Szobahatás a fürdőben is

Ki ne vágyna arra már a nap közepén, hogy vegyen egy kellemes zuhanyt vagy egy forró, habos fürdőt, ami kisimítja az idegeket, nyugtatja a testet és lelket? Nézzük hát, hogy is tudnánk ehhez hívogatóbbá, kényelmesebbé, pihentetőbbé és trendibbé tenni fürdőszobánkat!

szobahatasafurdobenis 720

Színek a fürdőben
Színek tekintetében elmondható, hogy leginkább a természetben előforduló, törtebb, fáradtabb színeket érdemes most kipróbálnunk fürdőszobánkban. Mind a tengeröblök kéklő árnyalatai, mind a mély, dzsungeleket életre hívó zöldek, mind pedig az elegáns sötétvörösek, sötétkékek és okkerek is divatosak napjainkban. Ki-ki vérmérséklete szerint színezhet egy-egy mobil vagy fix bútort, kiegészítőt, fürdőszobai textíliát, de akár az egész fürdőszobát is.

szobahatasafurdobenis 3
IKEA

Semleges hatás
A semlegességet köszönhetjük a fehér, szürke vagy fekete színek használatának, illetve a természetben is előforduló anyagok megnyugtató árnyalatainak és textúrájának is. A kőfélék és a fa használatával, illetve a semleges színekkel megnyugtató alapot tudunk képezni vizes helyiségeinkben, amit aztán kedvünkre díszíthetünk, színezhetünk.

szobahatasafurdobenis 1
ARCHITECTUAL DIGEST

Csempe nélkül, kényelmesen

Bár még mindig tartja magát a köztudatban a csempe kizárólagossága a vizes helyiségekben, érdemes kicsit elkalandozni az anyagok tekintetében, ha szeretünk kísérletezni. A szakszerűen felületkezelt faburkolatok, festékek és egyéb felületek, valamint a fürdőkbe kifejlesztett melegburkolatok, azaz szőnyegek, laminált és vinyl burkolatok egyaránt egyedi fürdőhöz juttathatnak bennünket. A fugamentesség pedig csak hab a tortán!

szobahatasafurdobenis 4
IKEA

Többféle burkolat
Miután kellően körbejártuk a forgalmazóknál, hogy választott burkolataink alkalmazhatóak-e a fürdőben, már csak ügyes tervezésre és precíz kivitelezésre van szükség, hogy valóra válthassuk álmunkat egy általunk kedvelt lakberendezési stílusban. Így a vizes helyiségek is belesimulhatnak a lakás egészének hangulatába, nem alkotnak külön világot..

Központban a kényelem
Fárasztó volt a 2020-as év, és még idén sem rázódtunk helyre a sokkból? Tegyük kényelmesebbé életünket! Például alkalmazzunk távirányítható és okos eszközöket, melyeket akár a kádból, toalettről is használhatunk; szerezzünk be mobil kisbútorokat, tárolókat, hogy mindig a közelünkben lehessenek a legszükségesebb holmik; tegyünk helyi fényt a kád mellé is, hogy kedvünkre és hosszan olvasgathassunk!

 

szobahatasafurdobenis 2 
ARCHITECTUAL DIGEST

szobahatasafurdobenis 8 HEPHAISTOS
Szobahatás fokozása
Alacsony cseppfal – vagy egyéb vízálló felület – is elegendő a mosdó köré, ha nem pancsolnak rendszeresen fürdőszobánkban gyerekek vagy játékos felnőttek. Ilyenkor az egész fürdőbe kerülhet lambéria, tapéta vagy festett fal.

szobahatasafurdobenis 9
HEPHAISTOS

Nyitott mosdók
Akár klasszikus, akár modern formavilágban utazunk, egyaránt tervezhetjük úgy a fürdőnket, hogy nem a mosdó alá pakolunk, hanem külön szekrénybe. A mosdót asztalra vagy lábakra állítva, illetve falra függesztve is elképzelhetjük. Ebben az esetben a mosdó és a felette lévő tükör együttese különleges fókuszpontjává válhat ennek a helyiségnek, főleg, ha szép burkolattal, falszínnel és fényekkel emeljük ki.

Nyitott polcok
Ha már a mosdót megmutatjuk, mutassuk meg nyugodtan a tárgyainkat is! Hozzunk létre szobahatást kosarakkal, dobozokkal, rendezőkkel és személyes dekorációs tárgyakkal! egy a lényeg: tartsunk rendet polcainkon, és figyeljünk a színharmóniára!

szobahatasafurdobenis 10
IKEA 

szobahatasafurdobenis 5
ARCHITECTUAL DIGEST

 

TOP 5 TREND

szobahatasafurdobenis 11

  • Amennyiben van elég helyünk a fürdőszobában, érdemes plusz funkciókkal kiegészíteni, például egy szépítősarok pipereasztallal, székkel és mini hűtővel a természetes alapanyagú sminkeknek, frissítőknek, de kerülhet ide egy fotel kisasztallal, állólámpával vagy relax ággyal, ha a párunk a társaságunkban szeretne lenni, amíg mi frissülünk és szépülünk.
  • A járható zuhanyok, lassan teljesen átveszik a zuhanykabinok helyét, ahol van elegendő tér a kialakításukhoz.
  • Az okos eszközök ugyan még nem lepték el a hazai piacot, de a folyamatos fejlesztésnek köszönöhetően fürdőszobáinkba is bekerülhetnek. Annyi már biztos, hogy az intelligens tükrök és vezérelhető világításrendszerek terjedőben
  • A fuga nélküli műgyanta és beton hatású felületek, valamint a vinylek is egyre gyakrabban lepik el a falak és padlók felületeit.
  • A különböző, főleg meleg színállású és fekete fémek is mind gyakoribbak a fürdőkben, illetve a különleges anyagból készült mosdók és kádak is trendik.

 

 

 
 
 
 
 

 


Ezt követő cikkünk:
Ezt megelőző cikkünk:

Hozzászólások

0
    0
    Az Ön Kosara
    Your cart is emptyReturn to Shop