Dupla szint, dupla öröm

London pénzügyi központjában, a City-ben dolgozó pár Thomas Griem-et, a német származású belsőépítészt kérte fel, hogy a South-Kensington-i lakóházban egymás feletti szinten vásárolt ingatlanjaikat olvassza egybe, egyedi stílusban.

Miután a jól menő foglalkozással bíró londoni pár évekig az alagsori lakásban lakott, lehetőségük adódott az eladásra kínált földszinti lakást megvásárolni. Addigi otthonuk kissé szűkösnek bizonyult, ezzel a vétellel viszont megkétszerezhették életterüket. A környékhez is nagyon ragaszkodtak, így nem kellett elbúcsúzni a barátságos szomszédoktól, a praktikus környékbeli kisboltoktól, puboktól sem. Építészeti engedélyre, valamint egy lépcsőház kialakítására volt szükség. Miután több építészmérnököt és tervezőt is megkerestek, végül a TG Studio-t választották. Eredetileg az alagsori és a földszinti lakások mindegyikében volt egy nappali, egy étkező, konyha, hálószoba és egy fürdőszoba. Thomas Griem azonban olyan megoldást javasolt, hogy a felső emelet egy nagyobb, „szórakoztató” részt alkosson, az alagsorba pedig jórészt hálószobák és vendégszobák kerüljenek, mindegyikhez önálló fürdőszobával. Az új lépcsőház, amely a két szintet köti össze, egy tágas, nyitott nappaliba vezet, tolóajtón keresztül tőle jobbra a konyha és étkező, a tolóajtók mögött dolgozószoba, amelyből egy tárolóhelyiséghez és egy kisebb mosdóhoz jutunk. A nappali fókuszában álló bézs mészkőkandalló fölé egy izgalmas tárolóegységet tervezett az építész, anyagául egy erdélyi farmház patinás fája szolgál. Thomas tervezte a kanapét is, ahogy a sárga dizájn karosszék gyémántos díszpárnáját is. A magas belmagasságú konyha eredeti kazettás mennyezete annyira megtetszett a lakóknak, hogy egységesen átvezették a nappaliba és az étkezőrészbe is. A hálószobák a terveknek megfelelően kerültek az alagsori lakásba, mindkettőhöz külön fürdőszoba tartozik.

Az új, kétszintes otthonban a legkisebb részletekig letisztult elegancia érvényesül, ezt Thomas elsősorban minőségi anyagokkal, nyugodt színekkel, velúros anyagokkal és művészeti alkotásokkal érte el. Színfoltok azért előfordulnak, mint például a nappali sárga fotelja vagy a háló narancsos széke, felvidítva az összhatást, és egyben a lakók hangulatát.

Thomas Griem építészmérnök berlini és londoni tanulmányait követően 2011-ben alapította a TG-Studiot. Húsz éve alkot szerte a világban, Hongkongtól New Yorkig, pályája során a legendás Phillippe Starckkal is együtt dolgozott. duplaszintduplaorom portre
Thomas Griem
interiorarchive.com 

Ezt követő cikkünk:
Ezt megelőző cikkünk:

Hozzászólások

0
    0
    Az Ön Kosara
    Your cart is emptyReturn to Shop