Otthoni wellness

A mínuszba forduló hőmérő és a korai naplemente sokszor rányomja bélyegét az ember hangulatára. Hajlamosabbak vagyunk ilyenkor a stresszre, fáradtabbak érezzük magunkat, nehezebb a koncentráció. Különösen fontos tehát a feltöltődés, tegyünk róla, hogy ez ne csak egy különleges alkalom legyen. Bár egy-egy hosszú hétvége is csodákra képes, a legjobb, ha otthonunkból is kihozzuk a legtöbbet, hogy kialakítsuk saját, különbejáratú wellness oázisunkat. Ehhez mutatunk pár tippet.

otthoniwell 720

Illatok és érzések

Nem kell rögtön extrém megoldásokra gondolni, a lényeg, hogy figyeljünk oda az apró örömökre, dolgokra. A kényeztetés lehet egy otthoni masszázs is, illatgyertyák és nyugtató zene társaságában, esetleg egy illatos testápoló, ami puhává varázsolja bőrünket. Füstölők, fürdősók, különleges tusfürdők – kis beruházással is rengeteget tehetünk lelkünk és bőrünk egészségéért.

otthoniwell 1
Textilek tömkelege

Az sem mindegy, milyen törölközőbe burkoljuk testünket, és természetesen nagyon fontos a megfelelő anyagból készült fürdő-, illetve otthoni köntös is. Ha természetes anyagú otthoni ruházatot választunk, bőrünk is hálás lesz, alig akarunk majd kibújni belőle. Fürdés közben a szappanozás után használjunk testradírt, és ne felejtsük el bekenni magunkat törölközés után testápolóval, hogy bőrünk hidratált és életteli maradjon, és ellenálljon a mínuszoknak.

otthoniwell 3
Ha a feltöltődés egyet jelent számunkra a forró vízben mártózással, és imádjuk a pezsgőfürdőt, akkor érdemes beruházni egy masszázskádra, már elérhető áron találhatunk megfelelő klasszikus akril- vagy akár sarokkádakat is. Ne feledkezzünk meg a habfürdőről sem!

otthoniwell 2

TOP 5 TREND

 

  • IDÉN A JELSZÓ: „Az otthonom a szentélyem”, miszerint meg kell szabadulni minden felesleges dologtól, csak esszenciális és örömforrást jelentő tárgyak maradhatnak otthonunkban.
  • JÓ PÉLDA ERRE A KONMARI, egy varázslatos japán módszer, amellyel örökre száműzhetjük a rendetlenséget az otthonunkból. Alapos rendrakás és megtisztulás után jelentősen javul a közérzetünk és életminőségünk is.
  • AZ IDEI WELLNESS TRENDEK kiemelt figyelmet fordítanak a zene fontosságára, okosotthonokban már elterjedt gyakorlat az automatizált hangaláfestés, például fürdésnél is.
  • SZINTÉN A HANGGAL KAPCSOLATOS, Los Angelesből indult trend az úgynevezett „Hangfürdő”, amikor is egy relaxációra és meditálásra alkalmas egyórás hangegyveleget hallgatunk végig. Okosapplikációként elérhető, így bárki kipróbálhatja.
  • A LEVEGŐ TISZTASÁGA is alapvető egészségünk megőrzéséhez, ezért már nemcsak irodákban és szórakozóhelyeken, de az otthonokban is egyre inkább elterjedtek a növényfalak, valamint az infravörös fűtések, amelyek segítségével kevésbé válik porossá és frissebb marad a levegő.

 


Ezt megelőző cikkünk:

Hozzászólások

0
    0
    Az Ön Kosara
    Your cart is emptyReturn to Shop