Élettel teli és élhető

Hajdanán Kisvárda a Nyírség és a Rétköz határán, a mocsarak védelmében épült, aXII. században határvédő szerepe mellett a térség jelentős gazdasági központja is. Napjainkra fejlődő, élhető kisvárossá vált, pezsgő közélettel, az ismert színházi találkozón túl gazdag kulturális- és a sportprogramokkal, gyógyvizes fürdővel.

eletteltelieselheto 720

Nemcsak külsejében, épületeiben fiatalodott meg Kisvárda, de a város vezetése, civil szervezetei, vállalkozásai és lakossága példás összefogásának eredményeként közélete, kulturális és sportélete is pezsgő. A civil szervezetek közösségei számtalan hagyományt ápolnak, rendezvényeik értékeket őriznek és teremtenek, a város- és a környéklakók színvonalas kikapcsolódási lehetőségek között válogathatnak. Nyertes projektek révén megújultak a város középületei, bel-és külterületei, parkjai, zöldfelületei, útjai. Iskolavárosi szerepe régiós és országos szinten is kimagasló, a diákok Európa-és világbajnoki címekkel öregbítik Kisvárda hírnevét.

Fürdőkultúrája az 1840-es évekre nyúlik vissza, a Várfürdő gyógyvize bizonyítottan kedvező számos betegségre. A reneszánsz várkastély szomszédságában fürdőzők nyaranta választhatnak a négyhektáros zöldövezeti strand feszített víztükrű úszómedencéje, pancsolója, többrészes élmény és termálmedencéje között, de a fedett uszodában egész évben hozzájuthatnak a termál gyógyvízhez, a jakuzzik, szaunák, gyógymasszázsok kényeztetéseihez.

A város minden évszakban bővelkedik kulturális és sport rendezvényekben, legyen szó népművészetről, néphagyományról, gasztronómiáról, sportról, színházról vagy koncertről. A több napos, ingyenes programok között minden korosztály megtalálja a neki legkedvezobb és legkedvesebb műsorokat.

www.kisvarda.hu


Ezt megelőző cikkünk:

Hozzászólások

0
    0
    Az Ön Kosara
    Your cart is emptyReturn to Shop