Tengerre fel!

Egy új kis jövevény érkezése mindig változást hoz egy család életébe, otthonának kialakításába, hiszen a kisbaba kuckójáról, saját szobájáról gondoskodni kell. Aladár második kishúga érkezésekor adta át addigi szobáját a csöppségnek, míg ő nagyfiúként a szülőktől kissé távolabb kerülve, új és nagyobb birodalomba költözött. A szoba a családfő és Ali érdeklődésének megfelelően vízparti hangulatot áraszt, vitorlással, világítótoronnyal…

 

01

 

Lotti, a harmadik gyerkőc érkezésekor kapott új szobát Ali, amelyet a szülők a garázs fölötti terület beépítésével oldottak meg. Ez ugyan kissé távolabb esik a szülőktől, és a másik két gyerekszobától, de a nagyfiúnak már éppen alkalmas arra, hogy elszeparáltabban tölthesse az időt saját szobájában.

Az édesapa nagy szenvedélye a vitorlázás, és Ali is egyre többször tart vele. A tenger, a vitorlások és a világítótornyok látványába pedig az egész család „szerelmes”, így szinte nem is volt kérdés, hogy az új szobát milyen hangulatúra alakítják. A falakat illetően a két oldalsóra kék-fehér csíkos tapéta, míg a legnagyobb, ablaktalan falfelületre egyedi falfestmény került, lágyan hullámzó tengerrel, vitorlásokkal, világítótoronnyal, épp olyan részletekkel, amelyet a család olyannyira kedvel. A padlóra melegbarna svédpadlót fektettek, míg a három színű bútorcsalád mindegyik felületre rímel. A kiegészítők, a vízparti stílusú vagy azt megjelenítő tárgyak nagy része már adott volt, hiszen ezeket tengerparti nyaralásaik alkalmával gyűjtötték, mindössze meg kellett találni a megfelelő helyüket a szobában.

A tengerparti nyaralások alatt gyűjtött tárgyak, kiegészítők megalapozzák a szoba hangulatát. A vízparti világ megteremtésének kellékei: kék-fehér színpár, csíkok, hullámok, hajómakettek, világítótorony, hajókötél, vasmacska, mentőöv, matrózsapka, ládikó, iránytű, sirály, kagylók, csigák. Utóbbiak motívumként akár a textileken is visszaköszönhetnek, mint itt az édesanya ötlete alapján készült ágytakaró szetten. A Faktum bútorai szépen belesimulnak a koncepcióba. A kék ajtó- és fiókelőlapok, a hajóablakra emlékeztető kerek üvegezés hozza a kívánt hangulatot, miközben a gyerekbarát kialakításról sem feledkezett meg a gyártó. A bútorok sarkait lekerekítették, és „védőpapucsokat” is kaptak.

 

   A víz és a vitorlázás iránti szeretetet férjemnek köszönhetjük, aki vitorlázik, és mára a tízéves fiam is gyakran vele tart. A szoba nem túl optimális adottságait igyekeztünk ellensúlyozni: a magas, ablaktalan, nagy felületű tűzfalat jól tompítja a falfestmény, és nagyon impozáns is. Erre a falra szinte semmit nem tudtunk volna tenni, mivel hideg, az ágy nem lehet itt, ráadásul a szinteltolás, a szobába bejutás helye, illetve magassága miatt az ide tolt bútor optikailag összenyomná, rendezetlenné tenné a teret.
A szoba teljes hosszában beépíttettünk egy másfél méteres, a tetősík és a födém találkozásából adódó, kihasználatlan területet. Ez egy jó kis zug, ahová el lehet bújni, és hasznos is, mivel minden játékot és kacatot elnyel, így rendezettebb a szoba, és a nyaralásaink alkalmával összegyűjtött dekorációk jobban érvényesülhetnek. A lépcsőfokok viszonylag magasak. Ezt a kompromisszumot azért kötöttük, hogy ne vegyünk el többet a szoba alapterületéből. A lépcsőbe LED-csíkot építtettünk, illetve a gerendába is apró pontvilágításokat helyeztünk.
08
Czili Katalin
lakberendező

 

 

Kreatív ötletekre vadászol, érdekelnek a magazinnal kapcsolatos hírek? Csatlakozz a Facebook-közösségünkhöz

 


Ezt követő cikkünk:
Ezt megelőző cikkünk:

Hozzászólások

0
    0
    Az Ön Kosara
    Your cart is emptyReturn to Shop