Mennyország a ló hátán

Sárrétudvari nyugodt és csendes település, ahol egy merészet álmodó család alázatos munkájaként született meg a Sárréti Pegazus Lovarda és Vendégház. Kinek a szívét ne melengetné meg, ha madárdalra, kakaskukorékolásra ébredhet, ha stresszmentes zónába kerülve a lovaglás kínálta aktív pihenést választhatja?

menyorszagalohatan 720

Kádár Gyuláné Ica, a lovarda és vendégház tulajdonosa, falusi gyerekként nőtt fel, édesapja lovakat is tartott. Fia és lánya – többszörös országos bajnokok díjlovaglásban – mindennapos vendégek voltak a nagyszülői portán, és a kislány, Ildikó úgy beleszeretett a lovakba, hogy azóta is kíséri életét. Megörökölve az ingatlant, s mint a vidéki élet, a természet szerelmesei, mertek nagyot álmodni. Ildikó már 2007-től foglalkozott lovas oktatással, s úgy gondolták, e szolgáltatást bővíteni kellene szállásadással, falusi vendégfogadással is. Így épült fel a „birtokon” a Sárréti Pegazus Lovarda és Vendégház az istállóval és a fedett lovardával, s működik 2010 őszétől, ötvözve a hagyományokat és a modern kor igényeit.

A tervezés során a legfontosabb szempont az volt, hogy a szállás egyedisége a hamisítatlan falusi környezetet sugallja, kiváló lehetőséget nyújtva a vendégeknek a mindennapi stressz levezetésére, a családi és baráti kapcsolatok elmélyítésére, csapatépítő programok lebonyolítására.

A vendégház kényelmes szobáin túl a gasztronómiai élvezetek is a vidéki „feelinget” sugallják. Ételeikben ötvözik a hamisítatlan és hagyományos falusi ízvilágot, a nagyszülőktől megszokott ízeket, becsomagolva baráti-családi hangulatba.

Az ismert és elismert lovarda az év bármely szakában nyitva tart. Szlogenjük egy régi arab mondás: „A ló hátán van a földi mennyország.” Céljuk a lovaglás, mint szabadidős sporttevékenység népszerűsítése, a lovas oktatás, a nyári lovas táboroztatás és környezet élővilágának megismertetése. Az oktatás színvonalát jelzi, hogy a lovas egyesület fiataljai szinte minden versenyen az élen végeznek.

www.sarretipegazus.hu


Ezt követő cikkünk:

Hozzászólások

0
    0
    Az Ön Kosara
    Your cart is emptyReturn to Shop