Anya a legjobb lakberendező

A testvérpár, Panna és Ákos szobája egy családi ház tetőterében található, ráadásul a magazin olvasói számára nem ismeretlen helyszínen, hiszen otthonukat bemutattuk karácsonyi duplaszámunkban. Édesanyjuk már akkor is bizonyságot adott remek ízléséről, dekortehetségéről. A gyerekszoba mindig mozgalmas terep, és berendezését illetően is jóval többet enged, mint más helyiségek, így Erika itt remekelt csak igazán! Modern, kellemesen lányos és fiús hangulatot teremtett mindkét gyerkőc számára, úgy, hogy a kedvenc elfoglaltságaikat tartotta szem előtt.

 

01

 

Panna szobája

Rózsaszín és zöld árnyalatok finom harmóniája alkot egységet a kislány szobájában. A szobába lépőt egy nyitott könyvespolc fogadja, amely a tartógerenda és a szomszédos fal között húzódik. Innen továbblépve, illetve jobbra tekintve nyílik ki a tér, s tárul fel az így kuckóssá váló szoba. A lányos hangulatot a púderrózsaszín fal alapozza meg. A bútorok fehérek, és szinte mind egyedi darab. Praktikus a ferde fal magasságával „növekedő” szekrénysor, amely egy komód méretű darabbal kezdődik, majd a teljes magasságot betölti. A szintén fehér, kovácsoltvas ágy a nagypapa ügyességét dicséri. Panna szobájában a lányos árnyalatot kivizöld kiegészítők oldják. Külön említésre méltó az édesanya leleményessége, aki a játékok egy részét különböző üzletek dekorációiként használt, majd feleslegessé vált tárgyaiból mentette meg, mint amilyen a nyitott babaház is.

A babaház a szoba egyik sarkába került, így Panna egy kis kuckóban érezheti magát játék közben, ez pedig erősíti a biztonságérzetét.

Ákos szobája

A kisfiú szobájában az olívazöld falszín és a barna padló ad barátságos alapot. Ezek mellé a szülők a sötétbarna bútorokat választottak, amelyek itt is méretre készültek. A szürkére fújt ágy ugyancsak a nagypapa műve. Ákos igazi „férfi”, az autók szerelmese, óriási Verdák-rajongó, így szobájában az autók, illetve az autós dekorációk kiemelt szerepet kaptak. Az autópályás játszószőnyeg beszerzése kifejezetten az ő kívánsága volt, de autósak a falmatricák, a kis szőnyegek, illetve a dekorációs képek és az ágynemű is. Sőt, külön nyitott polcon sorakoznak a becsesebb játékautók. A kisebb daraboknak külön feliratos-rajzos dobozuk van, ahová könnyen elpakolhatók például a mozgó szemű vagy a „sima” Verdák. A fonott tárolók mellett a fedeles dobozok is hasznosak és dekoratívak.

Az óvodás kisfiúnak az édesanya úgy címkézte fel a kosarakat, hogy Ákos is tudja, melyik mit takar: a felirat mellé a kisfiú rajzolta le a hozzá illő járművet, így könnyen felismeri.

Erika ötletei

Panna szeptemberben kezdte az iskolát, az íróasztal új bútordarabként került be a szobájába, de szem előtt tartottuk azt is, hogy a tanulás mellett a játék is fontos. Panna szívesen játszik babákkal, állatkákkal, és kuckókat alakít ki magának. Kicsi kora óta szeret könyveket nézegetni, sokat olvasunk, ezért egy „olvasósarkot” is kialakítottunk puffokkal, párnákkal. Ákos építeni szeret, ezért úgy rendeztük el a bútorokat, hogy minél tágasabb helye legyen elképzelései megvalósításához. Másik kedvence az autózás. Kisautóit kosarakba válogattuk szét. A tárolókat aszerint jelöltük, hogy mit tartalmaznak, így könnyebb a rendrakás és a keresgélés. A polcokat elérhető magasságba tettük, és több földre tehető tárolót szereztünk be, így egyedül is leveheti, visszateheti a dolgokat, ezzel is segítve az önállósodását.

 

 

Kreatív ötletekre vadászol, érdekelnek a magazinnal kapcsolatos hírek? Csatlakozz a Facebook-közösségünkhöz

 


Ezt követő cikkünk:
Ezt megelőző cikkünk:

Hozzászólások

0
    0
    Az Ön Kosara
    Your cart is emptyReturn to Shop