Síkpala: egy építőanyag új generációja

A pala új generációja, a modern gyártástechnológiával környezetbarát alapanyagok felhasználásával készülő szálcement tetőfedő anyag, természetesen nem csupán az elavult palatetők felújításához jöhet szóba, hanem bármilyen anyaggal fedett épület, családi ház, közintézmény, sőt műemlék esetén is érdemes számba venni alkalmazásának előnyeit. Nézzük, miért érdemes a modern síkpalát használni elöregedett, egészségre ártalmas palatető felújításakor.

 

eternit 

 

Ez a pala már nem a rossz hírű, azbesztet is tartalmazó tetőfedő anyag. A mai modern, környezetbarát alapanyagú szálcement síkpala gyártási technológiának köszönhetően gyakorlatilag a szivárvány minden színében választható, gazdaságos és tartós tetőfedő anyag. A felújítandó tető dőlésszögétől, meglévő alszerkezetétől és annak minőségétől függően az Eternit szálcement síkpala kiválóan alkalmazható szinte bármilyen épülettípuson.

Az Eternit síkpala szín- és formagazdagságának köszönhetően alkalmazásával rendkívül változatos fedéskép kialakítása lehetséges. Így megkülönböztethetjük a hazánkban gyakran alkalmazott fedéstípusok közül a franciafedést (szabvány fedés), angolfedést (szabályos kettős fedés), magyarfedést (vízszintes rombusz fedés), szabályos kettős téglány fedést vagy az úgy nevezett svájcifedést, vagy más néven az egyszeres téglány fedést.

Költséghatékony palafedés: svájcifedés síkpalával

A svájcifedéssel készült tető könnyed, esztétikus és izgalmas látványt nyújt a hagyományosnak mondott hálós fedésképekhez képest. Ennek egyik oka, hogy az oldal irányban eltolt fedéskép még látványosabb a leggyakrabban használt 30x60cm-es, azaz nagy a nagy méretű táblákból kivitelezve. Ezzel a fedéstípussal a legegyszerűbb épület is egyedi megjelenés kaphat amellett, hogy az uralkodó széliránnyal ellentétesen jobbosan vagy balosan rakva, a megfelelő rögzítéseket (2 db horganyzott szeg és 1 db rögzítő kampó) alkalmazva egyszerűen, gyorsan szerelhető, könnyű szerkezetű és az un. egyszeres fedésnek köszönhetően még költséghatékony is.

Védelem az időjárás és környezeti hatások ellen

Tekintettel az elmúlt évek egyre szélsőségesebb időjárási viszonyaira keresettek családi házak, középületek esetén is a szél- és időjárásálló védettséget nyújtó építőanyagok. Ezek közé tartoznak az Eternit szálcement síkpala termékek is. A kivitelezés során dönthetünk pl. a dupla biztonságot nyújtó duplafedés mellett, de ha az egyébként szintén viharálló egyszeres fedést lehetővé tevő változatok mellett döntünk, feltétlenül javasolt a rendszer részét képező rögzítő elemek alkalmazása is.

Nem lényegtelen szempont, hogy a szálcement síkpala alapanyagainak és gyártástechnológiájának köszönhetően környezeti hatásokkal, savakkal, lúgokkal, UV sugárzással szemben igen ellenálló, valamint fagyálló, tűzálló és törhetetlen.
Ezek miatt hosszú élettartama alatt nem igényel karbantartást sem.

A kis önsúlya gazdasági előny

E sokoldalú építőanyag egyik előnyös tulajdonsága a mindössze kb. 14 kg/m2-nyi, azaz kis önsúlya. Ez nem csak a statika, hanem az alkalmazási lehetőségek szempontjából is fontos, valamint több oldalról is energiamegtakarítást tesz lehetővé.

Éppen e kis súlyának köszönhetően előnnyel alkalmazható felújításokon, ahol szempont a tető szerkezetének megtartása, vagy kis mértékű változtatása. Ugyanakkor a kis súlyú rakatok szállítása is kedvező költségű lehet, azok akár belvárosi felhasználás esetén is egyszerűen és könnyen tárolhatóak, építkezésen belül könnyen mozgathatóak, mindezzel hozzájárulva az energia- és költségtakarékos felhasználáshoz. Ez összességében az ár-érték arányt tekintve kiemeli az Eternit síkpalát más megoldások közül.

Egy hagyományos építőanyag környezetbarát változatban

A hagyományosan használt és számtalan épületen mai is, szinte kizárólag rossz minőségben megtalálható palafedést legegyszerűbb azonos fedőanyagra, síkpalára cserélni. Ez az anyag azonban már nem azonos a korábban elterjedttel. A modern, Eternit síkpala nem a rossz hírű azbesztet is tartalmazó anyag, hanem természetes alapanyagú, szálcement építőelem. A gyártás során természetes alapanyagokat felhasználó, környezetbarát szálcement síkpala a cégcsoport modern német gyárában készül.

Komplett és kompakt rendszer a műszaki és esztétikai tökéletességért

A tetőfedést a síkpala választék minden eleméhez, így a svájcifedésre alkalmas változatokhoz is rendelkezésre álló kiegészítők széles skálája teszi könnyebbé, a tetőt pedig műszakilag tökéletessé és esztétikussá.

Legyen szó tetőáttörések átvezető elemeiről, hófogásról, tetőbiztonsági kiegészítőkről, vagy szellőnő- és bevilágító vagy kibúvó elemekről ezeket a rendszerelemként a gyártó kínálja. De ne feledkezzünk meg a tető alszerkezetének minőségét szolgáló tetőfóliákról vagy alátéthéjazatokról sem.

www.eternit.hu
www.akcio.creaton.hu

 

 


Ezt követő cikkünk:
Ezt megelőző cikkünk:

Hozzászólások

0
    0
    Az Ön Kosara
    Your cart is emptyReturn to Shop