Új, naprakész tető – most milliókkal kevesebbért

Védi, befedi és díszíti otthonunkat, sőt, a napenergiát is képes hasznosítani: íme a tető, ami megfelel a 21. század elvárásainak. A Terrán Tetőcserép Gyártó Kft. egyedülálló megoldásával jövőbe mutató módon korszerűsítheti háza ékét, ráadásul jelentős anyagi támogatást is igényelhet hozzá.

ujnaprakesztetomostmilliokert 720

Ha szóba kerül az otthonfelújítás, sokan rögtön új konyháról, új padlóról vagy klímáról álmodoznak. De mielőtt ezekbe belevágnánk, érdemes előbb kitekinteni, és a háztetőt korszerűsíteni. Ha pedig már egyébként is „fentről szemléljük” a lehetőségeket, napelem telepítését is javasolt megfontolni, amellyel egyszerre csökkenthetjük villanyszámlánkat és ökológiai lábnyomunkat. Tény, hogy a tető felújítása, valamint a napelemes rendszer komoly beruházás, de jó hír, hogy most a különféle állami támogatásoknak köszönhetően nem kell pusztán önerőből finanszírozni ezeket, és még a hamarosan várható árszínvonal-emelkedés előtt léphetünk.

Tetőfelújítás fél pénzért? Lehetséges!
A vissza nem térítendő, utófinanszírozott Otthonfelújítási támogatással a legalább egy gyermeket nevelők élhetnek, és akár a teljes tető megújulhat a segítségével. A szerkezeten és héjazaton túl a szigetelésre és ereszcsatornára is, valamint a napenergiát hasznosító rendszerre is igényelhető. A támogatás összegében 50-50 százalék arányban anyag- és munkadíjnak kell szerepelnie, és legfeljebb az összberuházás felét – de maximum 3 millió forintot – kaphatunk vissza. Vagyis a gyakorlatban az anyag- és munkadíjnak el kell érnie a munkálatok teljes költségének negyedét. Amennyiben ez nem teljesül, akkor csak a kisebb tétel kétszeresét térítik meg.

A napimádók kölcsöne
Pest megyében és Budapesten 2021. február 22-től újra igényelhető az MFB energetikai korszerűsítést célzó kamatmentes, maximum 5 millió forint összegű hitele, többek között szolárrendszerek telepítésére. Nagy előnye az Otthonfelújítási támogatással szemben, hogy akkor is kérhető a szaldós elszámolás, ha csak az év második felében tudunk szerződést kötni a szolgáltatóval. Ráadásul, mivel a meghatározott fajlagos határérték kedvezőbb, a prémium minőségű termékek használatára is több lehetőséget ad.

ujnaprakesztetomostmilliokert 1
Számít, kit és mit választunk
Az alapanyagok és szakemberek kiválasztása kulcsfontosságú. Mivel egy otthon felújítása egyben befektetés is, érdemes alaposan felmérni az elérhető termékeket, és a jövőbe mutató, innovatív megoldásokat keresni. Ilyen például a Terrán Generon napelemes tetőcserepe, amely hatékonyságban és teljesítményben is felveszi a harcot a klasszikus szolár panelekkel, az általa kínált esztétikai élmény azonban páratlan, így nagyban növeli az ingatlan értékét. A Terrán tetőépítőknek szóló információgazdag oldala, a Tetotepitek.hu pedig profi kalauzunk lesz, hogy ne fájjon a fejünk a munkálatok miatt, ráadásként a Kincsesház oldal remek akcióival tehetjük még inkább gazdaságossá otthonunk felújítását.

 

 

bestbuydijaslettaterran201803 logo

 

Ezt követő cikkünk:
Ezt megelőző cikkünk:

Hozzászólások

0
    0
    Az Ön Kosara
    Your cart is emptyReturn to Shop