Járt már Szolnokon?

Szolnok egyik nyertese „A legélhetőbb város” címért folyó versenynek, európai színvonalú megújult belvárossal, hangulatos folyóparti sétányokkal, sok-sok zölddel, termálvízzel, élénk művészeti élettel. Kell ennél több? Íme, soroljuk!

jartmarszolnokon 720

Tiszavirág híd

Az óriási, széttárt szárnyú kérészre hasonlító Tiszavirág-híd Közép- Európa leghosszabb gyalogos hídja, amely összeköti a belvárost a rekreációs és sportközpontnak számító Tiszaligettel.

Rózsakert

Egyedülálló a város szívében a hatalmas Verseghy park. A megyeháza mögötti Rozáriumban hazánk szinte összes őshonos, gyűjteményekben előforduló nemesített rózsafajtája megtalálható.

RepTár – Családi élmények a RepTárban

Közép-Kelet-Európa legnagyobb repüléstörténeti kiállítása, ahol több mint 60 000 négyzetméteren a legkorszerűbb interaktív eszközök mutatják be a repülés történetét. A 4D moziban és a MiG 29-es szimulátorok segítségével kipróbálható, milyen érzés katonai repülőkkel és helikopterekkel szárnyalni a levegőben. A fizikai képességeket próbára tevő és adrenalinszintet növelő military akadálypálya mellett persze a legkisebbek is átélhetik a repülés örömét a tematikus játszótéren. A Hangár egyes gépeibe be is ülhetünk, az Indóház földszintjén pedig étterem, kávézó és RepTár-as szuvenírbolt fogadja az elpilledt látogatókat.

Sörárium

Szolnok főterén megnyitotta kapuit a Sörárium, ami Magyarországon egyedülálló módon, interaktív eszközökkel mutatja be a sör gasztronómiai- és kultúrtörténetét, kalandozhatunk a világ sörmárkái között, mindezt egyedi, steampunk hangulatban. De a Sörárium a családokra is gondolt: amíg a szülők bejárják a kiállítást, addig a kicsiket gyermekfoglalkoztató várja. Az ide látogatók megpihenhetnek az étteremben, megkóstolhatják a Sörárium saját kézműves söreit is, amelyek készítése bármikor megnézhető a látványsörfőzdében. Az étlap kínálatában elmélyülve mindenki talál kedvére valót. Ki ne enne pl. Dr. Jekill elixírjéből vagy Dorian Gray tésztájából?

Szolnoki Művésztelep

Az ország legrégebbi, 114 éve működő művésztelepén nem csupán folyamatosan alkotnak a művészek, de itt is élnek. Az időszaki kiállítások mellett a műtermeket bejelentkezéssel meg is tekinthetjük.

Tiszaliget

Az erdős-ligetes park a város tüdeje, ahol két felújított sportcsarnok, egy új futballstadion, teniszpályák, vízilabda-uszoda, fallabdacentrum, szállodák és strand várja a mozogni, sportolni vágyókat.

Szigligeti Színház

Az országos hírnévnek örvendő, rangos színészgárdával rendelkező színház jubileumi műsorral várja a nézőket, Balázs Péter vezetésével.

Széchenyi Parkerdő, Bagolyvár Vadaspark

125 hektáron két tematikus kiállítóhely, természetismereti és erdészeti tanösvény mutatja be az Alföld élőhelyeit, madárvilágát, a Vadaspark pedig Magyarország vadfajait, házi- és hobbiállatait.

Szolnoki Galéria

A mór stílusú zsinagóga nemcsak kiállításoknak, múzeumi és irodalmi rendezvényeknek ad teret, de konferenciákat, hangversenyeket is tartanak itt.

Sétahajózás a Tiszán

A Sellő hajó okt. 23-ig várja a kirándulókat a Tisza-parti sétánynál szombat és vasárnapokon (info: 20/230 7701).

Termálvíz

A szolnoki termálvíz kiváló minőségű, a Tisza Szálló folyópart felőli oldalán a gyönyörű ivókútnál meríthetünk is belőle.

Tiszai halászlé

A Damjanich utca sarkán messze földön közismerten kiválóan készítik az igazi tiszai halászlevet és tiszai halételeket a szakácsok.

Kecsege

Ismét fogható a Tisza középső szakaszán a folyó legendás hala, a szálkamentes kecsege! A belőle készített paprikás felejthetetlen.

+1 habos isler
A világszerte kuriózum habos Islert Hegedűs László szolnoki cukrász álmodta meg, a Marcipán Cukrászdában meg is kóstolhatjuk .

 


Hozzászólások

0
    0
    Az Ön Kosara
    Your cart is emptyReturn to Shop