Fessük át!

Komor, szürke, monoton minden hétköznapunk, hétvégén pedig nincs kedvünk a hidegben kirándulgatni? Dobjuk fel az otthonunkat színekkel! Fessük át tárgyainkat, kisbútorainkat, s ha már belelendültünk, jöhetnek a nagyobb darabok, a beépített szekrények és végül a falak, sőt, a padló is! Menet közben pedig rájövünk, hogy bár a munka nem mindig gyors és egyszerű, a végeredmény mindenért kárpótol bennünket. Egy mintásra festett bútor, egy üde, színes sarok vidámságot hoz az életünkbe, a saját kezünk alkotta munka pedig akárcsak egy terápia, jó közérzetet teremt.

fessukat 720

 

Ne álljunk meg a falaknál!
Egy átlósan csíkos padló, egy sötétzöldre festett mennyezet, egy saját kezünk által dekorlécezett és festett zöld fal, egy sárga ajtó, egy lila kandalló, egy vidám mintás fürdő mind-mind hozzájárulhat ahhoz, hogy szuperül érezzük magunkat otthonunkban. Azonban bánjunk mértékkel a színekkel és mintákkal, nehogy fordítva süljön el egy-egy projekt, és az áhított nyugalom helyett nyugtalan környezetet hozzunk létre magunk körül!

fessukat 1
ARCHITECTURAL DIGEST 

Felöltöztetett felületek

Minden anyagra kapható festék a barkács- vagy hobbiboltokban, így gyakorlatilag bármilyen felületet átszínezhetünk. Lehet az fal, fém, fa és műanyag. A fa esetében az sem baj, ha lakkozott vagy politúrozott, ráadásul még csiszolnunk sem kell festés előtt!

fessukat 2 
REAL HOMES 

Bútorok újjávarázsolva

Amennyiben bútoraink jó állapotban vannak, éppen csak színük, erezetük nem tetszik vagy nem divatosak már, nyugodtan fessük át őket tetőtől talpig. Hogy azután öregíteni, mintázni fogjuk-e, vagy végül egyszerűen egyszínű festést kapnak, azt előre is eldönthetjük, de menet közben is inspirálhat bennünket az ilyenkor újjászülető bútor. Amikor a végleges festés elkészült, nincs már más dolgunk, mint kitalálni, milyen textil vagy fém kiegészítő dobja fel leginkább.

fessukat 3 
SUGAR & CLOTHES

Személyre szabva
Kedvenc színeinket szeretnénk viszontlátni enteriőrjeinkben? Szeretnénk végigvezetni ezeket az összes bútoron? Egy-egy helyiségben ügyes tervezéssel remek vizuális kapocs lehet néhány szép, harmonizáló színárnyalat.

fessukat 4 
DOMINO

Szokatlan megoldások

Festékszóróval, teddy hengerrel, ecsettel, lakkfilccel vagy bármilyen más, időtálló végeredményt adó eszközzel is dolgozhatunk egy-egy átalakítás alkalmával. Bátrabbak vegyíthetik is ezeket a technikákat, hiszen jó érzékkel igazán izgalmas eredmények születnek.

fessukat 5
AUDENZA

Egyedi gyerekbirodalom
A gyerekek annyi mindennek tudnak örülni! Elegendő, hogy izgalmas, vidám felületek, tárgyak vegyék őket körül, és lehetőség szerint játékra is lehetőséget nyújtsanak ezek a színes vagy éppen semleges színűre kent alkalmatosságok. A legjobb, ha nem állunk meg a két dimenziónál, és kimerészkedünk a térbe is a gyerekek számára készített alkotásainknál.

 

fessukat 7 
MYKARMASTREAM

Vonzó gyerekszobák
Mi mástól is lehetne igazán vonzó egy gyerekszoba, minthogy az apróságok kedvenc színeit, mintáit vagy figuráit festjük fel a padlóra, falakra vagy éppen egy képkeretbe tett lapra? Igazán vonzó pedig akkor lesz egy ilyen helyiség, ha saját maguk, a gyermekek készítik el ezeket az alkotásokat.

 

TOP 5 TREND

fessukat 9

  • A KRÉTAFESTÉKKEL ELLÁTOTT FALAK évek óta divatosak, és mostanra már tucatnyi színből választhatunk. Még mindig menő a mágnesfal, de az extra egészségesség jegyében most már itt vannak a tejfestékek is!
  • SAJÁT ÉS GYERMEKEINK ALKOTÁSAIT,  festményeit dekortapasszal is föltehetjük a falra, nem kell feltétlenül keretbe foglalni.
  • TRENDINEK SZÁMÍT, ha a falakon, bútorokon sávokat jelölünk ki festékkel. Egy ilyen színsáv futhat vízszintesen keresztül a falakon, bútorokon, dekorációkon, de akár függőlegesen is.
  • EGY FESTÉKSZÓRÓVAL LEFÚJT élethű stílusban készült műalkotás vagy repró is igencsak trendinek számít.
  • A CSEMPE FELÚJÍTÁSA ÁTFESTÉSSEL, mintázással szintén mind nagyobb teret hódít a felújítások során, de népszerű a fuga frissítése is fugafestékkel, fugafilccel.

 

 

 
 
 
 
 

 


Ezt követő cikkünk:
Ezt megelőző cikkünk:

Hozzászólások

0
    0
    Az Ön Kosara
    Your cart is emptyReturn to Shop