A pihenés szigete

A tavasz beköszöntével a melengető napsugaraknak és hosszabb nappaloknak köszönhetően egyre több időt tölthetünk a szabadban. Legyen bármilyen szép is a lakásunk, szükségünk van a friss levegőre, vegyük hát birtokba teraszunkat vagy szerencsés esetben kertünket. Mielőtt leporolnánk a kerti bútorokat, nézzünk egy pár inspirációt!
apihenesszigete 720

 Ha kertünkben főleg pihennénk, rakjunk le kültéri hajópadlót, vegyük körbe magunkat sok növénnyel, és ne féljünk a textilek (szőnyegek, párnák, takarók) használatától sem az otthonos hatás megteremtéséhez. Azután csak üljünk ki egy jó könyvvel és egy kancsó jegesteával, és élvezzük a tavaszt! 

apihenesszigete 1

Ebédlő és klubhelyiség
A mai kertekre igaz, hogy ami bent megoldható, az már kint is lehetséges. Ha szép idő van, bátran terítsünk meg a kertben, hogy pezsdítő környezetben fogyasszuk el ebédünket. Esténként pedig gyújtsunk tüzet, és üljünk ki beszélgetni, iszogatni. Persze az esti relaxációra a kárpitos bútorok a legkényelmesebbek, de szerencsére egyre több márkánál találunk már kültérre is alkalmas párnázott, strapabíró darabokat.

apihenesszigete 3
Zöldfal
Ha nincs ker tünk vagy teraszunk, de szeretnénk a természet közelségét otthonunkban is érezni, a szobanövények tartása mellett fontoljuk meg a zöldfal telepítését. Az élő, lélegző növénytakaró elsőrangú egyedi dekoráció, de emellett számos kedvező hatása is van az egészségre. Tisztítja a levegőt, kiszűri a port, párásít, könnyebb mellette koncentrálni, és garantálja, hogy jobb lesz a közérzetünk.

apihenesszigete 2
TOP 5 TREND

apihenesszigete 4 

  • GYŰJTSÜNK ESŐVIZET ÉS HASZNOSÍTSUK ÚJRA! Tehetjük a felszín alatt és a felszín felett is, már számos remek és szemrevaló megoldást találhatunk, különösen divatos idén az esőgyűjtő tó.
  • SÖTÉTBEN VILÁGÍTÓ VIRÁGOKKAL mindenki csodájára jár kertünknek. Az új magyar világszabadalom, a flAVATAR mára valósággá varázsolja otthonunkban az Avatar csodálatos világát.
  • NE FÉLJÜNK A FESTÉKTŐL, ha frissíteni akarunk! Fessük át kerítésünket vagy akár házunkat is. Idén különösen népszerűek a sötétzöld, sötétkék és fekete házak és kerítések.
  • DIVATOS A TERMÉSZETKÖZELISÉG, ahol nem ültetjük tele a kertet pazar dísznövényekkel, virágokkal, hanem meghagyva az őshonos növényeket – feltéve persze, hogy esztétikusak –, köréjük tervezzük az exteriőrt.
  • TOVÁBBRA IS TRENDIK A RAKLAPBÓL KÉSZÜLT kerti bútorok, azonban már nemcsak a DIY variációk, hanem számos tervező kínál belőlük profi verziókat is.

 


Ezt követő cikkünk:
Ezt megelőző cikkünk:

Hozzászólások

0
    0
    Az Ön Kosara
    Your cart is emptyReturn to Shop