Stílusok, színek, anyagok

Talán sosem volt még olyan fontos az egyedi, stílusos otthon fogalma, mint napjainkban, amikor is egyre többen unnak bele a minimalista dizájn leegyszerűsödött vonalvezetésébe és színvilágába. Az internetet ellepő diy tartalmak és megoldások egyre több embert sarkallnak arra, hogy otthonuk és környezetük adottságaiból saját kezükkel hozzák ki a számukra legtöbbet és legjobbat. Ehhez persze egy jó adag stílusérzék is szükségeltetik, de bátraké a szerencse. Íme néhány oldalnyi inspiráció a stílusos nappali és étkező létrehozásához.
stilusokszinekanyagok 720

 

„Lambériaszerűség”
A homogén falak látványa, ami akár a mennyezetet is magában foglalhatja, mind divatosabb napjainkban. A padló egyre inkább melegburkolatú a nappali, az étkező és a konyha tereiben, a lábazat már nem feltétlenül magas, fehér szegélyléc formájában jelenik meg, és a lambéria is elkezdte reneszánszát élni. Az új irányzatoknak köszönhetően a lábazatok és ajtók is falszínt kapnak, a merészebbek ebbe a plafont is belevonják, vagy a megszokott fehér, törtfehér vagy egyéb, igen halvány színektől eltérőre festik. A lambéria takarhatja a fal alsó harmadát, de akár plafonig is érhet, védve és díszítve a függőleges felületeket.

stilusokszinekanyagok 1
FARROW&BALL

stilusokszinekanyagok 2
HEPHAAISTOS

Drámai falszínek
Mindazok számára, akik a most divatos szürkét az elmúlt években nem tudták megszokni vagy megszeretni, jó hírt jelenthet, hogy a fáradt, tört színek kezdik ellepni a falakat a közösségi terekben is. Ehhez persze igen körültekintően kell színt választani, hiszen a színek lélektani hatását sohasem hagyhatjuk figyelmen kívül.

stilusokszinekanyagok 3
SKANDI TREND

stilusokszinekanyagok 4
SKANDI TREND

Tarka falak
A tapéta vélhetőleg sosem megy ki a divatból, de pillanatnyilag a kevésbé kontrasztos, homogénebb hatású látványvilág került előtérbe. Ennek köszönhetően már nemcsak abban gondolkodhatunk, hogy egy falszakaszra kerüljön, hanem bátran kitapétázhatjuk a helyiség összes falát is.

Hangulatos részletek
A legolcsóbb és legkönnyebb megoldás arra, hogy egy helyiségnek karaktert adjunk vagy hogy azt könnyen variálhatóvá tegyük, a dekorok használata. Ha akár bolti, akár örökölt, akár saját kezűleg készített tárgyakkal (vagy ezek keverékével) dekoráljuk otthonunkat, óhatatlanul egy csak ránk jellemző, egyedi látványvilág és otthon jön létre. Ezt a csodát egy kis gyakorlással szinte bárki véghezviheti, de ha mégsem sikerülne, egy ügyes szakember biztosan segít ebben.

stilusokszinekanyagok 5
IKEA

TOP 5 TREND

stilusokszinekanyagok 6

  • ÓVATOS – EGY SZÍNES, szabadonálló hűtőnél kevés karakteresebb eleme lehet egy étkezőnek.
  • A NAPPALI SARKÁBAN elhelyezett hangszer, olvasósarok, dolgozókuckó, vagy bármi egyéb funkció megsokszorozza a helyiség nyújtotta lehetőségeket.
  • STÍLUSTÓL FÜGGETLENÜL még mindig divatos az étkezőasztalok körül elhelyezett különböző székek használata, vagy az asztal fölé belógatott egyedileg komponált lámpatestek látványa.
  • AZOKBAN A HÁZTARTÁSOKBAN, ahol gyerekek is vannak, bátran alkalmazzunk padokat, lócákat, vagy éppen hokedliket az étkezőben és a nappaliban. Élvezni fogják!
  • AHOGY KORÁBBAN IS SZÓBA KERÜLT, homogén hatású falak egyre divatosabbak, és ezek az egyszínűre festett különleges felületek tökéletes alapot nyújtanak egy fali dekorációs elemnek, amely egyedüli fókuszpontjává is válhat az enteriőrnek.

 

 

 
 
 
 

Hozzászólások

0
    0
    Az Ön Kosara
    Your cart is emptyReturn to Shop