Új dimenziók a fürdőszobában

Hogy a regenerálódás igazán hatékony legyen, nincs szükség másra, mint pihentető és praktikus környezetre. Íme néhány inspiráció a legújabb trendekből!

ujdmenziokafurdoszobaban 720 DORNBRACHT 

Luxushatás minden stílusban
Az utazások során gyakran merítünk ihletet a szállodai fürdőszobák megoldásaiból, de természetesen az internetről és a szaklapokból is inspirálódhatunk otthonunk fürdőszoba-felújításához. A tetőtől talpig márványba öltöztetés, a különleges lámpatestek, tükrök, dekorációk alkalmazása, a kastélyhangulat létrehozása, a karakteres bútorok behelyezése, az exkluzív anyagok használata mind-mind hozzájárul a luxushatás eléréséhez.

ujdmenziokafurdoszobaban 1
ELLE DECOR

Márványfelületek
A márvány lehet természetes kőből vagy mesterséges anyagból nyomtatott mintával, betervezhetjük nagy formátumban vagy szeletelve, kisebb léptékben, használhatjuk csak egy falszakaszon vagy kisebb felületen, de „kitapétázhatjuk” vele az egész fürdőszobát tetőtől talpig. Mutatós enyhe vagy erős kontrasztokkal, semleges vagy élénk színekben is, főleg, ha betonnal, fával kombináljuk.

ujdmenziokafurdoszobaban 2
THE URBAN ELECTRIC

Funkciók leválasztása

Egy-egy funkció leválasztása a legtöbb esetben már nem épített falakkal történik, sokkal inkább osztott, beltéri üvegablakkal vagy üvegfallal, de különleges hatást érhetünk el például megfelelően felületkezelt rétegelt lemezzel vagy OSB lapokkal is, amelyek könnyedebben kiléphetnek a már megszokott horizontális és vertikális látványvilágból.

ujdmenziokafurdoszobaban 3 
EMILY HENDERSON

Fényben fürdő fürdők
Gyakran a fürdőben sminkelünk, itt készítjük a frizuránkat is, ezért sem mellékes, mennyi természetes fény jut be ebbe a helyiségbe. Mindegy azonban, hogy fürdőszobánknak a függőleges vagy ferde falain, esetleg mennyezetén van a nyílászáró, illetve a fényalagút vagy mindenhol egyszerre, mindegyik tökéletes megoldást eredményez.

 

ujdmenziokafurdoszobaban 4 
DEAN SCHMIDEG 

CSAPKÜLÖNLEGESSÉGEK
Az egykaros csap mellett újra reneszánszát éli a hagyományos tekerős is, függetlenül attól, hogy a falból, a pultból vagy a szaniterből ágazik ki. A megszokott króm mellett a nikkel, az arany és a színes verzió is fellelhető az üzletek kínálatában.

ujdmenziokafurdoszobaban 5 DORNBRACHT

Mosdótrend
A mosdó napjainkban akkor igazán trendi, ha vékony pult alá ültetett vagy a pultba süllyesztett, azaz pultba integrált, illetve, ha a pult anyagából készült, ily módon esetleg a pult és mosdó találkozása „láthatatlan”.

ujdmenziokafurdoszobaban 6
MARTIN GROUP

ujdmenziokafurdoszobaban 7VELUX

TOP 5 TREND

ujdmenziokafurdoszobaban 8

  • A FÜRDŐSZOBÁKBAN TERJEDŐBEN vannak a pasztellszínek, az egyre nagyobb felületen festett falak és a boltívek, a különleges áttörések az egyes funkciók leválasztásánál.
  • A 20×20-as FEHÉR CSEMPE és a terazzo burkolat továbbra is hódít, de a lambéria, a falpanel és a tapéta is terjedőben van a vizes helyiségekben. Természetesen ehhez megfelelő szellőztetőrendszer szükségeltetik.
  • A KÉNYELMÜNKET SZOLGÁLÓ, kádba tehető fa tálcák, hokedlik, sámlik, fa létrák, fapolcok is mind-mind általános kiegészítőkké kezdenek válni.
  • BETON A FALON, FÖLDÖN, MOSDÓBAN, a bútorok frontjain egyaránt divatos, de a fa vagy fautánzatú anyagok is megjelenhetnek az összes felületen, mint ahogy korábban már ez a márványról is elhangzott.
  • A SZABADON ÁLLÓ KÁD, a látszó dizájnszifon manapság már éppoly általános jelenség egy fürdőszobában, mint az egyre terjedő okos megoldások (intelligens zuhanyzó és tükör, vízálló hangszórórendszer, tévé, minibár, hűtő, USB csatlakozó stb.).

 

 

 
 
 
 
 

 


Ezt megelőző cikkünk:

Hozzászólások

0
    0
    Az Ön Kosara
    Your cart is emptyReturn to Shop