Feltöltődés otthon

Feltöltődés otthon

FaceBook  Twitter  rjon neknk!

Felgyorsult és ingerekkel, streszszel teli világunkban általánossá vált a bennünket körbevevő környezet, ételeink szennyezettsége, így hát semmi nem lehet fontosabb, mint amikor csak tehetjük, foglalkozzunk magunkkal is. Pihenjünk, tisztuljunk, regenerálódjunk, gyógyuljunk. Néha ehhez nem kell más, csak hogy otthonunk legyen rendezett, tiszta, ám ha ezen túlvagyunk, és maradt még energiánk, elkezdhetjük élhetőbbé tenni, díszíteni, virágba borítani otthonunkat, wellnessezni, edzeni, olvasni, zenélni, pihenni, vagy csak játszani egy jót a családdal.

feltoltodesotthon 720

 

A wellness varázsa
A mindennapi stressz, a szennyezett környezet, az egészségtelen ételek mindmind károsítják szervezetünket. Ez ellen védekezhetünk az otthoni wellness eszközeivel. A finn- vagy infraszauna, az otthoni masszázságy vagy masszázsmedence, az aroma- vagy fényterápia otthonunkba is bevarázsolható. Hatásuk nyugtató, tisztító és gyógyító erejű.


feltoltodesotthon 1
IKEA 

Edzés otthon 

Akár kondigépeink, akár medencénk van otthon, remek kikapcsolódást nyújthat a sportolás, hiszen a sport endorfi nt termel, ezáltal javítja közérzetünket. Ne féljünk hát fárasztani magunkat a sportolással, mert jót tesz a szívnek, megelőzi a megfázást és egyéb megbetegedéseket, segít az alvásproblémákon, és még hosszan sorolhatnánk jótékony hatásait!

feltoltodesotthon 2 PARKHOTEL, GRAZ 

Napjaink könyvtárszobái 

Manapság ritkán van rá mód, hogy a könyvek egy teljesen különálló, saját szobát kapjanak, általában a nappaliba, étkezőbe és dolgozóba kerülnek a könyvespolcok. Ráadásul méretkülönbözőségük, színes összevisszaságuk miatt gyakran szekrénybe mögé zárjuk, ám – mint a képek mutatják –, ügyes tervezéssel és jó ízléssel tökéletes szobadíszekké, akár fókuszponttá is válhatnak, főleg, ha még dísztárgyakkal is gazdagítjuk a polcokat.

feltoltodesotthon 3
ARCHITECTURAL DIGEST

Könyvet minden helyiségbe!
Sajnos úgy áll a dolog, hogy egyre kevesebb otthonban igénylik a könyvespolc betervezését. Mivel jómagam imádok olvasni, számomra mindig öröm a tervezésük. Az pedig még nagyobb élmény, ha a szokásostól eltérő helyiségekbe is kérik betervezni a megrendelők.

feltoltodesotthon 4
ARCHITECTURAL DIGEST

Zongora a lakásban 

Mostanság nagyjából minden ötödik lakásba úgy kérik a lakberendezési tervet, hogy a közösségi térben egy zongora is helyet kapjon. Gyakori ugyan, hogy a klasszikus, méretes darab túlságosan nagy, de egy pianínó vagy más, akár elrejthető hangszer ügyes tervezéssel még egy minigarzonba is befér. Szerencsésebb a dolog, ha kisebb hangszerért rajongunk, mert így bizonyosan találunk neki jó helyet, hogy szabadidőnkben kellemes zenei aláfestéssel teljen a pihenés.

feltoltodesotthon 5
EMILY HENDERSON

Szórakoztatás otthon
Akár magunkat, akár családunkat, akár vendégeinket akarjuk szórakoztatni, ehhez remek lehetőséget nyújtanak az otthoni játékok, úgymint csocsó, pingpong, darts… Néha azonban már az is elég, ha a megszokott ülőfelületek helyett egy ablakfülkébe vagy lengő fotelbe kucorodunk bele, és máris remek otthoni kikapcsolódásban lesz részünk.

 

feltoltodesotthon 8
ARCHITECTURAL DIGEST

Szállodahangulat
A legtöbben szeretünk utazgatni, és szeretjük a szállodák izgalmas látványvilágát, ám túlságosan gyakran nem hagyhatjuk el házunkat, lakásunkat. Erre kínál nagyszerű megoldást, ha otthonunkba „hazavisszük” a szállodahangulatot.

 

TOP 5 TREND

feltoltodesotthon 10

  • MAGASABB KÖLTSÉGVETÉSŰ lakásokban, házakban egyértelműen hozzájárul az otthoni kikapcsolódáshoz egy jól megtervezett házimoziszoba, de hely hiányában egy fehér fal vagy vászon és egy projektor is jó szolgálatot tesz.
  • AZ OTTHONI LAZÍTÁSNAK másik ragyogó módja a gyertyák, mécsesek gyújtása. Egy fürdősóval, fürdőolajjal körített kellemes habfürdőzés közben például kimondottan jó hangulatot kelt a lobogó lángok látványa.
  • A HAGYOMÁNYOS, a bioetanol vagy az elektromos kandalló fénye, melege is jótékony, megnyugtató hatású lelkiállapotunkra, nagyban hozzájárul a nyugodt relaxáláshoz.
  • AMENNYIBEN A TÁRSASÁG és a vendéglátás tölt fel bennünket, hívjuk meg rokonainkat, barátainkat, főzzünk egy jót, és beszélgessünk. Ha azonban épp a magányt preferáljuk, a jóga, a meditáció, az „énidő” javasolt.
  • A LEGÚJABB KUTATÁSOK SZERINT trendi a mosogatás. Az ismétlődő mozdulatok ugyanis nyugtatják az idegeket, egyfajta éber álomba ringatják a szervezetet. Akinek ez mégsem tetszik, annak a kézimunkázást vagy a hajfésülést ajánlják.

 

 

 
 
 
 
 

 


Cikkek
& ÉrdekessÉgek

Széllkapu függőkerttel, találkozóhelyekkel

A 2013-ban kezdődött Millenáris projekt befejezéseképpen megnyílt a budai Széllkapu mintegy 17 ezer négyzetméter zöldfelülettel, amely az elhanyagolt telket hivatott revitalizálni. Az új fővárosi zöldfelületen 355 előnevelt fát telepítettek, létrehoztak egy 700 négyzetméteres, vízinövényeknek otthont adó tavat, és kialakítottak egy új mélygarázst is. A 2013-ban kezdődött Millenáris projekt befejezéseképpen megnyílt a budai Széllkapu mintegy 17 ezer négyzetméter zöldfelülettel, amely az elhanyagolt telket hivatott revitalizálni. Az új fővárosi zöldfelületen 355 előnevelt fát telepítettek, létrehoztak egy 700 négyzetméteres, vízinövényeknek otthont adó tavat, és kialakítottak egy új mélygarázst is. A fenntarthatóság érdekében elsősorban honos, a városi klímát és az ökológiai adottságokat jól tűrő fákat és cserjéket, illetve úgynevezett stressztűrő évelőfajokat választva sokszínű, biodiverz környezet jött létre mintegy 17 ezer négyzetméter zöldfelülettel. A rengeteg pad, a lankás részeknek nézőtérjelleget adó ülőtámfalak és a tér tagoltsága lehetővé teszi, hogy a parkban több program is fusson egy időben, különböző helyszíneken. A sétautak három, gomba formájú, árnyat adó építményben futnak össze, tetejükön napelemekkel, így tágas, agóraszerű találkozóhely jött létre. A megnyíló kétszintes Millenáris2 mélygarázs 500 gépkocsi befogadására alkalmas, ezzel helyreállítva a terület beruházás előtti parkolóhelyszámát. Nagyobb összefüggő állomány a százötven díszcseresznye fa, amelyek cseresznyevirágzás idején különleges hangulatot árasztanak, de vannak a területen nagyobb méretű lepényfák, tölgyek, fenyők, almák, nyírek és gyertyánok is. Emellett ötvenezer évelő növény, rengeteg díszfű, nagyméretű cserje és negyvenezernél több hagymás növény színesíti a nagyközönség előtt is megnyíló parkot. A Széllkapu terveit a TSPC Mérnökiroda, Kádár Mihály és Könözsi Szilvia készítette. A park tájépítészei, Majoros Csaba és Balogh Andrea változatos domborzatú parkot terveztek. A bevásárlóközpont felé méretes függőkertet építettek, amelynek akár panorámalifttel is megközelíthető felső szintjéről kilátás nyílik a Margit körút, a Vár és a budai hegyek felé. A szemközti oldalon, a park középső traktusában elhelyezett vízfelület felé déli irányba lejtő, pihenésre alkalmas domboldalt alakítottak ki. Nem messze a tótól kapott helyett a párásító fúvókkal is felszerelt vízjáték. A színes fényekkel megvilágított, programozható vízsugarak dizájnbetonlapokból törnek elő, amelyek felületébe stilizált növény- és állatfajtákat megjelenítő grafikákat martak. {igallery id=4799|cid=1101|pid=1|type=category|children=0|showmenu=0|tags=|limit=0}

Új kilátó a Naplás-tó partján

A XVI. kerületi Naplás-tó környezetében új kilátót építtet a Pilisi Parkerdő Zrt. azzal a céllal, hogy a pesti oldali városi erdők ökológiai és turisztikai értékét fejlessze. A beruházás értékét növeli, hogy a környék az utóbbi évtizedekben ipari övezetből intenzíven alakult át lakó és pihenő övezetté. A XVI. kerületi Naplás-tó környezetében új kilátót építtet a Pilisi Parkerdő Zrt. azzal a céllal, hogy a pesti oldali városi erdők ökológiai és turisztikai értékét fejlessze. A beruházás értékét növeli, hogy a környék az utóbbi évtizedekben ipari övezetből intenzíven alakult át lakó és pihenő övezetté. A Naplás-tó Budapest legnagyobb kiterjedésű állóvize, valójában a Szilas-patak árvízvédelmi tározója Cinkota mellett, amely mára a fővárosiak egyik kedvenc pihenőhelyévé nőtte ki magát, nem mellesleg pedig színes állat- és növényvilága miatt is érdemes meglátogatni. A tó és közvetlen környezete 1997 óta természetvédelmi terület, a cinkotai parkerdővel és a Merzse-mocsárral együtt számos vízimadár fontos pihenőhelye a tavaszi és őszi madárvonulási időszakban. A kilátó megvalósítását a fővárosi Tér-Köz pályázat és a XVI. kerületi önkormányzat finanszírozása tette lehetővé, terveit a Robert Gutowski Architects készítette, a kivitelező pedig a Prédikálószéki-kilátót is építő Fitotron System Kft. A terepi munkálatok a szükséges engedélyek birtokában augusztus első hetében indultak, a várható befejezés és átadás idén ősszel lesz. A kilátó koncepciójának megfogalmazása során a helyszín adottságait figyelembe véve fontos szempont volt, hogy a kilátó a fák fölé magasodjon, ezzel teljes panorámás kilátást téve lehetővé a környékre. Ez az átalakulás az erdők funkcióját és az erdei turisztikai lehetőségeket is megváltoztatja: szerencsésen felértékelődnek, ökológiai és turisztikai szempontból egyaránt méltó helyükre kerülhetnek a főváros pesti oldalának erdőterületei. {igallery id=4799|cid=1102|pid=1|type=category|children=0|showmenu=0|tags=|limit=0}

Új Duna-híd épül

Budapesten tehermentesíteni kell a belvárost, hogy egyszerűbben és gyorsabban lehessen utazni, és hogy a kevesebb károsanyag-kibocsátásnak köszönhetően klímabarát közlekedési rendszere legyen a fővárosnak. E célt szolgálja az új dél-pesti híd, amely közvetlen összeköttetést teremt Újbuda és Csepel, valamint Ferencváros, Kispest és Kőbánya között. A tervek szerint legkésőbb 2023-ban kiírható a kivitelezői tender, majd következhet a három évig tartó építkezés. Budapesten tehermentesíteni kell a belvárost, hogy egyszerűbben és gyorsabban lehessen utazni, és hogy a kevesebb károsanyag-kibocsátásnak köszönhetően klímabarát közlekedési rendszere legyen a fővárosnak. E célt szolgálja az új dél-pesti híd, amely közvetlen összeköttetést teremt Újbuda és Csepel, valamint Ferencváros, Kispest és Kőbánya között. A tervek szerint legkésőbb 2023-ban kiírható a kivitelezői tender, majd következhet a három évig tartó építkezés. Miközben Budapest belvárosi szakaszán megközelítőleg egy kilométerenként található átkelési lehetőség, délebbre csaknem tíz kilométer választja el egymástól a Rákóczi hidat és az M0 gyűrű déli hídját, ráadásul a déli városrészek között a mai napig nincs a városhatáron belüli közvetlen összeköttetés. Csepel immár hetven éve vár arra, hogy Budapesten belül végre átkelő épüljön a budai kerületek felé. Az új Duna-híd megépítéséről 2018 decemberében határozott a kormány, s míg a Rákóczi híd építésekor a villamos vonal kiépítését csak a híd átadása után húsz évvel pótolták Újbudára, addig az új Duna-híd esetében a hídon átvezető villamos vonalat már a híddal együtt tervezteti a kormány. Fürjes Balázs, Budapest és a fővárosi agglomeráció fejlesztéséért felelő államtitkár szerint az új híd önmagában is 50 ezernél is több autóval csökkentheti a belváros autóforgalmát. A budai Galvani utca és a pesti Illatos út vonalában épülő híddal közvetlen villamos összeköttetés jön létre Buda, Csepel és Dél-Pest között. A tervezendő négy kilométer hosszú villamos vonal Budán a Fehérvári úti villamos pályáról leágazva a Galvani utcán át Csepelen a Weiss Manfréd útnál a H7-es HÉV-et, a Soroksári útnál a H6-os, és a Kunszentmiklós-Tass elővárosi térséget kiszolgáló 150-es vasútvonalat is keresztezve a szakaszon 5 új akadálymentes megállópárt kap. Az utazási idő rövidülésével az érintett településrészek lakói könnyebben jutnak el a szomszédos kerületbe dolgozni, tanulni vagy éppen vásárolni; a felesleges kerülők megszűnésével pedig az autók károsanyag-kibocsátása is csökken.