Virágos Magyarországért -környezetszépítő verseny

A „Virágos Magyarországért” immár több mint egy évtizede Magyarország legsikeresebb környezetszépítő versenye, és talán ennél is több: mozgalom.

 

 

A 2009. évi versenyt a különböző minisztériumok, parlamenti bizottságok, önkormányzati szervek és civil társaságok tizenhatodik alkalommal hirdetik meg. A feltételek a korábbiakhoz hasonlók:az adott önkormányzat polgármestere interneten keresztül nevezheti be települését A fődíj Magyarország képviselete a 2010. évi Európai Virágos Városok és Falvak Versenyében /Entente Florale Europe/, amelyet két település, egy város és egy falu nyerhet el

 

A szakértőkből álló zsűri július -augusztus hó folyamán keres fel minden benevezett települést. A bírálat szempontjai kierjednek a zöld és virágos felületek minőségének, gondozottságának, fenntarthatóságának vizsgálatára, a fák , fasorok , utcabútorok állapotára, a településképet meghatározó épületek, műemlékek karbantartására, az önkormányzat és a lakosság együttes munkájára az élhetőbb település megteremtéséért. A turizmus fejlesztéséért tett erőfeszítések is kedvezően befolyásolhatják az összpontszám alakulását. A versenynek minden évben vannak kiemelt témái. 2009-ben a bírálók megkülönböztetett figyelmet fordítanak a kulturális létesítmények környezetének gondozottságára, beleértve az oktatási intézményeket is.

 

A verseny szervezői minden települést szívesen látnak, mert e versenynek csak győztesei lehetnek. A felkészülés olyan összetartozást, összefogást eredményezhet, amelyre nagyon szép példák vannak országszerte, ami más programok megvalósítására is jó hatással van. A kulturált , vonzó , gondozott településkép a befektetőket és a turistákat is vonzza, további fejlődést és fejlesztéseket eredményezve.
A versenybe az Interneten keresztül lehet jelentkeznie bármely magyar településnek.
A cím: www.viragosmagyarorszag.hu .
A jelentkezési határidő: 2009. május 15.

Kreatív ötletekre vadászol, érdekelnek a magazinnal kapcsolatos hírek? Csatlakozz a Facebook-közösségünkhöz

 


Ezt követő cikkünk:
Ezt megelőző cikkünk:

Hozzászólások

0
    0
    Az Ön Kosara
    Your cart is emptyReturn to Shop