Trendi és elegáns okos otthon

Energiatakarékos házakat bemutató rovatunkban ezúttal Zai Viktória gödi házában jártunk, amely egyúttal az enteriőrtervező névjegye is.

trendieselegeansokosotthon 720

Zai Viki minden munkáját a letisztult, egységes térszemlélet jellemzi, ám kétségtelenül a zöld környezet közelsége és a természet szeretete is befolyásolta a telekválasztást, hiszen a házat minden irányból hatalmas, susogó zöld fák veszik körül. Központi elem a kinti élővilág közelsége: a konyhát és az étkezőt háromrétegű ablakkal ellátott kicsiny átrium választja el, amelyben igazi, élo növények vannak. Sötétedés után éjszakai megvilágítás emeli ki az „üvegbe zárt táj” szépségét.

A konyha és az előszoba kialakítása is egyedi: falak és ajtó helyett a magas elemeket magában rejtő pengefal szolgál a két tér elválasztására, a sokfunkciós trendi „pótfal” praktikusan álcázza a konyhát, ugyanakkor nem zárja el a többi helyiségtől. Az átriumon keresztül természetes megvilágításhoz jut az eredeti épületből meghagyott közlekedő, amelynek érdekességét a lebegő lépcső és a fenyőfából készített hinta adja.

Ez a rész a régi házból megmaradt kicsiny pince vállán nyugszik. Innen nyílik a konyha, a mosókonyha, a földszinti mosdó és tükrös tolóajtók mögé rejtve, Viki dolgozószobája, de itt kaptak helyet a hatalmas kapacitású földszinti gardróbszekrények is.

Viki a saját háza berendezésére is olyan projektként tekintett, amelynek minden izgalmas kihívását aprólékos munkával tervezett meg. Sőt, ezúttal maga a ház funkcionális elrendezése is az ő fejéből pattant ki, így az építész-tervezővel, valamint férjével együtt alakították ki az épület pontos terveit. Természetesen a szellőzőrendszer, valamint ezzel összefüggésben a padlófűtés, a fal- és mennyezetfűtés, valamint a hűtés megtervezése pontos számításokat igényelt, amelynek megtervezésében gépész ismerősük segített.

A ház fő színei a fekete, a fehér és a szürke, ezeket helyiségenként különböző kiegészítő színek dobják fel. A földszinten a sárga, a szülői hálóban a türkizkék és a minden kislány álmát megtestesítő gyerekszobában a pink.

A szinteltolásos közlekedőből és az előszobából egyaránt a nappali– étkezőbe jutunk, amely megadja a ház alaphangulatát. A hatalmas nappalinál érdemes hosszabban elidőzni, hiszen itt is számos különleges megoldással találkozhatunk. A tévészekrény számára külön megvastagított fal kifelé és befelé is ugyanolyan széles, így hatalmas tárolókapacitást rejt. Egyedi tervezésű a dohányzóasztal és a könyvespolcok az olvasósarokban, ahol az ember a padlótól a plafonig érő üvegfalnak köszönhetően a természetben érezheti magát.

Az álmennyezetbe szerelt rengeteg apró led lámpa egyenletesen világítja meg a teret, de még a konyha és étkező közé ékelt zöld térnek is jutott hangulatvilágítás. A több tucatnyi kapcsolóegység először zavarba ejti a látogatót, ugyanakkor lehetőséget biztosít arra, hogy csak a szükséges lámpákat működtessék, ügyelve az energiatakarékosságra. A távvezérlés lehetővé teszi a mobiltelefonos kommunikációt is a hűtés/ fűtés, a világítás és a redőnymozgatás távoli elérésére.

Három fürdőszoba is van a házban: a földszinti a vendégfürdő, az emeleten a szülőké az egyik, a kislányé a másik. Az energiatakarékosság jegyében légcseréjüket központi szellőztető rendszer biztosítja. Számos dizájnelemben, egyedi megoldásban bővelkedik az emeleten található gyerekszoba is, ahol esténként a teraszról gyönyörködhetnek a csillaghullásban. Az enteriőrtervező fáktól körülölelt, trendi és elegáns okos otthona tökéletes alkotás, csak gratulálhatunk hozzá.

  

„A fekete és a fehér olyan alapszínek, amelyeket bárhol jól lehet használni, főleg az olyan letisztult terekben, amelyek közel állnak az ízlésemhez. A szürke különböző árnyalataival fel lehet oldani a fekete-fehér szigorúságát, és szinte bármilyen kiegészítő színt választhatunk, hogy feldobjuk a tereket.”

neni2

Zai Viktória enteriőrtervező


Hozzászólások

0
    0
    Az Ön Kosara
    Your cart is emptyReturn to Shop