Ötletbörze a belvárosban

Leheletfinom színekkel és praktikus, könnyűszerkezetes bútorokkal dolgozott Nyári Atilla és Makrai Fanni az alig 20 négyzetméteres lakás kialakításakor. Egy cseppnyi felesleg sincs a térben, a tervezői gesztusok rugalmasak, leleményesek, akárcsak a lakás, Budapest szívében.

otletborzeabelvarosban 720

A két tulajdonos, Atilla és felesége, Fanni, egy nagyméretű polgári lakás felosztásával nyert több kicsi teret. Egy korábbi lapszámunkban debütált az első apró otthon, most következzék az egy kicsit nőiesebb lakótér, amelyet a tulajdonosok hasonló adottságokkal láttak el, mint az előzőt, mégis nagyon más a karaktere. Itt is vezérelv volt, hogy a kis kuckó jól felszerelt, praktikus legyen. Ugyan egy belvárosi bérház emeletén vagyunk, ráadásul az ablakok a gangra néznek, ám a látvány mégis értékes, hiszen egy századeleji polgári ház szép architektúrája nyílik meg előttünk. A tájolásnak köszönhetően a tér világos, az ablakok nyugodt ritmusban ismétlődnek a belépő falszakaszon. A tervező/ tulajdonosok egy fiatalos életet élő, belvárosi hölgy számára tervezték a lakást, ez a koncepció a tér egészén látható. Egyértelműnek tűnt, hogy fehér falak közé ültetik az enteriőrt, ám a nyugati falra feltettek egy rózsaszínű tapétát. Ekkora térben térelválasztásra ugyanis nincs lehetőség, de a tapéta jól jelzi a pihenőrészt. Az apró mintás, diszkréten megjelenő matéria elé egy égkék, formás kanapé került. A nappali szakaszt nem bonyolították túl Atilláék, könnyű asztalka, kellemesen puha szőnyeg és néhány hangulatkép a falra.

A színek kiemelkedően fontos szerepet kaptak. A kék és rózsaszín mellé egy kevés „aranyozás” is jutott. A kiegészítők, így az ajtó mellett elhelyezett dizájn tükör, a kis lerakóasztalka, a fém és üveg kombinációjú földgömb glamouros jelleget ad az egyébként skandináv jellegű, modern lakásnak.

A tervezők jól tudják, milyen sokat jelent a jól szervezett lakótér, mire van szüksége egy fiatal, elfoglalt embernek a kényelmes hétköznapokhoz és az aktív pihenéshez. A nappali résszel szembe került az étkező, ami éppen a célnak megfelel: a keskeny asztal a konyhabútor munkafelületének meghosszabbítása, kevés helyet foglal, bőven elég egy-két főnek. A konyha egy munkapultból, a főzőfelületből és lebegő polcokból áll, remekül kihasználható, eszétikus, minden kézre áll a főzéshez. Különös figyelmet érdemel a konyabútorból átalakított galéria: a hatalmas tükörfelület egy fiatal, lendületes életet élő nőnek igazi álom, ráadául növeli a térérzetet, és dizájnelemként sem utolsó. A galériába ültetett fürdő az egyetlen szeparált helyiség, ahol a kék dominál sok üveggel kombinálva a letisztultság és kortárs megoldások jegyében. Egy kortárs fiatal nőnek sem lehetne tökéletesebb egy 21. századi világváros történelmi negyedében… .

  

A házaspár közös projektjein Atilla az alaprajzi és műszaki kialakításért felel, míg Fanni a hangulatokért, színekért, a bútorozásban azonban mindent együtt találnak ki, hogy funkcionálisan tökéletes legyen a térkihasználás.

otletborzeabelvarosban portre

Nyári Atilla építész, belsőépítész
Makrai Fanni lakberendező


Hozzászólások

0
    0
    Az Ön Kosara
    Your cart is emptyReturn to Shop