Passzív elegancia

Energiatakarékosság, alacsony üzemeltetési költségek, környezetbarát anyagok felhasználásával. Ki ne szeretné mindezt otthonában – És ha a „belbecs” impozáns építészeti megfogalmazással párosul, kész is a KAMPA készház receptje. A készház messze nem jelent unalmas egyhangúságot, szűkmarkúan mért építészeti fantáziát, sokkal inkább kimunkált koncepciót, ahol a tökéletesség a részletekben rejlik. Erre jobb példa aligha lehetne más, mint ez a ház.

 

 

Az impozáns külső az „L” alakú alaprajznak, a ház homlokzatán szinte körbefutó balkonnak, és a kert felé forduló, a konyhából, étkezőből és nappaliból egyaránt megközelíthető terasznak köszönhető. Arról, hogy a tradicionális forma mégis modern megjelenést nyújt, az anyagok megválasztása és a színek harmóniája gondoskodik. A KAMPA Konstanz készháztípusa a modern készházakhoz méltó otthont biztosít tulajdonosainak, nem véletlenül ez az egyik legnépszerűbb típusház Európa szerte, és látunk majd egyre többször itthon is.

Ha szeretnénk meghatározni, mi vezette a tervező kezét, amikor megalkotta a kétszintes ház alaprajzát, a legfontosabb alapgondolat az volt, hogy egy soktagú család, illetve két generáció számára is élhető lakókörnyezetet teremtsen. Ezért született mindjárt három alaprajzi variáció egy tető alá.

A tágas, világos belső terek könnyed eleganciája a homlokzatot sűrűn megtörő, hatalmas üvegfelületeket látva már kívülről is sejthető. A ház „szíve” az egy hatalmas térbeszervezett nappali, étkező és a tőle egy körbejárható fallal elválasztott konyha. Belsőépítészeti bravúr, hogy a viszonylag kevés bútor ellenére mindennek megvan a helye a szinte észrevehetetlen beépített bútoroknak köszönhetően. Nem nagy trükk, mondhatnánk, de el kell ismerni, hogy a színes falaknál kevés egyszerűbb módja van annak, hogy egy felület meghatározó látványelemmé, hangulatteremtővé váljon.

 

A közösségi helyiségek tömörfa parkettával „kapaszkodnak” egymásba, de tulajdonképpen az egész házon természetes burkolat vonul végig, a terasz kültéri faburkolatával összhangban. Avatatlan szem is felfedezi a gondos tervezés szép eredményét.

{gallery}images/stories/verysimple/elegancia{/gallery}
 

A modern épületekkel szemben megfogalmazott követelményeket műszakilag is maradéktalanul teljesíteni nem kis feladat. Az épület fajlagos energiaszükséglete elsősorban a passzívház szerkezetnek köszönhető. A harminchat centiméter vastag, háromfázisú hőszigeteléssel ellátott falszerkezet télen-nyáron megbízható hőszigetelést biztosít. Az épületben modern szellőztető rendszer üzemel, hővisszanyeréssel. Segítségével mindig friss a levegő, úgy, hogy a beltér meleg levegőjét nem engedjük egyszerűen a szabadba távozni, a bejövő levegőt felmelegíti a rendszer. Ezzel is jelentős mennyiségű energiát takarítunk meg. A fűtést egy levegő-víz hőszivattyú és padlófűtés látja el. A jól átgondolt tervezés, a modern épületszerkezet miatt az éves fűtési költség a hagyományos épületekhez képest csaknem hetven százalékkal alacsonyabb. Elgondolkodtató, hogy a Konstanz készház, 239 négyzetméter hasznos alapterülettel a két lakószinten, évente mindössze százhatvanezer forint fűtési költséggel üzemeltethető.

 

Lehetnek az álmok, kívánságok és célok különbözőek, de egy biztos: mindannyian kényelemre, biztonságra, érezhető és élvezhető komfortra vágyunk, és ezt a KAMPA hazai forgalmazója, a KAMPA-TrendHaus Kft. nagyon is tudja.

 

Kreatív ötletekre vadászol, érdekelnek a magazinnal kapcsolatos hírek? Csatlakozz a Facebook-közösségünkhöz

 


Ezt követő cikkünk:
Ezt megelőző cikkünk:

Hozzászólások

0
    0
    Az Ön Kosara
    Your cart is emptyReturn to Shop