Fürdőszoba

A kényelmi célokat szolgáló fürdőszoba a modern kor vívmánya, és megjelenése óta szinte elengedhetetlen eleme otthonunknak. Ki kevesebbet, ki többet időzik benne, de mindenképpen elmondható, hogy relaxálni, megtisztulni, pihenni megyünk oda, így nem árt, ha fürdőszobánk otthonos, stílusos, ugyanakkor megnyugtató is. Amennyiben már kitaláltuk magunknak a stílust, amiben jól érezzük magunkat, arra kell ügyelni, hogy minden beépített burkolat, bútor, dekoráció, világítótest és felület víz- és páraálló, illetve víztaszító legyen.

furdoszoba201907 720

 

Tapéta a fürdőben
Manapság nem divat a nagyobb helyiségeket körbetapétázni, sokkal gyakoribb csak egy-egy sávon vagy falszakaszon alkalmazni. A tapétára ügyesen rátervezett bútorok, berendezési tárgyak, kiegészítők így válnak a szoba fókuszpontjává. Kisebb helyiségekben azonban – főként, ahol nem időzünk hosszan – egy jól megválasztott, párát jól viselő mintás vagy egyszínű, mosható tapétával fürdőszobánk akár apró mikrokozmosszá is varázsolható.

furdoszoba201907 1
HEPHAISTOS

 

Játék a fugával
Az elmúlt években a természetes színek és a természetes anyagokat imitáló mintázatok uralták a stílusos fürdőket, így általában a színazonos fugához ragaszkodtunk. Most viszont egyáltalán nem szokatlan a teljesen egyszínű, sima felületű letisztult formavilágú csempék használata, amelyeket vérmérsékletünktől függően fehér, szürke, fekete vagy éppen elütő színű színes fugával bolondíthatunk meg.

furdoszoba201907 2
DULUX

Okos megoldások
Mind több cég fejleszt víztakarékos csaptelepet, high-tech vécét és egyre több kütyü szolgálja a kényelmünket a fürdőszobában is. A pult alá beépített hűtő kerül, a fürdőben nem valóságtól elrugaszkodott dolog a többi helyiség kényelmét is szolgáló ivóvíz-automata, USB csatlakozó, monitor, wireless zenelejátszó elhelyezése. A spa élményt pedig a színváltós ledek, hangszórók és esőztetők, szaunák, infraszaunák, jakuzzik koronázzák meg.

furdoszoba201907 3
SMARTAP

Beton, márvány, tükör és fa
A beton és a márvány megjelenhet a padlón, a falon, a mosdópulton, de akár készülhet az egész mosdó vagy kád is belőlük. A fa is egészen nagy felületeket boríthat be, amennyiben megfelelően felületkezelt. Az egész falat beborító tükörmozaik nemcsak díszít, de a teret is vizuálisan tágítja, és ugyanez igaz a világos vagy fényes felületű betonra, fára vagy márványra is, amelyek jótékonyan szórják szét a fényt e helyiségekben.

furdoszoba201907 4
ELLE DECOR

Festett falak
A szobahatást eredményező egyszínűre festett falak, falszakaszok is nagyon divatosak manapság, mindegy, hogy fényes, selyemfényű vagy matt felületről van is szó. A lényeg csak az, hogy a helyiség típusához megfelelő alapanyagot válasszuk, hogy az élettartam lehetőleg minél hosszabb legyen. Ügyes kivitelezés és fugamentes, öntött vagy kent padló esetén pedig még a lábazatot is megspórolhatjuk!

furdoszoba201907 5

DULUX

 

TOP 5 TREND

furdoszoba201907 6

  • NAGYMÉRETŰ, kör alakú tükrök mellett megkezdte térhódítását a lekerekített téglalapforma is.
  • DIVATOSAK a lábakon álló nyitott mosdószekrények, a falnak támasztott létrák és a kis mélységű fali polcok, keskeny tárolószekrények.
  • TERJEDNEK mosdó mellé, oldalra helyezett csaptelepek, amelyek a már megszokott króm szín helyett egy melegebb ezüstöt eredményező csiszolt nikkel, szálhúzott arany vagy fekete kivitelben is kaphatók.
  • A DIVATOS fürdő zuhany üvegfala a padlótól a plafonig ér, és vonal menti vagy a fal alján elhelyezett lábazati összefolyóval rendelkezik.
  • TRENDINEK számítanak a már sokak által megunt metrócsempe kistestvérei, a keskeny és magas, elegáns hatású csempék, amelyek úgy eredményeznek mozaik hatást, hogy közben vertikálisan nyújtják a fürdőszobát.

 

 

 
 
 
 
 

 


Hozzászólások

0
    0
    Az Ön Kosara
    Your cart is emptyReturn to Shop