Kortárs háló

Ez az év az otthonmaradásról szól, a legtöbben az átlagosnál jóval több időt töltünk a négy fal között, ezen belül is a hálószobában. Ez az a helyiség, ami a legintimebb egy család életében, ezért ez tükrözi legjobban a lakás felnőtt lakóinak stílusát, hangulatát, vágyait. Ami pedig mostanában nem más, mint a nyugalom, a biztonság, az összetartozás iránti vágy.

kortarshalo 720
VADIM MALTSEV DESIGN

Természetes hatás
A természetben jóval kevesebb időt tölthettünk, tölthetünk mostanában, így ha mi nem mehetünk ki a szabadba, igyekszünk bevinni otthonainkba organikus alapanyagú bútorok, tárgyak, textilek, burkolatok és dekoratív növények formájában.

kortarshalo 1
EMILY HENDERSON

Szellős érzet
A hálószoba viszonylag ritkán tágas annyira, hogy szellős érzetet keltsen, ezért ha kisebb méretű, tervezzük inkább letisztult hangulatúra. Vegyük magunkat körbe kevés kedvenc tárgyainkkal, utazásokról hazahozott emlékekkel, főleg, ha mostanában nem állt módunkban világot látni.

kortarshalo 3
LINDYE GALLOWAY STUDIO

Sötétre hangolva

Az otthonosság némelyek esetében a kuckósságot is jelentheti, így nem meglepő, ha sokan sötét színekkel veszik körbe magukat a hálószobában. Amennyiben ezek tompa, fáradt, tört árnyalatok, erősebb tónusuk ellenére is sugározhatnak melegséget és lágyságot. Az ilyen enteriőrökben persze sosem árt, ha kontrasztként világosabb árnyalatokat vagy visszafogott színeket is kombinálunk, hogy ne váljon komorrá az összhatás.

kortarshalo 4BOCONCEPT

Bohókás megoldások
Színek, minták tobzódása, jópofa, szokatlan dekorációk… Egy kis merészség, no meg persze jó ízléssel összeválogatott tárgyak, és máris kész a bohókás hálószoba, ha a hétköznapjainkból éppenséggel a vidámság hiányzik. Az ilyen és ehhez hasonló energikus helyiségek feltöltenek, felvidítanak a nehezebb időszakokban is. Keverjük bátran a stílusokat, használjunk nyugodtan oda nem illő dolgokat, mert végül nagy valószínűséggel létrejön az áhított személyes harmónia a hálószobánkban.

 

 

kortarshalo 6 
 SOPHIE ROBINSON

kortarshalo 5 
COURTESY PANTONE 

Naturális alapanyagok
A természetes hatást elsősorban az igazi fapadló, a pamut, viszkóz, selyem vagy len ágynemű, a gyapjú- és selyemtakarók és szőnyegek, a pamutbársony díszpárnák és ágykárpitok, szőrmék és növények jelentik, ezekkel fokozhatjuk hálószobánkban az otthonosság érzetét.

kortarshalo 2 BOCONCEPT

Helytakarékos praktikák
Élettereink és lehetőségeink gyakran rákényszerítenek bennünket a helytakarékos megoldások használatára, de ez akár már tendenciának, trendinek is mondható. Hogy a praktikus dolgokat terveztetjük-e vagy készen vásároljuk, azt mindig a hely, az igények vagy a pénztárcánk határozza meg. Egy azonban bizonyos: az apró, esetleg rossz adottságú helyiségekben a legtöbbször egyedi, különleges és funkcionális megoldások szükségesek.

kortarshalo 8
NILS HOLGER MOORMANN

Különleges ágyak
Az ágynak természetesen legyen meg a szükséges méretű fekvőfelülete, és a matracon sem szabad spórolni. Ha e két paraméter stimmel, igazából már mindegy is, hogy fel- és lehajtható, megemelt vagy éppen süllyesztett, a tér közepére vagy galériára helyezett, az ilyen hálószobák mindig izgalmasak és látványosak!

kortarshalo 9 PHOEBE SAYSWOW ARCHITECTS 

kortarshalo 7 
KATIE LEE

TOP 5 TREND

kortarshalo 10

  • ÉJJELISZEKRÉNYNEK használjunk kisasztalt, sámlit, széket, fatörzset vagy bármilyen más, eredetileg nem éjjeliszekrénynek tervezett alkalmatosságot.
  • A MEGVILÁGÍTÁS ne legyen erős, de a takarításhoz szükséges általános világítást feltétlenül tervezzük be! Emellé tehetünk fali vagy plafonról belógatott éjjeli lámpákat, és szükség esetén élfényeket, bútorokat, ágyat kiemelő ledcsíkokat a lebegő hatáshoz, de az álmennyezet már nem feltétlenül divatos.
  • A FALAK lehetnek egyszínűek, de még mindig trendi a random, házilag készített, félbehagyott hatású festés, valamint a falszínre festett mennyezet, és a festés előtti díszlécezés, illetve lambériázás, amivel klasszikusabb hatást kölcsönözhetünk a térnek.
  • DIVATOSAK a tapétázott illetve a tükrös felületek mind a falakon, mind a bútorokon.
  • A NAGYON VASTAG FONÁLBÓL kötött takarók, párnák, puffok még mindig menőnek számítanak.

 

 

 
 
 
 
 

 


Hozzászólások

0
    0
    Az Ön Kosara
    Your cart is emptyReturn to Shop