Jó ide hazatérni

Szekeres Adrien kétségtelenül a magyar popzenei élet egyik legszebb hangú énekese. Közel húsz éve nyújt egyenletesen magas teljesítményt, ugyanakkor élete mentes minden látványos magánéleti megnyilvánulástól. Zeneszerző férjével fogadott bennünket, és beszélt gyerekkorról, családi értékről, lakberendezésről.

 

 

Egri lány vagyok – meséli Adrien. – Egy panellakásban éltünk a Csebokszári lakótelepen, édesanyámmal és a húgommal, Anitával. A gyerekkor a gondtalanság mellett az önállóságról is szólt. Nem voltunk gazdagok, de szegények sem. Meg kellett fogni a pénzt, és anyu mestere volt a spórolásnak. Cipőfelsőrész-készítőként dolgozott, nem egyszer hozott haza munkát, ilyenkor mi is besegítettünk. A mama filigrán, csinos kicsi asszony volt, mindig ápolt, pedig csak egy ünneplőruhája volt, s talán két váltás másik, amelyekben dolgozni járt. De megtanította nekünk: még ha csak a sarki boltba szaladsz is le, úgy kell kinézned, hogy soha ne szólhassanak meg.

Én és a húgom jó gyerekek voltunk, olyanok, akikben meg lehet bízni. Bizalom nélkül nem létezhettünk volna. Már nekem is van két gyermekem, Jázmin és Emília, akiknek nevelésénél ugyanezeket az elveket tartom szem előtt. Hagyom őket, hogy kibontakoztathassák elképzeléseiket, de én vagy a férjem mindig felügyeljük őket. Akkor vagyok csak nyugodt, ha a gyerekeim a látóteremben vannak.

Nagyon hamar önálló lettem, tizennégy évesen elkerültem otthonról, a szentesi irodalom– dráma tagozatos iskolába nyertem felvételt, és kollégiumban laktam. Egyszer kiszámoltam, mennyibe kerül egy évben a vonatköltség, hogy oda-vissza utazhassak, és sírva mentem haza. Mama megnyugtatott, azt mondta: nekem az a feladatom, hogy helytálljak, minden más az ő dolga.

Hamar felismertem, hogy színésznőnek nem vagyok elég jó, de énekelni jobban tudok, mint a többiek. Érettségi után Budapestre költöztem, hogy Sík Olga énektanárnő segítségével tovább fényesítsem ezt a tudásomat. Lényegében ekkor kezdődött el a pályám. Ugyan volt egy nagyobb koncertem már a középiskolai évek alatt, de később másféle, súlyosabb jelentőségű feladatokat kaptam, s már nem csak romantikus elképzelések irányítottak. Sokat koncerteztem a Hot Jazz Banddel, két évig voltam az Unisex énekesnője, és megismerkedtem Kiss Gábor zeneszerzővel, a későbbi férjemmel. 1998-ban kötöttünk házasságot, természetesen az egri Bazilikában, és azóta együtt dolgozunk. Gábor a dalaim szerzője, a menedzserem, sőt, a koncertjeimen is közreműködik. Amíg a lányok óvodában, iskolában vannak, keményen dolgozunk a stúdiónkban, pihenésképpen megfőzöm a vacsorát, aztán Gáborral sétálunk egyet a Duna parton, vagy jógázni megyünk. Aztán elmegyünk a gyerekekért, s attól a perctől már csakis róluk szól a napunk. Leckét írunk, rajzolunk, uzsonnázunk, játszunk, aztán jöhet a gyertyafényes közös vacsora.

 

,,Úgy érzem, olyan otthon a miénk, amely jellemző ránk, és megfelel az életvitelünknek. Jó innen elindulni reggelente, és jó hazatérni. Bevallom, olykor előfordul, hogy csak állunk a férjemmel egymáshoz simulva, és csodálkozunk, hogy mindez sikerült.”

 

Ha megkérdeznék, milyen elvek szerint élem az életem, ma is hangsúlyozom, a legfőbb feladatom, hogy nagyon vigyázzak arra, amim van, hogy az életem továbbra is tökéletes maradjon. Nem baj az, ha nem én vagyok a legkeresettebb énekesnő, s már az sem fáj, hogy az „Olyan, mint te” című dalomért – amit a You Tube-on több mint négy millióan néztek meg –, soha, semmilyen elismerést nem kaptam. Nekem nem elsősorban a szakmáról szól a sorsom, de szerencsés vagyok, mert abból élek, amit szeretek, és azokkal, akiket szeretek.

 

,,Ma is hangsúlyozom, a legfőbb feladatom, hogy vigyázzak arra, amim van…”

 

a nappali szentély

– Ez az a tér, ahol a legtöbbet tartózkodunk. A helyiségnek külön szabályai vannak: tilos a játékokat elöl hagyni, szétdobálni a ruhákat, a nappaliban mindig mindennek ragyognia kell – árulja el Adrien. Két fal is üvegből van, a terasz felé széttolható ajtókkal, a nap minden szakában ömlik be a fény. Esténként leengedjük a redőnyöket, felgyújtjuk az üvegfal fölötti díszlécekben elrejtett lámpákat, és máris átváltozik minden. Szeretem az egyszerű színeket, tökéletesnek érzem a fehér bútorok kiegészítőjeként a dió színű fát. Ez alkalmat ad arra, hogy egy-két merészebb színt is alkalmazzak, mint például a kanapén a pink párnákkal. Sok utánjárás után Hülsta bútorokat választottam. A két, lebegő szekrényke a társasjátékokat rejti, alatta a diószínű asztalt az elektronikus berendezések számára találták ki. Gábor pedig az ebédlőasztalba szeretett bele, és azonnal „feleségül is vette”, és én nem vagyok féltékeny! A fekete üveglappal fedett stílusos bútor, a magas támlájú tört fehér színű bőrszékekkel maga a tökély! Az asztal fölött Swarovski kristálylámpa szórja a fényt, ezért a remek darabért viszont én éreztem olthatatlan vágyat.

 

{gallery}images/stories/sztarok/szekeres_adrien/f{/gallery}

 

“A selyemkép kifejezetten számunkra készült. A négy kis mandala család tagjait jelképezi, amelyeket erős színekkel jelzett áradó energiával vett körül a képzőművész”

 

konyha

A tágas, könnyeden elegáns étkezőkonyha ablakain kora reggeltől árad be a napfény, amely különösen kedvessé teszi a helyiséget. Adrien szeret főzni, tehát sok időt tölt itt, a kislányai pedig szívesen írnak leckét a nagy asztalnál, vagy segédkeznek a főzésben. Adrien figyel arra, hogy a konyhai tárgyai is stílusosak legyenek. Hiszi, hogy az étkezés nem csupán kulináris élmény, ha szép porcelánnal, evőeszközökkel terítünk.

 

Jázmin és Emi birodalma

 Adrien különös gondot fordított lányai szobájára, megnyugtató, barátságos miliőt alakítva ki, amelyben a gyerekek biztonságban érzik magukat, és egyben nevelik ízlésüket is. A bútorok méretre készültek, fenyőfából, a szekrényekre pedig bambuszrolók kerültek, amelyek megtörik a fa súlyosságát. Egy karácsonyi ajándék a gyerekkonyha, minden tartozékával együtt. A faltól falig érő ablak elé helyezték el a dupla íróasztalt, az egyik falat a gardróbszekrény foglalja el, amelynek ajtaját óriási tükör teszi tökéletessé – elvégre lányszobáról van szó!

 

,,Hinni szeretném, hogy e környezet a lányainkra is hatással van, fejlődik az ízlésük és az akaratuk, hogy egyszer majd hasonló gondossággal teremtsék meg a saját otthonaikat.”

 

csendes hálószoba

A keskeny íróasztalt Gábor alkotta, míg a méretes ágyat testvére készítette, aki valóságos ezermester. Az ágytakaró ezüst alapon finoman szőtt arany szálakkal díszíti az ágyat, és ehhez választották a selyemborítású párnákat is, gyöngyös, szövött mintákkal. Az elegáns komódon néhány kedves tárgy kapott helyet. – Tudom, hogy a tárgyak múlandók, eltörhetnek, tönkremehetnek, mégis, nagy szeretettel ragaszkodom hozzájuk, mert engem tükröznek. Ha rájuk nézek, akkor magamat is látom – vallja Adrien.

 

habkönnyű fürdőszoba

Kettő is van belőle. A fő fürdőszoba hatalmas, minden zsúfoltság nélkül. A lányok kedvence a sarokkád, ahol ketten is pancsolhatnak esténként. Elfért még egy komód is, amelyen színes mandarinkacsákat helyezett el Adrien, a legenda szerint ezek őrzik a hosszú párkapcsolatot.

 

 

Kreatív ötletekre vadászol, érdekelnek a magazinnal kapcsolatos hírek? Csatlakozz a Facebook-közösségünkhöz

 


Ezt követő cikkünk:
Ezt megelőző cikkünk:

Hozzászólások

0
    0
    Az Ön Kosara
    Your cart is emptyReturn to Shop