Csobbanás a kékségbe

„Teljesen odavagyok a türkizért”– ismeri el Rebekah Caudwell, amerikai belsőépítész, aki az azúrkék tengerrel a háttérben második otthonaként használja a házat, amelyet majd egy évig tartó hezitálás után vásároltak meg férjével.

csobbanasakeksegbe 720

Rebekah Caudwell amerikai belsőépítész majd egy évig tartó hezitálás után vásárolta meg tengerparti nyaralóját. Őt és férjét, Nick -et az épület diszkrétnek minősülő építészeti egyszerűsége és a légies terek fogták meg legelőször, ami nagyban különbözik a környék konvencionális, klasszicista, római oszlopos homlokzatú házaitól. Mintha egymásra helyezett játékkockák lennének, a két szint mozgalmasságérzetet ad, és kiszögelléseinek köszönhetően privátabb szférákkal gazdagítják a házat. „Amikor belépünk az ajtón, rájövünk, hogy ez a ház sem kevésbé szép, mint a környékbeliek, a különbség csupán az, hogy összes bája a kertre néző részekre koncentrálódik. Az ingatlan fel volt újítva, a vakítóan fehér belső terek leginkább egy luxus kórházra, mint otthonra emlékeztették a házaspárt. „Egy háznak élnie kell, nem pedig egy mauzóleumra hasonlítania! “ – mondja viccelődve a lakberendező. Nekilátott hát, hogy rá jellemzően, gazdag, lüktető színekkel, mintákkal és melegséggel árassza el a szobákat, elkerülve a nagyobb túlzásokat.

A türkiz, lime zöld és világos vízkék összes árnyalata mind-mind azt a célt szolgája, hogy fényességet vigyen a belső terekbe. Rebekah a hátsó kertbe a ház mögött végigfutó, annak vonalát követő L alakú medencét tervezett, amelynek égszínkékje és a mögötte elterülő pázsit zöldje visszaköszön a belső terek színvilágban is. A ház összes központi élettere, valamint a hálószobák is a medencére néznek. Az egyik földszint alatti vendégszoba érdekessége például, hogy a medencével egy szintben van, így ablakából jókat lehet szórakozni, hogy vajon kinek a lábát látni a vízben – mondja mosolyogva Rebekah. A bútoroknál a gömbölyded, mid-century dizájn darabok részesültek előnyben: Jonathan Adler bútorok és más, kissé provokatív dizájntárgyakkal találkozunk, amelyek nem megszokott elemei egy átlagos nyaralónak. Beth Carter szobra a nappaliban vagy Patricia Traub olajfestménye a szülők hálószobájában megdöbbentő hatást váltanak ki. „Ez a festőnő a régi koroknak megfelelő stílusban fest, de új, modern kérdéseket tesz fel az emberiségről és annak az állatvilággal való kapcsolatáról” – mondja

Rebekah, aki a belsőépítészeti tanulmányok mellett a művészettörténetben is jártas. Sokféle építészeti stílust szeret, és ez az eklektizmus és spontaneitás érezhető munkáiból is: minden helyiséget úgy rendezett be, hogy az vidám, nyaralós hangulatot keltsen, amiben jól indulnak a reggelek.

  

A Rebekah Caudwell Design meleg és személyre szabott, egyedi hangulatú, erősen színes enteriőrjei nagy kifejezőerővel rendelkeznek, amelyben helye van a merészebb daraboknak is, nem félve némi kockázatvállalástól sem.

csobbanasakeksegbe portre

Rebekah Caudwell
rebekahcaudwelldesign.com


Ezt követő cikkünk:
Ezt megelőző cikkünk:

Hozzászólások

0
    0
    Az Ön Kosara
    Your cart is emptyReturn to Shop