Régi házak felújítása Ytong építési rendszerrel

A szigorodó energetikai előírások miatt a családi házak felújítása napjainkban talán még nagyobb jelentőséggel bír, mint korábban. Ma már nem elegendő és nem is gazdaságos csupán vékony hőszigetelést tenni a homlokzati falra, pusztán azért, hogy a ház megújulhasson, egyéb, az épületenergetikai követelményeket is kielégítő beavatkozásokra van szükség.

regihazakfelujitasaytong 720

Mindez azt eredményezi, hogy a felújítás folyamatát gondosan elő kell készíteni a tervezéstől egészen a megfelelő épületszerkezeti és épületenergetikai koncepció kiválasztásáig. Napjainkban azonban további problémát okoz a projekt megvalósítása, hiszen a kevés (és zömében sajnos szakképzetlen) munkaerő akadályozza a felújítási munkák zökkenőmentes végrehajtását. Az akadályok leküzdésére alternatív megoldást nyújtanak a Xella Magyarország Kft. építési rendszerelemei:

  • Ytong Classic és Ytong Lambda falazóelem-családok a homlokzati és belő válaszfalak kialakítására
  • Multipor hőszigetelő lapok a meglévő homlokzati falak, valamint a pincefödémek utólagos hőszigeteléséhez
  • Ytong vasalt pórusbeton födémpallók (DE) és tetősíkpallók (DA) a födém és ferde tetőszerkezetek kialakításához.

regihazakfelujitasaytong 1
Bővítés, hozzáépítés
Egy nagyobb mértékű felújításnál általában sor kerül a meglévő épület bővítésére is, garázs vagy egyéb melléképület, de akár lakószobaszám-növelés is lehet a cél. Erre az Ytong Classic és Ytong Lambda falazóelemek, illetve az Ytong Pve válaszfaltégla használata javasolt. A homlokzati falszerkezetek és belső válaszfalak gyorsan, kevés hulladék mellett gazdaságosan kivitelezhetők.

regihazakfelujitasaytong 2
Tetőtér-beépítések
Az üres tetőterek beépítésénél az egyik fő probléma a hiányzó hő- és hangszigetelés, mely nehézségek az Ytong építési rendszer alkalmazásával elegánsan kezelhetők. Az Ytong falazóelemek és válaszfallapok segítenek megoldani a térelválasztást, egyúttal kellemes belső klímát teremtenek. A tető megemelésével, a tetőforma esetleges megváltoztatásával együtt járhat a térdfalak, oromfalak építésének igénye is. Megvalósításukhoz jól használhatók az Ytong falazóelemei, kiegészítve a statikailag szükséges merevítő bordákkal, térdfalkonzolokkal, koszorúkkal. A térdfalak belső oldalán a gépészeti vezetékek könnyedén besüllyeszthetők, mert a vezetékhorony nem érinti a teherhordó vasbetonmagot. A teljes rendszer alkalmazásával az épület homogén belső felületet kap, megkönnyítve a felületképzési munkákat is.

 

Xella Magyarország Kft.
Zöldszám: 88/696 900
Műszaki információk:
www.xella.hu
zoldszam@xella.com

 

 


Ezt követő cikkünk:

Hozzászólások

0
    0
    Az Ön Kosara
    Your cart is emptyReturn to Shop