Megújuló nappali: lakástextilek és tapéták

Bár napjaink uralkodó lakberendezési stílusa a minimalizmus, de még ez a minden idők legletisztultabb, legkevesebb eszközt igénylő stílusa sem feltétlenül nélkülözi a lakástextileket és a tapétákat, hiszen annyira igaz, hogy e dekorációs elemektől lesz otthonos egy-egy enteriőr. Hogy azután a textileket, szőnyegeket és tapétákat a színek vagy formák tekintetében miként hangoljuk össze, attől függően is ezerféle alakot ölthet a lakás. Segítségükkel akár állandóan is megújíthatjuk, így legalább sohasem unjuk meg otthonunkat, az otthonlétet.


megujulonappali 720

 

Virágos hangulatban
A virágminta úgy tűnik, sohasem megy ki a divatból, de jellemzően napjainkban inkább a sötét alapú, összességében sötét színállású termékek árasztották el a piacot. A tapéta kiválasztásánál persze az sem utolsó szempont, hogy mekkorák a terek és mennyi fény van az egyes helyiségekben, de szenvedélyes kontrasztokkal, ügyesen elhelyezett tapétákkal és textilekkel a szobák, nappalik mindenképpen élettel telnek meg.

megujulonappali 11
FABCOLOR

Mintatobzódás
A virágminta csíkossal kombinálva nagyon mutatós összhangot eredményez. Ráadásul, ha a csíkos és virágos mintáknak nem is egy, hanem több színvariációját hangoljuk össze, végtelenül izgalmassá, mégis harmonikussá válik a tér a tobzódó színek, minták ellenére.

megujulonappali 2
HEPHAISTOS

 

Geometrikus minták
A geometrikus minták szintén örökké divatban vannak, annál is inkább, mert kimeríthetetlen a formavilág, a minták tárháza és a színvariációk száma is végtelen. Arany színben elegánssá, élénk színben üdévé, fiatalossá, színkontrasztokkal mozgalmassá, egészében véve pedig sokkal érdekesebbé válik a tér egy geometrikus tapétával, szőnyeggel, textilekkel borított nappaliban.

megujulonappali 3
BEVLO

Visszafogott színek
A visszafogott színek mindig is visszafogott eleganciát kölcsönöztek egy-egy lakás tereinek, főleg, ha megspékeljük az egész összeállítást csillogó és fémes színekkel, anyagokkal, felületekkel is.


megujulonappali 4
BEVLO

Függöny nélkül
Stílustól teljesen függetlenül teret hódít a függönymentesség. Ilyen esetben például speciális üveggel, üvegfóliával vagy külső árnyékolással tarthatjuk távol a kíváncsi tekinteteket és a nyári hőséget közösségi tereinktől.

megujulonappali 5
BOCONCEPT

Tapéta és függöny nélkül
Bár cikkünk központi témája a tapéták és lakástextilek aktuális trendje, nem mehetünk el szótlanul amellett sem, hogy napjainkban az is az egyik irányzat, hogy egyáltalán nincs a falon tapéta, nincs függöny az ablakokon, és akár szőnyeg sincs a padlón, hiszen az új építésű lakásokban többnyire külső árnyékolás és padlófűtés van. Hogy mégis otthonos maradjon egy tér, érdemes növényekkel, érdekes fénytestekkel, különleges bútorokkal és persze dísztárgyakkal, díszpárnákkal feldobni az enteriőröket.

megujulonappali 6

ELLEDECOR.COM

 

TOP 5 TREND

megujulonappali 7

  • A DZSUNGELMINTA NAPJAINKBAN nagyon dívik (inda, páfrány, pálmalevél, kaktusz, botanikus minta), és nemcsak a kis raszterű, ismétlődő mintaelemeket tartalmazó verziók, hanem újra reneszánszukat élik például az egész falas posztertapéták.
  • A SZÍNEK ÉS FELÜLETEK tekintetében divatos a fehér, a szürke, a fekete, a fényes és a matt, illetve az őszi szezonban a pasztellek, a púder színek, a mentazöld, a hideg indigókék, a cinóber, a lila, a vörös, a mandarin és a rozsda.
  • GYEREKSZOBÁKBAN továbbra is a papírtapéta javasolt környezetbarátságuk miatt, viszont a vízálló vinylből készült tapéták akár konyhákba, fürdőkbe, sőt zuhanyokba is tehetők, mert könnyen tisztán tarthatók és rendkívül strapabírók.
  • A PARAFA, BAMBUSZ, SZIZÁL ÉS JUTA felületű tapéták extra természetességet kölcsönöznek a tereknek.
  • A KLIMATIZÁLÁST SEGÍTŐ zajcsökkentő és egészséges biotermékek is nagyon gyors fejlődésen mennek keresztül napjainkban.

 

 

 


Ezt megelőző cikkünk:

Hozzászólások

0
    0
    Az Ön Kosara
    Your cart is emptyReturn to Shop