Maximum huligán, minimál dizájn

Ha nem állnának a dolgozószobában gitárok, ha nem lennének a falakon Beatles-poszterek, senki nem sejtené, hogy ez az elegáns, letisztult formavilágú otthon egy rockzenészé. Tóth Tibor az ország egyik legsikeresebb zenekarának, a többször platinalemezes Hooligansnek a gitáros-dalszerzője. Nevéhez számos olyan élbolyban tanyázó sláger kötődik, mint például a Királylány.

 

 

Tóth Tibi gitáros lakása a minimál zsáner ellenére sem személytelen, talán mert tele van emlékekkel, szuvenírekkel. És ott van mellette egy hölgy is, Mester Bea modell, aki gondoskodik arról, hogy igazán barátságos legyen az otthonuk.

 

A zenész Szerencsről költözött fel annak idején a fővárosba, és hosszas keresgélés után talált rá mostani lakására, amely egy négylakásos társasházban van. Az ingatlanhoz garázs és kert is tartozik.

 

– Szeretem ezt a környéket. Immáron két éve élünk itt, a városban is vagyok, mégis zöldövezetben lakom. A ház mellett található egy patak és rengeteg a fa is. Sokáig kerestem lakást, az utolsó pillanatban találtam rá erre. Már majdnem albérletbe kellett költöznöm, az előző házamat ugyanis akkorra már eladtam. Régi stílusú épület vagy gangos bérház szóba sem jöhetett nálam, azok őszintén szólva nagyon taszítanak.

 

A lakásba lépve rögtön egy kis előszobába jutunk, ahonnan a nappaliban találja magát az ember. Tibi és Bea ebben a helyiségben töltik a legtöbb időt. A nappali és a konyha szerves egységet alkot, ez az amerikaikonyhás közösségi tér lett otthonuk központi tere. Itt található a házimozirendszer, a pár itt beszélget esténként, barátaikat is ebben a helyiségben fogadják. Amíg Tibi édesapja élt, hétvégenként mindig együtt ebédeltek a nappali sarkában álló konyhaasztalnál. A bútorok letisztult formái nyugalmat, tisztaságot árasztanak, mindenütt érezhető a minimálra egyébként is jellemző elv, hogy a tér legfőbb feladata az ember szolgálata.

 

A burkolatok színe és anyaga visszafogott, a hangsúly az anyagok természetességén van. A csempékre és a falakra is az egyszerűség, és a „kevesebb több”- elve jellemző. A lakásban a drappok, a barnák, valamint ezek ezernyi árnyalata, a természet meleg földszínei a jellemzők.

 

– Először a bőr ülőgarnitúrát vettük meg, minden mást ahhoz igazítottunk. Tudom, hogy hideg és lecsúszik róla az ember, de én szeretem. Szerintem masszív és elegáns. Mivel barna színű, mindenhez ennek az árnyalatait használtuk. Szeretem a minimal stílust, mást el sem tudok képzelni, ugyanakkor hangulatossá, jókedvű otthonná akartam tenni a lakást. Nézegettem a magazinokat, és fejben megterveztem a berendezést. Az unokatestvérem sokat segített a kivitelezésben. A nappali fala a mustár és az okkersárga keveréke lett. Amikor megvettem a lakást, az eredeti padló világos színű volt. Mivel sötétet akartam, azonnal kicseréltük ezt is. A falat egy idő után túl üresnek találtam, ezért kínai palával raktuk ki a tévé mögötti részt, és ezzel harmonikusan a konyha asztal melletti sávot is.

 

A lakás harmóniáját nem zavarták meg dúsan ráncolt textíliákkal, a természetes fény így szabadon áramlik a nappaliban. A sötétítést krémszínű reluxákkal oldották meg.
– Az igazság az, hogy nem találtam olyan függönyt, ami tetszett volna, ezért maradtunk ennél a megoldásnál. Pedig már szakembert is hívtam, végül meggondoltam magam – avat be Bea a lakberendezés folyamatába. – Azt gondolom, hogy a világításnak is nagyon fontos szerepe van a hangulat megteremtésében, ezért sok világítótestet építtettünk be mindenhová.
A lakás alsó és felső szintjén rengeteg dísztárgy található, a két szintet összekötő lépcsőház falán Tibi különböző díjai, lemezei. A kovácsoltvas korlát mentén végül följutunk a második emeletre, itt található a hálószoba, Tibi dolgozószobája, egy fürdőszoba, illetve egy gardrób. A lakásban két fürdőszoba is van, a zenész és barátnője csak a fentit használja. A hálószoba azonban már bőséges fényt kap.
– Itt, a felső szinten van a Beatles-falam – meséli Tibi -, nagyon szeretem a dalaikat, miattuk lettem zenész. A belső lépcsőház falára még szeretnék kirakni egy hatalmas méretű Utolsó vacsora reprodukciót. A dolgozószoba a másik kedvenc helyiségem, itt írom a Hooligans dalait, és azokat a számokat is, amelyeket mások számára készítek. A fal színe már akkor is zöld volt, amikor a lakást vettem. Ez nagyon tetszett, így nem is nyúltam hozzá. Sajnos a fölső szobák kicsik, mindig azon gondolkodom, hogyan lehetne több teret nyerni. Egy tároló elkelne a házban, mert lassan nem tudjuk hová tenni a sok holmit. Az előszobában ugyan beépített szekrények vannak, de ez sem elég. A hálóba az Ötletház műsor stábja találta ki a szekrénybe épített tévét, ezzel nyertünk ugyan egy kis helyet, de nem elegendőt. A társasházban négy lakás van, két kisebb és két nagyobb, s bár a miénk az utóbbi kategóriába tartozik, lassan ezt is kezdjük kinőni.

Kreatív ötletekre vadászol, érdekelnek a magazinnal kapcsolatos hírek? Csatlakozz a Facebook-közösségünkhöz

 


Ezt követő cikkünk:
Ezt megelőző cikkünk:

Hozzászólások

0
    0
    Az Ön Kosara
    Your cart is emptyReturn to Shop