Hangulatteremtés fényekkel

Mióta a led technológia forradalmasította a világítástechnikát, azóta a legkülönbözőbb formájú, méretű és színű fénytestekkel tehetjük hangulatosabbá otthonunkat. Szabályozhatjuk a fénysugár alakját, méretét, erősségét, irányát, ráadásul befolyásolhatjuk a színét is, így az enteriőr bármely szegletét kiemelhetjük, azaz fókuszponttá tehetjük. S mindezeket a lehetőségeket még automatizálhatjuk is, amennyiben otthonunkban intelligens vezérlést tervezünk be. Éljünk hát a mesterséges fény adta lehetőségekkel, tegyük játékosabbá, izgalmasabbá életterünket!
hangulatteremtesfenyekkel 720

 

Különleges függesztékek
Az általános fényt szolgáltató mennyezeti lámpák, csillárok ugyan egyértelmű kellékei egy lakásnak, de közel sem mindegy, hogy ezek a tárgyak ékkövei-e a helyiségeknek, vagy csak másodlagos szerepet töltenek be. Az enteriőr stílusát jelentősen meghatározzák, ráadásul, mint a mellékelt ábrák mutatják, egy jól megválasztott fénytesttel még a vésés is elkerülhető.

hangulatteremtesfenyekkel 1
CREATIVE DESIGNS IN LIGHTING

hangulatteremtesfenyekkel 2
IKEA

Résfények és csíkfények
Led csíkokat ma már bármilyen hideg- vagy melegburkolatba, bevonatba, bútorba integrálhatunk, függetlenül a helyiség rendeltetésétől, és hogy éri-e majd víz dekorációs fényünket avagy sem. A résfényekkel síkokat lebegtethetünk el egymástól, a csíkfényekkel pedig területeket határolhatunk el, vagy emelhetünk ki. Amennyiben pedig fényünk szabályozható, úgy ez a fajta világítás nemcsak hangulatfénynek használható, hanem akár az általános fény szerepét is betöltheti.

hangulatteremtesfenyekkel 3
SIEMATIC

Különlegességek
Akár mennyezeten, akár falon, akár padlóban vagy padlón elhelyezett világítótestről van szó, érdemes törekedni a különleges, díszítő jellegű megoldásokra. Persze kerüljük a tobzódást, elegendő helyiségenként egy-két különlegesség, hangulatfokozó elem.

 

hangulatteremtesfenyekkel 4
NATALY BOLSHAKOVA
 

Kültéri megoldások
Kültéren is éppen úgy lehet, érdemes és kell is alkalmazni a beltérben használatos megoldásokat, úgymint színszabályozható fények, pont- vagy vonalmenti fények, különböző stílusú helyi és általános fények és még sorolhatnánk. A tűz fénye mind kül-, mind beltérben egyaránt fontos hangulatfokozó elem, de napjainkban már a napelemes megoldások is elterjedtek, akár homlokzati vagy kerti fényekről legyen szó. További érdekesség beltérben a kültéri világítás hangulatát idéző megvilágítás.

hangulatteremtesfenyekkel 5
KANLUX

hangulatteremtesfenyekkel 6

LUMENET

 

TOP 5 TREND

hangulatteremtesfenyekkel 7

  • MÁR NEM KELL FELTÉTLENÜL a világítás tervezésekor családban, egyforma lámpatestekben gondolkodnunk, és a vizes helyiségekben, zuhanyozóban sem kell lemondanunk a hangulatfényekről.
  • ÉRDEKES MEGOLDÁS, ha egy falfülkébe nem szpotot, hanem egy ledes zseblámpát helyezünk el.
  • A MENNYEZETI, állítható sínes megoldások mindig odaterelik a fényt, ahol a legnagyobb szükség van rá.
  • A SÖTÉTRE FESTETT és burkolt felületű helyiségeknél néha szándékosan alultervezett a fénymennyiség, ami önmagában különleges hangulatot, atmoszférát eredményez. Ez persze függ a helyiség funkciójától és a lakók, használók beállítottságától is.
  • A FÉNYERŐ-, SZÍNHŐMÉRSÉKLET- és színszabályozható világítótestek nagyon divatosak és elterjedtek.

 

 

 
 
 
 
 

 


Hozzászólások

0
    0
    Az Ön Kosara
    Your cart is emptyReturn to Shop