Újratervezés

A gyerekek gyorsabban nőnek, mint gondolnánk: a születésük előtt megtervezett, gondosan megvalósított babaszoba hamar „dedóssá” válik, a kiságyat kinövik, íróasztalra van szükség. Maja és Noel is egy szempillantás alatt váltak naggyá, Maja iskolába indulása pedig sürgető okot adott az átalakításra.

 

11

 

Maja szobája

A kislányszoba újratervezésénél a már meglévő, rózsaszín-fehér kockás tapéta, valamint a felső sávba választott falfesték színe adta meg az alapot. Ezt a púderes miliőt szerették volna a bútorok és a kiegészítők cseréjével egy kicsit „nagylányosabbra” szabni az iskolába készülő Maja számára. A pink orchideákkal díszített natúr színű bútorcsalád minőségben és árban is megfelelő választásnak bizonyult, gazdag elemválasztékából könnyen találtak megfelelőt. A rózsás színvilágot és a virágmintákat a kiegészítők is ismétlik, e tematika alapján választották a függő- és az éjjelilámpát, a görgős széket, valamint a kisebb dekorációs tárgyakat, kellemesen lányos miliőt teremtve Majának.

lámpa
Maja lámpájához hasonlót házilag is készíthetünk, ha a maradék textilt egy fehér lámpaburára dolgozzuk. A ragasztáshoz textilragasztót vagy textildekupázs ragasztót használjunk, a szélekre szalag, bortni kerülhet.

falvédő
A hideg falakon jó szolgálatot tesz és dekorál is a falvédő. Maja és Noel quilt technikával készült falvédője, ágytakarója és párnái egyedi kívánság alapján születtek. N. Juhász Éva alkotásai a Chinook Design honlapjáról rendelhetők: www.chinookdesign.hu

Noel még óvodás, de szívesen „olvasgat” az íróasztalánál

Noel szobája

A kisfiú szobájának átalakításakor is a már meglévő falszínek adták az alaphangulatot. A sárga, kék és a zöld már a babaszobában is kedves volt Noel számára, így csak a bútorokat és a kiegészítőket cserélték ki úgy, hogy a kisfiú igényeit jobban kiszolgálja. Ide is natúr színűt választottak, hajós-tengerészes mintával. A bútor mintázata, illetve a meglévő hajós kiegészítők adták az ötletet ahhoz, hogy a szoba további elemeivel is ezt a hangulatot erősítsék. Így lettek a textilek, az ágytakaró, a falvédő és a párnák is hajósak, valamint a már kialakult tematika alapján választották a faliképeket, lámpákat, kisebb dekortárgyakat is.

dekoráció
Klassz tengerparti ihletésű dekorációt kapunk, ha kötéllétrát készítünk néhány lecsiszolt fadarabból és hajókötélből. Erősítsük fel a mennyezetre, és aggassunk rá halacska formájú díszeket. Ügyes kezű apukák, nagypapák polcot is készíthetnek, íves vágásra alkalmas szúrófűrésszel.

díszléc
A díszlécek a különböző színsávok, illetve a tapétázott és festett falszakasz elválasztására is tökéletes. Könnyű vele bánni, látványos, ráadásul az árnyalatok találkozásánál adódó kisebb hibákat is elfedi.

 

 

Kreatív ötletekre vadászol, érdekelnek a magazinnal kapcsolatos hírek? Csatlakozz a Facebook-közösségünkhöz

 


Ezt követő cikkünk:
Ezt megelőző cikkünk:

Hozzászólások

0
    0
    Az Ön Kosara
    Your cart is emptyReturn to Shop