Dicsérő oklevél

A kortárs dizájn iránt elkötelezett megbízók speciális esztétikai igényeit kielégítő, a kivitelezésben magas technológiai szintet kívánó épület, egyszerű és könynyed belső kialakítással, minimalista formálással.

 

 

Részlet a műszaki leírásból

 

A „hosszúház” hagyományait követve, az épületet az utcára merőleges hossztengelyre fűztük fel. A házon belüli szinteltolás mellőzése megrendelői igény volt. A funkciókból adódóan a ház középső traktusa illeszkedik a terephez, így az épület utca felőli része elemelkedik a talajtól, míg a hátsó része belemetsz a terepbe…

 

A földszint egy üveghasáb, míg az emelet tömör, faburkolatú. Az épületet a különböző burkolatú tömegek, valamint teraszok és hidak teszik mozgalmassá… ötödik homlokzata a tető, mely a nagy szintkülönbségek miatt itt valós homlokzatként jelentkezhet, ezért fontosnak tartottuk a terasztetők faburkolatú, igényes kialakítását.
A Zsűri véleménye
A zsűri a dicsérő oklevél odaítélésével elismerését fejezte ki a mezőnyben egyedülállóan bátor építészeti magatartás iránt, amellyel a tervező a sajátos formanyelv és térképzés diktálta épületszerkezeti, kivitelezési nehézségek ellenére vállalta egy, a progresszív építészeti irányzatok iránt elkötelezett – már Magyarországon is egyre növekvő számú – megrendelő igényeinek magas színvonalú kielégítését.
Szerkezeti megoldások
Külső falazat: Porotherm N+F 38 + monolit VB réteges fal
Lábazat: látszóbeton, rozsdamentes acél
Tető: járható, fordított rétegrendű szerkezet, burkolata impregnált, keményfa deszkázat
Külső nyílászárók: alumínium
Homlokzatképzés: A két szintet összefogó fal nyersbeton, igényes látszóbeton kialakítással. A földszint egybefüggő üvegfelület. Az emelet burkolata kiszellőztetett, impregnált faléc
Az építmény adatai
Telekterület: 898 m2
Beépítettség: 133,14 m2
Szintszám: 3 (pince+földszint+emelet)
Hasznos alapterület:
Pince alapterülete: 78,30 m2
Földszint alapterülete: 96,22 m2
Emelet alapterülete: 93,04 m2

Kreatív ötletekre vadászol, érdekelnek a magazinnal kapcsolatos hírek? Csatlakozz a Facebook-közösségünkhöz

 


Ezt megelőző cikkünk:

Hozzászólások

0
    0
    Az Ön Kosara
    Your cart is emptyReturn to Shop