CONSTRUMA – a 31. Nemzetközi építőipari szakkiállításról jelentjük

Az építési, felújítási szezon kezdetét óramű pontossággal állíthattuk be idén is a Construma öt vásárnapjához. Az építőipart teljes tematikájában átfogó kiállítással egy időben a Hungexpo otthont adott az első ízben jelentkező OTTHONDesign szakvásárnak, és a város- és településfejlesztést a fókuszba állító URB:ICON eseménynek is. A szakkiállítás slágertémái között örökzöldnek számít a zöld technológia, a fűtés- és kéménytechnika, a korszerű és gazdaságos építőanyagok, festékek, bemutatkozása. Így volt ez idén is.

 

construma

 

MANI Magyar-Norvég Kft.

A kiállításon is sokak tetszését elnyerte az egyik legújabb fejlesztésű Jotul F160 CB fatüzelésű kályha, amely idén már tiszta fehér zománcozással is rendelhető. Különlegessége közé tartozik az oldalüvegezése és az új huzatszabályozása. Kis mérete ellenére akár az egész ház fűtését kiválthatja. A kályhában egyesül a több mint 150 éves gyártói tapasztalat, és a modern formatervezés funkcionalitása. A „Jotul CB-kétszeres égetési” technológia egyedülállóan hatékony, és szép látványt nyújt.
www.mani.hu    www.jotul.hu

MANI Magyar-Norvég Kft.

Elektromos fűtés terén a norvég NOBO fűtőpanelok is megjelentek a kiállításon. A készülékek speciális kerámia fűtőbetét technológiája jelentős energiamegtakarítást biztosít a hagyományos hősugárzó fűtésekhez képest. Mindezek mellett a NOBO elektromos fűtésrendszer elektronikus termosztáttal rendelkezik, amellyel helyiségenként külön-külön pontosan beállíthatjuk a hőmérsékletet. A programozható termosztátokkal akár 30%-os további energiamegtakarítás is elérhető. A NOBO rendszer további nagy előnye, hogy rendkívül gyorsan és egyszerűen beépíthető – akár szaktudás nélkül is –, valamint a beruházási költsége is kedvező. A NOBO termékek kiváló minősége már Magyarországon is 20 éve bizonyít.
www.nobo.hu     www.mani.hu 

 

Go-Sound Hungary

A Figaro™ egy különleges, új technológia, amely alkalmas hangot gerjeszteni azon felületeken keresztül, amelyekre az eszközt illesztik. A Figaro™ gyakorlatilag a felületet – lehet az gipszkarton, fa, üveg, kompozit anyagok, plexi, víz, alumínium, fémek – alakítja egyetlen gigantikus hangszóróvá. Mit jelent ez? Azt, hogy szólhat a zene az álmennyezetből, bútorból, üveg térelválasztóból, gipszkartonpolcból, kandallóból…, tökéletesen egyenletes hangzással, kábelrengeteg kerülgetése nélkül. A Figaro™ és Ottone teljesen más módon működik, mint a hagyományos hangszórók: nincsenek mozgó alkatrészei, szilárd elemekből áll, amelyek nem kopnak vagy használódnak el, és akár a 150 °C feletti hőséget is elviselik. Nem csupán az otthonunkba, de hotelekbe, várótermekbe, szállodákba, éttermekbe, sőt, a víz alá, medencébe is telepíthető a hangrendszer. Go-Sound Hungary,
hungary@go-sound.com
www.go-sound-hungary.com 

Bramac Kft.

Kereskedő partnerei standján állította ki újdonságait idén a Bramac, így a Tetőcentrum, az Újház Centrum és a MAKÉSZ standokon is találkozhattunk a márkatermékekkel. Nagy hangsúlyt kapott a Bramac Hőszigetelő rendszer, a Solar rendszer, valamint az egyedülálló termékinnovációk, a Protector Plus, Montero és Novo termékcsaládok. A kiállítás külön érdekessége volt a Bramac Montero tesztje, amikor is öt napon keresztül kefeautomata „használta” a tetőfedő anyagot, így demonstrálva a Montero felületi kialakításának tartósságát. A teszt eredménye: csak a kefe kopott, a Montero nem! A Construma kiemelkedő szakmai programján, az ÉMSZ Év Tetője Pályázat díjátadó rendezvényén a Bramac tetők igen szép számmal kaptak elismerést: tizenhárom díjat, köztük kategóriadíjat és különdíjakat vehettek át a Bramac Tetőfedők.
www.bramac.hu 

Schlüter-Systems KG

Construma-díjas lett a KERDI-LINE épített zuhany vonalmenti folyóka, a Kerdi-Shower lejtésképző lemezzel és Showerprofile lezáró ékprofillal. A folyóka peremén széles, gyárilag szigetelten folytonosított burkolható, tapadóhidas szigetelőmandzsetta van, ezért biztonságosan folytonosítható a burkolható lemezzel vagy más bevonatszigetelésekkel. A folyókarács és a fedlap magassága külön állítható és rögzíthető a burkolat vastagságának megfelelően. A burkolható acél fedlapok tapadóhíddal kasírozottak, így a ragasztóba ágyazott járólap biztosan rögzített, és nem válik le. A tapadóhíddal kasírozott záró és lejtést követő Showerprofile acél profillal készített épített zuhany nem bontja meg a burkolatkiosztást, és megkönnyíti a burkoló munkáját.
www.schlueter.hu 

M.L.S. Magyarország/Milesi

Nagy örömünkre sokan látogattak el a MILESI standjára, ahol elsősorban a ház körüli felújításokat tervezők kértek segítséget. A kiállítás napjai fontos napok, hiszen rengeteg végfelhasználóval találkozunk, és olyan információkkal gazdagodunk, amelyek fontosak a MILESI számára. A beszélgetések alapján elmondható, hogy a fa nyílászárót gyártók sok esetben még mindig nem megfelelően tájékoztatják a vásárlókat arról, hogy a kültéri vastaglazúrral kezelt szerkezeteket milyen anyaggal és időszakonként szükséges karbantartani. Ön sem fordított kellő figyelmet a fából készült ajtóira és ablakaira? Forduljon tanácsért a MILESI képviseletéhez, és használja rendszeresen az XGC 35 jelölésű karbantartó szettet!
www.milesi.hu

Stiebel Eltron

Minden ember vágyai között szerepel, hogy függetlenné váljon a közüzemi szolgáltatóktól, és végleg elfelejtse a sárga csekkeket. A Stiebel Eltron akciója ebben segít: hőszivattyús és napelemes rendszereket kínálnak együtt, csomagban. A négy különböző méretű csomagot úgy állították össze, hogy a legtöbb családiház-tulajdonos megtalálhatja az ideális teljesítményű változatot. A hőszivattyús rész 4-fajta levegő-víz üzemű hűtő-fűtő készüléket tartalmaz, komplett rendszerösszeállításban. Mindegyikhez egy méretben (teljesítményben) illeszkedő napelemes csomag tartozik.
www.hőszivattyúvilág.hu

Roltechnik Distributor Kft.

A Roltechnik az egyik legjelentősebb európai gyártó és kereskedelmi társaság, az öreg kontinens több mint 15 országában tevékeny. Üzleti stratégiánk egyik sarokpontja az ügyfelek igényeinek feltérképezése és mind teljesebb körű kielégítése, amelyhez kitűnő alkalom a kiállítási részvétel. Kínálatunk gerincét a zuhanykabinok és -tálcák, kádak, hidromasszázs-rendszerek, valamint a méretre készülő egyedi megoldások alkotják, folyamatos alkatrészellátással. Európai minőség, elérhető árakon, tíz éve Magyarországon – ez a Roltechnik.
Tel.: 1/219 0663     www.roltechnik.hu 

Kéménytechnika 2000 Bt.

Az év legjelentősebb szakmai és közönségtalálkozóját fontos eseménynek tartottuk idén is, hiszen nagy hangsúlyt fektetünk a technikai újítások elsajátítására és azok megismertetésére. Társaságunk egyedi égéstermék-elvezető rendszerek felújítását, kivitelezését végzi, kéménymagasítási, tetőjárda-építési, tartószerkezet-építési munkálatokat, valamint társasházak, egyedi, illetve gyűjtőkémény rekonstrukciós feladatokat lát el. Munkánk eredménye a szakszerűen kiépített és minősített, szakhatósággal ellenőriztetett és engedélyeztetett kéményrendszer, amely megfelel a hatályos elvárásoknak.
Tel.: 1/385 2125     www.kemeny-technika.hu 

Pere Kft./Cover üvegfüggöny

Kitartó munkával, évek alatt elértük, hogy hazánkban is ismertté vált a Cover üvegfüggöny, de természetesen továbbra is fontosnak tartjuk a kiállításokon történő népszerűsítést, így részt vettünk a Construmán. A Cover üvegfüggönyrendszer erős alumínium profil és edzett biztonsági üveg kompozíciója, kiegészítve rugalmas és tartós tartozékokkal. A végeredmény pedig egy egész évben használható terasz, erkély, esztétikus élettér, ami védi a lakást a hidegtől, melegtől, portól, zajtól, percek alatt nyithatócsukható. Mivel az üvegtáblákon nincs függőleges keret, korlátlanul élvezhetjük a panorámát. A Cover bárhova, akár íves formában is beépíthető anélkül, hogy eltakarnánk a homlokzatot. A Cover környezetbarát, összes eleme újrahasznosítható, ráadásul energiatakarékos.

Tel.: 23/371 172, 30/948 6916    www.perekft.hu 


Ezt megelőző cikkünk:

Hozzászólások

0
    0
    Az Ön Kosara
    Your cart is emptyReturn to Shop