Zöld harmónia

 

 

A most bemutatott sorházak építője, a Szécsényi Plusz generálkivitelező vállalat ezen a gondolatmeneten elindulva kereste az otthonteremtés ideális helyszínét, s vágott bele egy nagyszabású tervbe, amelynek első látható és immár élvezhető eredménye a Győry Kert.

 

Az építkezés helyszínéül olyan területet kerestek, amely kőhajításnyira van a fővárostól, csendes, meghitt vidéken, és adottságainak köszönhetően nem csak otthont, de teljes kikapcsolódást is nyújt az ott élőknek. A Budapesttől harminc kilométerre fekvő, háromezerötszáz főt számláló településre, Gombára esett a választásuk, ahol megvásároltak egy hegyoldalon lévő telket. Mivel tengerszint feletti magassága megegyezik a Gellért-hegyével, augusztus huszadikán a tűzijátékra nem kell felnézniük a szerencséseknek, egyszerűen csak „átnéznek rá”. Bár Gomba csupán félórányira van a fővárostól, amikor kiszállunk az autóból, tiszta levegőt szippantunk be, mintha a Mátrában lennénk. Idilli környezet fogad bennünket, a közeli mezőn legelésző bárányok kedve­sen bégetnek.

{gallery}images/stories/verysimple/zold/f{/gallery}

 

Az ötezerhatszáz négyzetméteres területen nyolc család otthonául szolgáló sorházat épített a generálkivitelező. A házak parasztbarokk stílushoz hasonlatos homlokzatát Győry Eszter festőművész tervezte (lásd Látogatóban rovatunkat lapunk 32. oldalán!). Az ő tiszteletére nevezték el a helyet Győry Kertnek. A házsor ívelt homlokzata a múltat idézi, ugyan-akkor színes külsejével belesimul a huszonegyedik századba.

 

A kétszintes lakások kuriózuma, hogy nem csak a földszintjüket, de a tetőterüket is kertkapcsolattal alakították ki. A lakások hatvanhét és százharminc négyzetméter alapterület közöttiek, és mindegyikhez tartozik garázs. Változó méretükkel és elrendezésükkel nem csak a fiatal házasoknak és a gyerekes családoknak ideálisak ezek az otthonok, de az idősebb generációnak is remekül megfelelnek.

 

Vendéglátóink, a fiatal házaspár választása az egyik nyolcvanhét négyzetméteres házrészre esett. Alaposan körülnéztek a lakáspiacon, mielőtt a vétel mellett döntöttek. Budán, a zöldövezetben maximum egy másfél szobás lakásra futotta volna az az összeg, amelyért a Győry Kertben egy vadonatúj kétszintes, duplakomforttal rendelkező, kimondottan igényes sorházrészt kaptak.

 

A lakás alsó szintje harminchat négyzetméter, amelynek jelentős részét az egyazon légtérben lévő nappali, étkező és konyha teszi ki. Egy méretes, masszírozó vízsugaras káddal felszerelt fürdőszobát és egy különálló vécét is kialakítottak ezen a szinten.

 

A nappaliból kilépve egy húsz négyzetméteres, kertkapcsolatos teraszon találjuk magunkat, a kerti grillezések színterén. Az alsó szintet egységesen öregbített fenyő szalagparkettával burkolták. Azért esett erre a középbarna, rusztikus anyagra a választásuk, mert illik a környezet vidéki hangulatához, és jól passzol a modern stílusú bútorokhoz; a vanília színű konyhabútorhoz és az étkezőasztal egyedi székeihez. A nappali meghatározó stíluseleme az emeletre vezető lépcsőfeljáró építészeti megoldása, amely látványosságával magára vonzza a tekintetet. Az emeleten található hálószobák mennyezete is figyelemreméltó, ahogyan követik a tető dőlésszögét.

 

Míg manapság a fehér fal ritkaságszámba megy, és a divathullámoknak megfelelően inkább színes falfelületekkel találkozunk, addig a háziak maradtak a hófehér falaknál, amelyek a vidéki házak egyszerűségét idézik. A fehér fal tisztaságot sugároz, és a rusztikus padlóval karöltve tágítják a teret.

 {gallery}images/stories/verysimple/zold/a{/gallery}

A lakás berendezésénél fő szempont volt a kényelem és az otthonosság. Nem arra törekedtek, hogy minél több bútor legyen a lakásban, épp ellenkezőleg: kevés bútort és szabadon hagyott tereket szerettek volna. A függönyök és a textíliák kiválasztásánál és elkészítésénél Béky Tiborné volt a tulajdonosok segítségére. Az ágytakarókat, a keleti mintás díszpárnákat és a függönyöket nagy odafigyeléssel válogatták össze.

 

A nappali teraszajtajára a berendezés színvilágához illő melegbarna árnyalatú, nagy virágmintás organza függönyt tettek, az emeleti közlekedőbe élénk narancs, festett mintázatút.

 

A család nem csak a földszinti, de az emeletről nyíló kertkapcsolatos teraszon is előszeretettel tartózkodik. Míg a nappaliból nyíló kis kert a reggelik és gyertyafényes vacsorák helyszíne, addig a tetőtéri közlekedőből nyíló terasz nyugágya a délutáni lazítás színtere. A ház asszonya szívesen megpihen itt félórácskára; egy csésze kávét kortyolgatva, egy jó könyvvel a kezében.

 

A Győry Kert megalkotói a gyermekekre is gondoltak: miközben a lakás legfiatalabb lakója élvezi a domboldali rönkfa játszóteret, szülei szeme előtt van. Nem kell autóba ülni, araszolni a nagy forgalomban, aztán meg parkolóhelyet keresni, hogy a trónörököst elvigyék a játszótérre, a kertben kedvére hintázhat. Igaz, hogy a frissen vetett fű még nem zöldell a sorház körül, de a kert rendezetten ültetett növényei már most is kellemes esztétikai látványt nyújtanak.

 

Vendéglátóink azt mondják, az új családi fészek nem csupán otthon, hanem egyben nyaraló is számukra, hiszen a környéken két tó, négy lovarda és számos kirándulóhely található, amelyek kellemes időtöltést ígérnek a család szabadidejében.

Névjegy
A Győry Kert sorház építője, a Szécsényi Plusz Generálkivitelező Bt. büszkén hirdeti: falaik között kellemes otthonra találnak azok, akik vidéki nyugalomra vágynak, de Budapest közelségéről nem mondanak le. Az építési-kivitelezési munkálatokkal tizennégy éve foglalkozó cég több társas- és családi házat jegyez, ingatlanforgalmazóként tavaly jelent meg a piacon. A Győry Kert ígéretes bemutatkozása a vecsési székhelyű vállalkozásnak, amely a jövőben többek közt saját ingatlan­jainak adásvételére, épületépítési projektszervezésre koncentrál.

Akik a nívót garantálták
Generálkivitelező
Szécsényi Plusz Bt.
2220 Vecsés, Széchenyi u. 75.
Tel./fax: 29/433 725
szecsenyiplusz@citromail.hu
www. szecsenyipluszbt.mlap.hu
Fürdőszoba, víz-, gáz, fűtéstechnika
P-airking Bt. – Csőszer Áruház
2220 Vecsés, Magyar u. 31.
Tel.: 29/350 870

Konyhabútor
Expert-Tóth Faipari Kft.
2200 Monor, Vasai út 1/b
Tel.: 29/412 266, 70/371 6465

Lakástextil
Béky Tiborné
2225 Üllő, Kossuth L. u. 1.
Tel.: 29/320 067
Béky-Tex Lakástextil Kft.
2200 Monor, Bajcsy-Zsilinszky u. 1.
Tel.: 29/417 388
Mobil: 20/410 8655
hableany2225@freemail.hu

Villamosság
Consent Hungary Villamossági
Kis- és Nagykereskedés
1238 Budapest, Grassalkovich út 36-38.
Tel.: 1/287 3098, 1/287 0024
consent@vodafone.hu

Kreatív ötletekre vadászol, érdekelnek a magazinnal kapcsolatos hírek? Csatlakozz a Facebook-közösségünkhöz

 


Ezt követő cikkünk:
Ezt megelőző cikkünk:

Hozzászólások

0
    0
    Az Ön Kosara
    Your cart is emptyReturn to Shop