Második ifjúkor

Az Egyesült Államok nyugati partján fekvő Portlandban, ebben a mind divatosabb nagyvárosban található ez a finom és békés ízlésvilággal átalakított családi ház. Praktikus megoldásaival, laza vintage bútoraival és érdekes dekorációjával akaratlanul is magára vonzza a figyelmet.

masodikifjukor 720

A nem ritkán döbbenetet és csodálatot kiváltó belsőépítész, Jessica Helgerson nemrégiben újította fel ezt a tágas, 250 négyzetméteres házat az Egyesült Államok-béli Portland lakóövezetében, Oregonban. Az ország legnagyobb városi parkja közelében álló épület az 1950-es évekre jellemző amerikai építészeti stílusjegyeket viseli. Szokásához hűen Jessica most is arra törekedett, hogy a végeredmény kiállja majd az idő próbáját, és olyan tervezői koncepcióban gondolkodott, amely mind stílusában, mind funkcionalitásban is sokáig vállalható legyen. Ez a munkafilozófia ösztönözte a klasszikus és tartós anyagok használatára, és a ház építészeti jellegének tiszteletben tartására. Mindezek mellett kortárs elemekkel, egyedi bútorokkal, műtárgyakkal, lámpákkal és meghökkentő dekorációval teremtett friss légkört az enteriőrben. A megbízók, egy görög-amerikai család (bortermelő férj, táplálkozásszakértő feleség) a Jessica Helgerson Interior Design csapata által javasolt többféle terv közül a legradikálisabb verziót választották, amely azonban a legtöbb átalakítással járt együtt.

Egyrészt a kezdetben keskeny és zárt konyha most tökéletesen integrálódik a nappaliba, világosabb, tágasabb és ideálisabb helyet biztosítva az együttéléshez. Másrészt a vendég fürdőszobát a ház hátsó részére helyezték át, a házaspár szobája pedig, amely az eredeti konstrukcióban közvetlenül a bejáratnál nyílt, most az emeletre került. A bútorok túlnyomó többsége olyan eredeti vintage darab, amelyeket új szövetekkel kárpitoztattak. A nappali kényelmes ülőgarnitúrával körülvett dohányzóasztalát Yianni Doulis építész, Jessica férje tervezte, tetőlapja juharfából készült.

„A magas mennyezet, a központi téglakandalló és a gyönyörű kertre nyíló kilátás mind-mind olyan elemek, amelyek meghatározzák a teret – avat be koncepciójába Jessica, aki számára az enteriőr komponálásához a ház építészeti jellege adta az ihletet. – A munkálatok során becsúszott egy kis malőr is, de végül kellemes meglepetéssé változott: a fürdőszobai fehér márványburkolat helyett világoszöldet szállítottak, de szerencsére mindannyiunknak megtetszett!” – vallja be mosolyogva a tervező. Örömére a megrendelők is elégedettek a végeredménnyel, hisz a légies, harmonikus élettér tökéletesen alkalmazkodik igényeikhez.

  

A A Jessica Helgerson Interior Design tulajdonosának tervezőként és magánemberként is fontos a fenntartható és zöld építés. Modern stílusú dizájn enteriőrjeiben visszaköszön a környezettudatossága, megfűszereve egy kevés játékossággal.

regikeretbenujdizajn potre

Jessica Helgerson
www.jhinteriordesign.com


Ezt követő cikkünk:
Ezt megelőző cikkünk:

Hozzászólások

0
    0
    Az Ön Kosara
    Your cart is emptyReturn to Shop