Nyugvóponton a lakáspiaci árak –

Úgy tűnik, hogy a budapesti lakáspiacon megállapodtak végre az árak, ugyanis nem nő tovább a kényszerértékesítések száma, a bankok pedig igyekeznek is elkerülni ezeket – írja az Ingatlan és Befektetés legfrissebb száma.

 

 

A lap szerint nincs helye további árcsökkenésnek a lakáspiacon: a fejlesztők addig nem fognak újabb lakásokat építeni, amíg nem lesz rájuk megfelelő árú piaci kereslet. A bedőlő lakáshitelek nyomán sem nő tovább az árverések száma, így ezek sem csökkentik tovább a lakásárakat.

 

Az igazán jó lakások tulajdonosainak a legtöbb esetben nem sürgős az eladás, így fenntartják az áraikat. Azok a tulajdonosok pedig, akiknek a lakását hitel terheli, általában konkrét összeghez szeretnének jutni az adásvételből, ezért nemigen engedhetnek. Igaz, a vevők most sokkal jobb alkupozícióban vannak, mint a válság kezdete előtt, de ez nem jelenti azt, hogy a valós forgalmi érték is lecsökkent.

Megjósolhatatlan, hogy mikor indul be igazi változás a lakáspiacon, de az bizonyos, hogy szükséges a bankok hitelpolitikájának megváltozása és az állam segítsége, ugyanis a devizahitelektől mindenki retteg, a forintkamat pedig túl magas.


Ezt követő cikkünk:

Hozzászólások

0
    0
    Az Ön Kosara
    Your cart is emptyReturn to Shop