A púder és szürke eleganciája

A púder és szürke eleganciája

FaceBook  Twitter  rjon neknk!

Belvárosi lakás, nagy belmagasság, Citadellára néző kilátás… nem véletlen, hogy megakadt rajta a tulajdonos szeme. Balogh Ágnes lakberendező felkérése három teljes értékű, világos, nőiesre hangolt lakórész kialakítására szólt, sok tárolóhellyel, amelyet az igényes külföldi diákbérlők után néhány év után anya és leánya vesz majd birtokba.

apuderesaszurkeeleganciaja 720


Az eredetileg egy fürdőszobás ingatlan teljes térátalakításon esett át, a felújítás során fő szempont volt a maximális térérzet kialakítása. Az eredeti falak szinte mindegyike új helyet kapott, amelynek köszönhetően egy dupla mosdós kádas és egy zuhanyzós vécével ellátott fürdőszobát alakítottunk ki, megtoldva egy különálló mosdóhelyiséggel. A cél az volt, hogy a három különálló fiatal felnőtt egyszerre egy időben kényelmesen tudjon készülődni.

A lakásba lépve az előszoba-konyha-étkező-nappali négyesébe érkezünk. Ez a lakás központi lelke, itt folyhat majd a nyüzsgő társasági élet Az előszobában a bejárati ajtó mellett szintén több méter, mennyezetig beépített tükrös tolóajtós szekrény rejti el a kabátokat, cipőket a kíváncsi szemek elől, mert rend a lelke mindennek. Az egyedi tervezésű, minden igényt kielégítő modern konyha világos színével belesimul a helyiségbe. A meghosszabbított munkapult a jobb helykihasználás végett étkezőasztalként szolgál, amelyet kényelmes bárszékek vesznek körül. A konyhafalra csempeburkolat helyett bronzszínű tükröt választottam, amely növeli a térérzetet a hálószobák javára kissé keskenyre szabott térben. Az előszobából grátiszként egy kisebb terasz is nyílik, így a reggelit akár ott is el tudják fogyasztani a jövendő tulajdonosok. Jobb kéz felől találjuk a minden igényt kielégítő fürdőhelyiségeket, a konyha folytatásaként pedig a nappali részt egy kényelmes, L alakú ággyá alakítható, bársony kárpitú kanapéval, amely mögött virágos tapéta csempész egy kis színt a tudatosan letisztult, kellemes pasztellszínekbe öltöztetett lakásba.

A tapétában fellelhető színek vonulnak végig az egész otthonon. A színpaletta kellemes púder rózsaszín, lágy kék és olajzöld árnyalatok, szürke és fekete színekkel karakteresebbé, markánsabbá téve. Mivel kevés ablak jutott a közösségi terekhez, így egy áttörést, ablakszerű nyílást terveztem a nappali és a mögötte megbújó hálószoba falára, így engedve még több természetes fényt a nappaliba. A három hálószobába egyforma, de különböző színű bársonykárpitú ágy került. Nagyméretű, mennyezetig beépített tükrös gardróbszekrények nyújtanak tárolási lehetőséget, a púderszínű szobában az ágy melletti tükrös ajtó pedig egy külön gardróbszobát is rejt, a hosszúkás helyiséget arányaiban jól kihasználva. A legnagyobb megtiszteltetés egy lakberendező számára, amikor a megrendelő egy következő alkalommal is őt kéri fel a munkára. Ez esetben is így történt, a teljes felújításon átesett, szépen berendezett enteriőr azonnal elnyerte a tetszésüket, és már egy újabb megbízáson dolgozunk.

  

Munkáimban a legfontosabb, hogy olyan harmóniát teremtsek, amelyben megrendelőim igazán otthon érezhetik magukat. Többféle stílusban tervezek, de leginkább az eklektika áll hozzám közel.

apuderesaszurkeeleganciaja portre

Balogh Ágnes
lakberendező

Tágas előszoba fogadja a hazaérkezőket, a szürke bársonykárpitú pad belsejében sálakat, sapkákat rejthetünk el, a mennyezetig épített tolóajtós gardróbszekrényben pedig a kabátoknak, cipőknek jut hely.

Cikkek
& ÉrdekessÉgek

Széllkapu függőkerttel, találkozóhelyekkel

A 2013-ban kezdődött Millenáris projekt befejezéseképpen megnyílt a budai Széllkapu mintegy 17 ezer négyzetméter zöldfelülettel, amely az elhanyagolt telket hivatott revitalizálni. Az új fővárosi zöldfelületen 355 előnevelt fát telepítettek, létrehoztak egy 700 négyzetméteres, vízinövényeknek otthont adó tavat, és kialakítottak egy új mélygarázst is. A 2013-ban kezdődött Millenáris projekt befejezéseképpen megnyílt a budai Széllkapu mintegy 17 ezer négyzetméter zöldfelülettel, amely az elhanyagolt telket hivatott revitalizálni. Az új fővárosi zöldfelületen 355 előnevelt fát telepítettek, létrehoztak egy 700 négyzetméteres, vízinövényeknek otthont adó tavat, és kialakítottak egy új mélygarázst is. A fenntarthatóság érdekében elsősorban honos, a városi klímát és az ökológiai adottságokat jól tűrő fákat és cserjéket, illetve úgynevezett stressztűrő évelőfajokat választva sokszínű, biodiverz környezet jött létre mintegy 17 ezer négyzetméter zöldfelülettel. A rengeteg pad, a lankás részeknek nézőtérjelleget adó ülőtámfalak és a tér tagoltsága lehetővé teszi, hogy a parkban több program is fusson egy időben, különböző helyszíneken. A sétautak három, gomba formájú, árnyat adó építményben futnak össze, tetejükön napelemekkel, így tágas, agóraszerű találkozóhely jött létre. A megnyíló kétszintes Millenáris2 mélygarázs 500 gépkocsi befogadására alkalmas, ezzel helyreállítva a terület beruházás előtti parkolóhelyszámát. Nagyobb összefüggő állomány a százötven díszcseresznye fa, amelyek cseresznyevirágzás idején különleges hangulatot árasztanak, de vannak a területen nagyobb méretű lepényfák, tölgyek, fenyők, almák, nyírek és gyertyánok is. Emellett ötvenezer évelő növény, rengeteg díszfű, nagyméretű cserje és negyvenezernél több hagymás növény színesíti a nagyközönség előtt is megnyíló parkot. A Széllkapu terveit a TSPC Mérnökiroda, Kádár Mihály és Könözsi Szilvia készítette. A park tájépítészei, Majoros Csaba és Balogh Andrea változatos domborzatú parkot terveztek. A bevásárlóközpont felé méretes függőkertet építettek, amelynek akár panorámalifttel is megközelíthető felső szintjéről kilátás nyílik a Margit körút, a Vár és a budai hegyek felé. A szemközti oldalon, a park középső traktusában elhelyezett vízfelület felé déli irányba lejtő, pihenésre alkalmas domboldalt alakítottak ki. Nem messze a tótól kapott helyett a párásító fúvókkal is felszerelt vízjáték. A színes fényekkel megvilágított, programozható vízsugarak dizájnbetonlapokból törnek elő, amelyek felületébe stilizált növény- és állatfajtákat megjelenítő grafikákat martak. {igallery id=4799|cid=1101|pid=1|type=category|children=0|showmenu=0|tags=|limit=0}

Új kilátó a Naplás-tó partján

A XVI. kerületi Naplás-tó környezetében új kilátót építtet a Pilisi Parkerdő Zrt. azzal a céllal, hogy a pesti oldali városi erdők ökológiai és turisztikai értékét fejlessze. A beruházás értékét növeli, hogy a környék az utóbbi évtizedekben ipari övezetből intenzíven alakult át lakó és pihenő övezetté. A XVI. kerületi Naplás-tó környezetében új kilátót építtet a Pilisi Parkerdő Zrt. azzal a céllal, hogy a pesti oldali városi erdők ökológiai és turisztikai értékét fejlessze. A beruházás értékét növeli, hogy a környék az utóbbi évtizedekben ipari övezetből intenzíven alakult át lakó és pihenő övezetté. A Naplás-tó Budapest legnagyobb kiterjedésű állóvize, valójában a Szilas-patak árvízvédelmi tározója Cinkota mellett, amely mára a fővárosiak egyik kedvenc pihenőhelyévé nőtte ki magát, nem mellesleg pedig színes állat- és növényvilága miatt is érdemes meglátogatni. A tó és közvetlen környezete 1997 óta természetvédelmi terület, a cinkotai parkerdővel és a Merzse-mocsárral együtt számos vízimadár fontos pihenőhelye a tavaszi és őszi madárvonulási időszakban. A kilátó megvalósítását a fővárosi Tér-Köz pályázat és a XVI. kerületi önkormányzat finanszírozása tette lehetővé, terveit a Robert Gutowski Architects készítette, a kivitelező pedig a Prédikálószéki-kilátót is építő Fitotron System Kft. A terepi munkálatok a szükséges engedélyek birtokában augusztus első hetében indultak, a várható befejezés és átadás idén ősszel lesz. A kilátó koncepciójának megfogalmazása során a helyszín adottságait figyelembe véve fontos szempont volt, hogy a kilátó a fák fölé magasodjon, ezzel teljes panorámás kilátást téve lehetővé a környékre. Ez az átalakulás az erdők funkcióját és az erdei turisztikai lehetőségeket is megváltoztatja: szerencsésen felértékelődnek, ökológiai és turisztikai szempontból egyaránt méltó helyükre kerülhetnek a főváros pesti oldalának erdőterületei. {igallery id=4799|cid=1102|pid=1|type=category|children=0|showmenu=0|tags=|limit=0}

Új Duna-híd épül

Budapesten tehermentesíteni kell a belvárost, hogy egyszerűbben és gyorsabban lehessen utazni, és hogy a kevesebb károsanyag-kibocsátásnak köszönhetően klímabarát közlekedési rendszere legyen a fővárosnak. E célt szolgálja az új dél-pesti híd, amely közvetlen összeköttetést teremt Újbuda és Csepel, valamint Ferencváros, Kispest és Kőbánya között. A tervek szerint legkésőbb 2023-ban kiírható a kivitelezői tender, majd következhet a három évig tartó építkezés. Budapesten tehermentesíteni kell a belvárost, hogy egyszerűbben és gyorsabban lehessen utazni, és hogy a kevesebb károsanyag-kibocsátásnak köszönhetően klímabarát közlekedési rendszere legyen a fővárosnak. E célt szolgálja az új dél-pesti híd, amely közvetlen összeköttetést teremt Újbuda és Csepel, valamint Ferencváros, Kispest és Kőbánya között. A tervek szerint legkésőbb 2023-ban kiírható a kivitelezői tender, majd következhet a három évig tartó építkezés. Miközben Budapest belvárosi szakaszán megközelítőleg egy kilométerenként található átkelési lehetőség, délebbre csaknem tíz kilométer választja el egymástól a Rákóczi hidat és az M0 gyűrű déli hídját, ráadásul a déli városrészek között a mai napig nincs a városhatáron belüli közvetlen összeköttetés. Csepel immár hetven éve vár arra, hogy Budapesten belül végre átkelő épüljön a budai kerületek felé. Az új Duna-híd megépítéséről 2018 decemberében határozott a kormány, s míg a Rákóczi híd építésekor a villamos vonal kiépítését csak a híd átadása után húsz évvel pótolták Újbudára, addig az új Duna-híd esetében a hídon átvezető villamos vonalat már a híddal együtt tervezteti a kormány. Fürjes Balázs, Budapest és a fővárosi agglomeráció fejlesztéséért felelő államtitkár szerint az új híd önmagában is 50 ezernél is több autóval csökkentheti a belváros autóforgalmát. A budai Galvani utca és a pesti Illatos út vonalában épülő híddal közvetlen villamos összeköttetés jön létre Buda, Csepel és Dél-Pest között. A tervezendő négy kilométer hosszú villamos vonal Budán a Fehérvári úti villamos pályáról leágazva a Galvani utcán át Csepelen a Weiss Manfréd útnál a H7-es HÉV-et, a Soroksári útnál a H6-os, és a Kunszentmiklós-Tass elővárosi térséget kiszolgáló 150-es vasútvonalat is keresztezve a szakaszon 5 új akadálymentes megállópárt kap. Az utazási idő rövidülésével az érintett településrészek lakói könnyebben jutnak el a szomszédos kerületbe dolgozni, tanulni vagy éppen vásárolni; a felesleges kerülők megszűnésével pedig az autók károsanyag-kibocsátása is csökken.