A Dunától egy kődobásra

Szilárd és Gergely, két fiútestvér, kiröppenve a szülői házból, szép és praktikusan élhető otthont kerestek. Ferencvárosban meg is találták, a Dunától két utcányira, egy kettejükre hangolt, 90 négyzetméteres lakásban.

adunatolegykodobasra 720

Azért szeretem a lakberendezést, mert rengeteg lehetőséget nyújt, szabadjára engedve a fantáziát és a kreativitást. Természetesen nem elég a megfelelő szaktudás vagy akár kiváló hozzáértés, a valóban szabad munkához elengedhetetlen a megrendelő nyitottsága is. Éppen ezért is nagyon szerettem együtt dolgozni ennek a ferencvárosi lakásnak két ifjú tulajdonosával. Szilárd és Gergely két testvér, akik elszakadva a szülői háztól, ebben a 90 négyzetméteres, Duna közeli lakásban tervezték megkezdeni felnőtt életüket. A két fiú igen különböző személyiség, míg Szilárd egy aktív, agilis sportember, addig Gergely inkább csendesen visszahúzódó. Mégis köközös bennük, hogy egyikük sem szereti a túlzást, a felesleges sallangot, sokkal inkább preferálják a funkcionális, korszerűés célszerű környezetet. Ezeket a szempontokat és a két fiú merőben eltérő karakterét szem előtt tartva igyekeztem nekik a lehető legjobb otthont létrehozni.

A lakás teljes fizikai átalakításon ment keresztül, a nyílászárók cseréjétől a teljes gépészeti átalakításig a mai kornak megfelelő elvárásokkal. A belső terek elrendezéséhez is hozzá kellett nyúlni, hogy egy légies, átláthatóbb és kiegyensúlyozottabb tér jöhessen létre. A fehérített kőrisfa padló egységes és üde arculatot ad, megjelenik a személyre szabott bútorokon és nyílászárókon is, miközben kiválóan harmonizál a még mindig népszerű szürke szín legkülönfélébb árnyalataival. A szürke sokoldalúságát láthatjuk a nappali kézzel szőtt gyapjú szőnyegén, a közelében lévő indonéz homokkőszobron, pasztellszínekben a falakon, textilekben az ülőbútorokon, kerámiában a hidegburkolatokon, felöltöztetve a kék és zöld árnyalataival. Különös figyelmet fordítottam arra is, hogy minden helyiség atmoszféráját funkcionális fényekhez illeszkedő hangulatvilágítással egészítsem ki, dizájn falikarokkal vagy térbe függesztett, mutatós világítótestekkel.

Az egyediségre való törekvés mindig elsőrendű szempont, amiben a fiúk nagyon jó partnerek voltak. Sikerült privát szférájukra hangolni otthonukat, nemcsak a megfelelő színű falakkal, textilekkel és képekkel, de az elfoglaltságaiknak megfelelő használati tárgyak elhelyezésével is. Minden egyes munkámnál ott van a felelősség, hogy tőlem függ a leendő lakó közérzete, kényelme, életformája, de ez izgalmas és megtisztelő lehetőség is, hiszen életre kelthetek egy otthont, amibe egyszerre csempészek dinamikát és bensőséges nyugalmat is.

  

Tizenhat éve foglalkozom lakberendezéssel és tervezéssel. Nagy hangsúlyt fektetek a megrendelővel való közös munkára, és e harmonikus kapcsolatból gyakran barátság is kialakul. Örömmel használom különleges, személyre szabott, egyedi tervezésű berendezéseimet, amelyek sehol másutt nem jelenhetnek meg.

adunatolegykodobasra portre

Ágoston Kata
belsőépítész


Ezt követő cikkünk:
Ezt megelőző cikkünk:

Hozzászólások

0
    0
    Az Ön Kosara
    Your cart is emptyReturn to Shop