Kortárs konyhák

A minimál konyhák ideje még nem járt le, de egyre többen választják a rusztikus, eklektikus, otthonos stílusokat is ebben a helyiségben, hiszen a legtöbb otthonban rengeteget időt itt töltenek el az emberek. A közösségi tér továbbra is a lakás szíve, s mivel a konyha a legtöbb családnál egy légtérben található a nappalival és étkezővel, így főszereplővé válik. Nem véletlenül, hiszen a tűz, a konyha, az ételkészítés színhelye az emberiség történetének kezdete óta a legfőbb találkozási pont.
kortarskonyhak 720

 

Tégla
A téglaburkolat sok ember szívéhez áll közel, hiszen az egyik legrégebbi építőanyagunk, de konyhai cseppfalon történő alkalmazása mégis sok ember számára elképzelhetetlen. Pedig a titok mindössze a megfelelő felületkezelés, így a porózus anyag nem szívja magába a konyhai szennyeződéseket.

kortarskonyhak 1
NONOART

A betonra ugyanez érvényes: időről időre történő impregnálással élettartama nagyon hosszú időre kitolható, és a most divatos semleges színek és anyagok divatjának idején tökéletes alapanyagul szolgál.

kortarskonyhak 2
NEOLITH

Nappali hatás
A konyhának már nem feltétlenül konyhának kinéznie, sokkal jobban belesimul a nappali terébe, mint korábban. Ehhez elég, ha a tálalószekrényünk egy szabadon álló, örökölt családi darab, vagy éppen a konyhai felső- és alsószekrények a nappali médiafalának polcaira vagy könyvespolcunkra rímelnek. Amennyiben pedig a konyha egy az egyben elrejthető beépített szekrénnyé vagy átalakítható látszólagos mobilfallá, az csak hab a tortán!

kortarskonyhak 3
FRANCO&STEFANO

Sötét konyhák
Bár a konyhában valóban sokat időzünk, ez nem zárja ki, hogy a konyha sötét színű legyen, akár a bútorok, akár a falak, akár mindkettő tekintetében. Bár tisztán tartásuk némileg több időt vesz igénybe, és a világítás megtervezésénél is körültekintőnek kell lennünk, drámai hatásuknak köszönhetően igazi fókuszpontjaivá válik lakásunknak, mert tekintetünket erőteljesen magához vonzza.

kortarskonyhak 5
NONOART

kortarskonyhak 4
FRANCO&STEFANO
 

Apró részletek
Mindannyian tisztában vagyunk vele, hogy egy konyha manapság nem olcsó mulatság, így ha nem áll módunkban lecserélni, egyszerűen felfrissíthetjük érdekes és különleges színekkel, tárgyakkal. Egy szép étkészlet, érdekes tárolók, egy mutatós váza virággal – lehetnek akár újak, akár bolhapiacon vásárolt vagy örökölt darabok –, mindenképpen tökéletesen egyedi és új külsőt kölcsönöznek még lelakott, divatjamúlt konyhánknak is.

Költséghatékony megoldások. Ne ijedjünk meg egy kis munkától! Manapság már bármilyen lakkozott vagy laminált felületre, csempére, betonra kapható festék, amivel a régi, kopott, ódivatú, megunt felületeket egy-két nap alatt újjávarázsolhatjuk, trendivé téve friss és/vagy ütős színekkel.

kortarskonyhak 6
SKANDI TREND

TOP 5 TREND

kortarskonyhak 7

  • AZ ULTRAVÉKONY PULTOK továbbra is teret hódítanak, a felső szekrények helyére is inkább polcok kerülnek, és a fogantyúk is egyre inkább eltűnnek.
  • A FELSŐ SZEKRÉNYEK visszaugrasztott, kisebb mélységű alsó szekciója nemcsak kényelmes, de mutatós is.
  • A VALAMIT UTÁNZÓ ANYAGOKAT egyre inkább leváltja a tégla, a beton, a fa, de divat a gránit, márvány, mészkő és egyéb struktúrált, textúrázott, természetes összetevőjű felület, anyag, legyen szó akár cseppfalról, akár frontokról, de sokan még egy rusztikus deszka munkapulttól, gyalupad konyhaszigettől sem riadnak vissza.
  • A VÉKONY KERÁMIA BURKOLAT végigmehet a padlón, a munkapulton, a hátfalon, a frontokon, de akár még az elszívón is.
  • A MINIMALIZMUST NEM KEDVELŐ nagypolgári lakásban élő emberek előszeretettel nyúlnak egy új stílushoz, mégpedig a historizáló vagy Beaux-Arts irányzathoz, illetve kezdenek visszakúszni a színek a konyhákba, akár egyszerre több is.

 

 

 
 
 
 
 

 


Ezt követő cikkünk:
Ezt megelőző cikkünk:

Hozzászólások

0
    0
    Az Ön Kosara
    Your cart is emptyReturn to Shop