Falra fel!

Semmi sem változtatja meg jobban környezetünket, mintha a legnagyobb felületeket, a falakat öltöztetjük fel egyedi stílusban. Természetesen az, hogy mennyi ideig tartózkodunk egy-egy helyiségben, nagyon meghatározó, de érdekes lehet pár felületet különleges vagy bátor megoldásokkal felöltöztetni. A következő oldalakon a napjaink közkedvelt falfestési technikái és tapétái láthatóak, és természetesen a 2017-es év trendszínét is górcső alá vesszük.

falrafel 720

Az év színe a greenery 

A Pantone cég által választott év színe 2017-ben a Pantone 15-0343 TCX, azaz a Greenery, magyarul lombzöld. Mivel a Föld bajban van, így egyre többször hallhatjuk a zöld, az öko, a környezettudatos, az energiatudatos, a diy és egyéb jelzőket, s mivel a trendszíneket meghatározó színkutatók is érzékenyek a világ rezdüléseire, így egy természetes és reményteli színt választottak számunkra. Egy szebb 2017-es év ígéretét hordozva magában.

falrafel 1

Kreatív falfestés
Jó kézügyesség vagy maszkolószalag segítségével különleges mintát, mintákat, sávokat, félbehagyott hatású felületeket festhetünk a falunkra, ha pedig pont az egyszerűség a cél, akkor mázoljuk le egyszerűen a fal színére az ajtókat, bútorokat is, vigyázva arra, hogy a fára természetesen a felületnek megfelelő festéket válasszuk!

falrafel 2

Feltűnő tapéták
Érdemes kísérletezni a mellékhelyiségek, hálószobák, közlekedők, lépcsőházak esetében a feltűnőbb, vadabb, bohémabb, akár egészen sötét tapétákkal. Akár merészebb, akár visszafogottabb megoldás mellett döntünk, mindig érdemes a tapétánkhoz passzoló színvilágú, de eltérő mintázatú kiegészítőket, textileket választani. Ne féljünk a mintatobzódástól!

falrafel 3

TOP 5 TREND

falrafel 4 

  • TOVÁBBRA IS DÍVIK a nagymamáink hengerelt fala. Akár falszakaszon, akár mennyezeten, akár teljes szobában, de még a bútorokon is divatos.
  • A MÁGNESES FALFESTÉKBEN az a jó, hogy összefirkálható és lemosható, krétafallal vagy okosfallal is kombinálható, így több legyet üthetünk egy csapásra.
  • NE FÉLJÜNK AZ ELŐSZOBÁBAN, konyhában, egyéb forgalmas és koszolódó helyiségeinkben szabadon maradó festett falfelületektől, mert a legújabb festékekről akár a zsírkréta is leszedhető.
  • A TAPÉTÁT MÁR nem feltétlenül csak egy falszakaszon alkalmazzuk, hanem újra menő az egész szobát kitapétázni, ami természetesen a mennyezetre is vonatkozik.
  • A KÜLÖNBÖZŐ ANYAGOKAT utánzó festékek is nagyon hatásosak lehetnek, amennyiben élethűen adják vissza a fát, a követ, a márványt, a betont vagy éppenséggel az aranyat.

 


Ezt követő cikkünk:
Ezt megelőző cikkünk:

Hozzászólások

0
    0
    Az Ön Kosara
    Your cart is emptyReturn to Shop