Esztétika és funkcionalitás

A hangulatos londoni otthonban ízléssel keverednek mély zöldek és bársonyos kékek. Shanade McAllister-Fisher munkája kiválóan példázza, hogyan lehet még jobb térérzetet létrehozni egy 70 négyzetméteres lakásban. Légies bútorok, vad színek, avagy könnyedén megkomponált harmónia angol módra!

esztetikaesfunkcionalitas 720

Nyugat-London hangulatos Kis-Velence negyedében a dinamikus angol lakberendező, Shanade McAllister-Fisher minden szobát egyedivé varázsolt, néhol még a vad színektől és a mintáktól sem idegenkedve. „A munkámnak azt a részét szeretem talán a legjobban, amikor szabadon játszhatok az arányokkal.” – mondja Shanade. Ahelyett, hogy a lakás egyetlen homogén teret képezne, inkább több egységre tagolódik, így a szobák közötti hangulatváltásokkal a tulajdonosok és a vendégek is más-más atmoszférát tapasztalnak meg.

A szűkös térben a bejárat széles, monokróm mintái drámai hatást keltenek, ezt követi a nappali és a konyha, ahol a tervező egybenyitott, levegős, nyugodt teret tervezett változatos textúrával és színekkel. A látványos sötétzöld kanapé vagy a diófából készült konyhabútor felér egy-egy műalkotással. A fiatal tervező célja az volt, hogy praktikusan működő, modern konyhát alakítson ki, de mégsem teljesen átlagosan: mindössze egyetlen falat foglal a bútorzat, a nagy belmagasságot jól kihasználva a konyhaszekrények bútorként jelennek meg, belesimulva az enteriőrbe. E logikán haladva az étkező székei és a nappali függőlámpái is légiesek, a lehető legkevesebbet vesz el a térből. A társas együttlétet kecses lámpák teszik kellemessé, azonnali fókuszpontot kínálva mindenütt. Az éjjeliszekrények és a folyosók formatervezett konzoljai szintén könnyedek, fizikai jelenlétükkel alig terhelik az összhatást. A tervező az arányokkal játszva a nappaliban is kihasználta a lakás nagy belmagasságát: a túlméretezett függőlámpa felfelé vonzza a szemet, a kecses dohányzóasztalka, a méretes tükör vagy akár a nagy ablakok egytől-egyig optikailag térnövelő funkciót töltenek be. Akárcsak az előszobában, a kicsiny fürdőszobában is rengeteg tükör és üveg található a tér és a nyitottság érdekében. Eredeti, játékos ötlet a hátsó fali mélyedésnek köszönhető „kisablak” illúzió, ami szintén optikailag tágítja a teret. S hogy tovább csavarjanak az ötleten, a tükör előtti üvegváza szándékosan zárja el a „kilátást” a kíváncsiskodó külvilággal szemben.

Összességében a bemutatott lakás egyszerre szép is, funkcionális is, ötletes is, és modern, színes kortárs bútoraival még a luxusérzetet is képes nyújtani boldog lakóinak.

  

A Shanade McAllister-Fisher Interior Design innovatív londoni csapat, átfogó belsőépítészeti szolgáltatást biztosít a tervezéstől a megvalósításig. Friss, merész, mély színeket és domináns mintákat kombináló projektjeik megrendelőik személyiségét és életstílusát tükrözik vissza.

esztetikaesfunkcionalitas portre

Shanade McAllister Fisher
www.shanademcallisterfisher.com


Hozzászólások

0
    0
    Az Ön Kosara
    Your cart is emptyReturn to Shop