Harmóniában az egyedülléttel

Világos és a markáns színek ritmikus váltakozása és textúrák kontrasztja segíti a fekete-fehér lapokat újraszínezni e lakás tulajdonosának, aki életének nehéz szakaszát hagyta maga mögött. A régi ház emlékeitől, stílusától merőben eltérő új otthona csendes menedékként szolgál a mindennapokban.

harmoniabanazegyedullettel 720

Életünk forgatókönyvében talán nem mindig színesek a lapok, de támogatással, sok erővel és díszleteink, valamint a régi beidegződések megváltoztatásával képesek lehetünk a fekete-fehér lapokat újra kiszínezni, s harmóniát teremteni magunk körül. Egy új otthon kialakítása mindig egy új élet lehetőségének kezdetét is jelenti, amely Gábor esetében egyértelműen igaz, hiszen válása után, egy nehéz időszak lezárta után találkoztunk először. Az eleinte csak a felszínt súroló beszélgetések a tervezés előrehaladtával egyre mélyebbé váltak, s ennek köszönhetően fogalmazódott meg, hogy életét is, lakását is új alapokra szeretné helyezni, ezért a családi ház egykori meleg, bézses színvilága helyett a frissességet, az újdonságot és a belvárosi házak eleganciáját valósítottuk meg, amelybe a világos és a markáns színek ritmikus váltakozása, valamint a textúrák kontrasztja is belefért.

Kiindulópontul a konyhába választott egyedi burkolat szolgált, amelyet szinte elénk sodort az élet. Ez a fali csempe nemcsak elegánsan és játékosan adja vissza a belvárosi, nagypolgári házak megjelenését, de az otthon szürke-fehér színvilágát is meghatározta, s a benne megjelenő betonfelület markáns hatása szinte körbevezeti tekintetünket. Ez hol a függeszték kicsit ipari megjelenésében, hol a lépcsőfeljáró mellett felfutó tégla nyersességében, de akár a fa kiegészítőkben is visszaköszön. A falak fehérje és a rengeteg természetes fény levegővel tölti meg az otthon minden szegletét, amit a szándékosan választott fényes frontok, tükröződő felületek és az itt-ott megjelenő dekortükrök csak tovább növelnek. Ahhoz, hogy ezt a monokróm környezetet megtörjük, s némileg finomabbá is varázsoljuk a teret, a konyhabútor felső részének megjelenésében a 2018-as divatszínt, a viola színt választottuk. Igyekeztünk ezzel egy kevéske nőiességet és finomságot is becsempészni a térbe, s megerősítve mindezt, a kiegészítőkben is hangsúlyoztuk szándékunkat.

  

Látásmódomat a természetesség, a részletek iránti érzékenység, a megrendelő személyisége, annak stílusokhoz való kapcsolása, s ezek együttes játéka alapjaiban határozza meg.

harmoniabanazegyedullettel portre

Vinkovics Zsuzsa
lakberendező


Hozzászólások

0
    0
    Az Ön Kosara
    Your cart is emptyReturn to Shop