Nyertes Zsuzsa harmóniái

A budai hegyoldal déli lejtőjén, egy lépcsőzetes, szinteltolásos társasházban található Nyertes Zsuzsa színművésznő napfényes, barátságos otthona. A 83 négyzetméter alapterületű lakásból gyönyörű panoráma tárul elénk: a Széchenyi-hegytől a János-hegyig látni. Csak kinéz az ember az ablakon, szippant egy nagyot a virágillattól fűszeres levegőből, és máris jókedvre derül. Ide tér haza a közkedvelt “Barátok közt” tv-sorozat népszerű Dobi Juli-ja.

 

 

– Ez a város egyik legszebb helye, tizennégy évvel ezelőtt sikerült ide költöznünk. Egyre jobban szeretek itt lakni, különösen, amióta hét és fél évvel ezelőtt, a születése után ide hoztuk haza kislányunkat, Zsuzsót.

 

– Akkoriban egészen másképpen nézett ki a lakás, azóta kivettünk néhány közfalat. Az eredeti kialakítás szerint nagyon kicsi és sötét volt a konyha, én viszont gyerekkorom óta a tűzhely, edények, frizsider “társaságában” szeretek tanulni – akkor a leckét, ma a szerepeket. Az ebédlőasztalnál való esténkénti üldögélés is fontos része az életemnek. Az átalakítása során többfunkciós teret alakítottunk ki: keresztül-kasul átlátható lett az egész lakás. Nagyon nagy munka volt, nehezen találtuk meg a megfelelő és megbízható szakembereket, de végül is megérte a hosszas keresgélés. Ha a konyhában főzök éppen, és felpillantok, a budai hegyekben gyönyörködhetem. (Ugyanis nemcsak ücsörögni szeretek a konyhaasztalnál, főzőcskézni is imádok. Ha kedvem szottyan, akár este tízkor is összeütök egy lecsót.)

 

– A második felújításra az élet kényszerített rá, ugyanis egyik szomszédunk, egy vezető kisgazda politikus ellen ismeretlen tettesek bombamerényletet követtek el. A pokolgép a mi frissen felújított kis otthonunkban tette a legnagyobb kárt. Romokban hevert, lakhatatlanná vált szinte valamennyi helyiség. Ki kellett költöznünk, és átengedni a terepet a már jól bevált, szakembereknek. Hihetetlen szerencse, hogy nekünk nem lett semmi bajunk! A mai világban ki van téve az ember ilyesminek. Meg is tettük a szükséges óvintézkedéseket, tavalyi törökországi nyaralásunkról hoztunk két páraszem formájú, égszínkék talizmánt. Ezek most az étkezőasztal fölötti lámpán függnek, és “varázserejük” teljes körű, mindenre kiterjedő védelmet nyújt. Ez csak félig tréfa! Komolyan kérdem: aki nem akar mindenkitől távol, megközelíthetetlen helyen lakni, tehet ennél többet?

 

– Három nagy szerelmem van. Az első a családom, a második a színház, a harmadik pedig a szépségápolás. A színpadon éveken át szinte csak mulattató szerepeket alakítottam, de folytonos vágyódás volt bennem a dráma műfaja után. Néhány évvel ezelőtt a színháztól végre megkaptam a várva várt lehetőséget: a Marilyn Monroe-ról mintázott szerepet Arthur Miller “Bűnbeesés után” című darabjában. Életem eddigi legnagyobb színpadi sikerét ez a szerep hozta, és Monroe azóta is különlegesen fontos számomra: végigkíséri az életemet. Szépségszalonomat is róla neveztem el Marilyn Szalonnak. Ha éppen nem a színpadon vagyok, ott tevékenykedem. A szalonban ugyanazt szeretném nyújtani a vendégeknek, mint a színpadon a közönségnek: kikapcsolódást, felfrissülést. A külső és belső harmónia megteremtése fontos dolog. A belső harmóniát az ember önmagában is el tudja érni, de a harmonikus külső fenntartásához, főleg egy bizonyos életkor fölött sokaknak már segítség kell. Ehhez a harmóniához szeretném hozzásegíteni a szépülni vágyókat.
– Az én belső harmóniámban nagyon fontos szerepelt játszik a férjem és kislányunk, aki minden héten megajándékoz szebbnél szebb rajzaival. Hétköznapjaim rohanásban telnek, de a hétvége mindig az övé. Ilyenkor a szeretett étkezőasztalnál együtt reggelizik a család. Zsuzsó imád teríteni, a konyhában sürgölődni, felverni a tojást a rántottához
– Ennek a lakásnak legnagyobb értéke a gyönyörű kilátás és a tágas terasz, ahol családunk negyedik tagja, Zsuzsó kedvence, Csöpi, a törpe nyúl lakik. Kislányom Balázs Fecótól kapta ajándékba. Valójában kényszerlakhely számára a terasz, múltkor addig munkálkodott a nappaliban, míg az összes telefonvezetéket elrágta. Õ a mi négylábú háziállatunk?

Kreatív ötletekre vadászol, érdekelnek a magazinnal kapcsolatos hírek? Csatlakozz a Facebook-közösségünkhöz

 


Ezt követő cikkünk:
Ezt megelőző cikkünk:

Hozzászólások

0
    0
    Az Ön Kosara
    Your cart is emptyReturn to Shop