Feltöltődés otthon

Felgyorsult és ingerekkel, stresszel teli világunkban általánossá vált a bennünket körbevevő környezet, ételeink szennyezettsége, így hát semmi nem lehet fontosabb, mint amikor csak tehetjük, foglalkozzunk magunkkal is. Pihenjünk, tisztuljunk, regenerálódjunk, gyógyuljunk. Néha ehhez nem kell más, csak hogy otthonunk legyen rendezett, tiszta, ám ha ezen túlvagyunk, és maradt még energiánk, elkezdhetjük élhetőbbé tenni, díszíteni, virágba borítani otthonunkat, wellnessezni, edzeni, olvasni, zenélni, pihenni, vagy csak játszani egy jót a családdal.

MARCIS ZIEMINS

A wellness varázsa
A mindennapi stressz, a szennyezett környezet, az egészségtelen ételek mind-mind károsítják szervezetünket. Ez ellen védekezhetünk az otthoni wellness eszközeivel. A finn- vagy infraszauna, az otthoni masszázságy vagy masszázsmedence, az aroma- vagy fényterápia otthonunkba is bevarázsolható. Hatásuk nyugtató, tisztító és gyógyító erejű.

IKEA

Edzés otthon
Akár kondigépeink, akár medencénk van otthon, remek kikapcsolódást nyújthat a sportolás, hiszen a sport endorfint termel, ezáltal javítja közérzetünket. Ne féljünk hát fárasztani magunkat a sportolással, mert jót tesz a szívnek, megelőzi a megfázást és egyéb megbetegedéseket, segít az alvásproblémákon, és még hosszan sorolhatnánk jótékony hatásait!

PARKHOTEL, GRAZ

Napjaink könyvtárszobái
Manapság ritkán van rá mód, hogy a könyvek egy teljesen különálló, saját szobát kapjanak, általában a nappaliba, étkezőbe és dolgozóba kerülnek a könyvespolcok. Ráadásul méretkülönbözőségük, színes összevisszaságuk miatt gyakran szekrénybe mögé zárjuk, ám – mint a képek mutatják –, ügyes tervezéssel és jó ízléssel tökéletes szobadíszekké, akár fókuszponttá is válhatnak, főleg, ha még dísztárgyakkal is gazdagítjuk a polcokat.

ARCHITECTUAL DIGEST

Könyvet minden helyiségbe!
Sajnos úgy áll a dolog, hogy egyre kevesebb otthonban igénylik a könyvespolc betervezését. Mivel jómagam imádok olvasni, számomra mindig öröm a tervezésük. Az pedig még nagyobb élmény, ha a szokásostól eltérő helyiségekbe is kérik betervezni a megrendelők.

feltoltodesotthon 4

ARCHITECTUAL DIGEST

Zongora a lakásban
Mostanság nagyjából minden ötödik lakásba úgy kérik a lakberendezési tervet, hogy a közösségi térben egy zongora is helyet kapjon. Gyakori ugyan, hogy a klasszikus, méretes darab túlságosan nagy, de egy pianínó vagy más, akár elrejthető hangszer ügyes tervezéssel még egy minigarzonba is befér. Szerencsésebb a dolog, ha kisebb hangszerért rajongunk, mert így bizonyosan találunk neki jó helyet, hogy szabadidőnkben kellemes zenei aláfestéssel teljen a pihenés.

feltoltodesotthon 5

EMILY HENDERSON

Szórakoztatás otthon
Akár magunkat, akár családunkat, akár vendégeinket akarjuk szórakoztatni, ehhez remek lehetőséget nyújtanak az otthoni játékok, úgymint csocsó, pingpong, darts… Néha azonban már az is elég, ha a megszokott ülőfelületek helyett egy ablakfülkébe vagy lengő fotelbe kucorodunk bele, és máris remek otthoni kikapcsolódásban lesz részünk.

 

feltoltodesotthon 8

ARCHITECTUAL DIGEST

Szállodahangulat
A legtöbben szeretünk utazgatni, és szeretjük a szállodák izgalmas látványvilágát, ám túlságosan gyakran nem hagyhatjuk el házunkat, lakásunkat. Erre kínál nagyszerű megoldást, ha otthonunkba „hazavisszük” a szállodahangulatot.

 

TOP 5 TREND

NICK SCOTT

  • MAGASABB KÖLTSÉGVETÉSŰ lakásokban, házakban egyértelműen hozzájárul az otthoni kikapcsolódáshoz egy jól megtervezett házimoziszoba, de hely hiányában egy fehér fal vagy vászon és egy projektor is jó szolgálatot tesz.
  • AZ OTTHONI LAZÍTÁSNAK másik ragyogó módja a gyertyák, mécsesek gyújtása. Egy fürdősóval, fürdőolajjal körített kellemes habfürdőzés közben például kimondottan jó hangulatot kelt a lobogó lángok látványa.
  • A HAGYOMÁNYOS, a bioetanol vagy az elektromos kandalló fénye, melege is jótékony, megnyugtató hatású lelkiállapotunkra, nagyban hozzájárul a nyugodt relaxáláshoz.
  • AMENNYIBEN A TÁRSASÁG és a vendéglátás tölt fel bennünket, hívjuk meg rokonainkat, barátainkat, főzzünk egy jót, és beszélgessünk. Ha azonban épp a magányt preferáljuk, a jóga, a meditáció, az „énidő” javasolt.
  • A LEGÚJABB KUTATÁSOK SZERINT trendi a mosogatás. Az ismétlődő mozdulatok ugyanis nyugtatják az idegeket, egyfajta éber álomba ringatják a szervezetet. Akinek ez mégsem tetszik, annak a kézimunkázást vagy a hajfésülést ajánlják.

 

 

 


Ezt követő cikkünk:
Ezt megelőző cikkünk:

Hozzászólások

0
    0
    Az Ön Kosara
    Your cart is emptyReturn to Shop