Okos tetőablak, az időjárásbiztos megoldás

Az elmúlt években életünk részévé váltak az „okosotthon” jellegű műszaki megoldások. Ha egy komplett rendszer kiépítése nem is áll szándékunkban, attól még nem kell lemondanunk az okos megoldásokról. Az innováció egyre népszerűbb a tetőablakok esetén is, hiszen ablakainkon keresztül vagyunk kitéve a környezeti behatásoknak, így a távolból vezérelhető nyitás vagy csukás lehetősége számos előnnyel jár.

okostetoablakidojarasbiztos 720

Az „okos” megoldások emelik komfortérzetünket, emellett képesek nagyfokú védelmet nyújtani. Ha éppen felújítás előtt állunk, érdemes elgondolkodnunk azon, hogy az okosított eszközökkel hosszútávon akár jobban is járhatunk, nőhet biztonságérzetünk. Így van ez a tetőablakok esetén is, hisz a nyílászárók a falazattal és a tetővel azonos módon az épület fő védelmi vonalának is nevezhetők, mégis ezek között a legkönnyebben áthatolhatók, rajtuk keresztül vagyunk kitéve a környezeti behatásoknak is.

okostetoablakidojarasbiztos 4
Változatos lehetőségek
Ránézésre is robusztusnak tűnnek a Roto tetőtéri ablakok, amelyek között a motorral működtethető, okosotthonba passzoló modellek is megtalálhatók, valamint a hozzájuk tartozó vezérlések is különböző kivitelben választhatók. Az egyszerűbb fali kapcsolós vagy távirányítós mozgatású típusokon túl választhatjuk a szolár-modullal rendelkező és akkumulátorral ellátott típust is – utóbbi esetén még elektromos bekötésre sincs szükség. A kínálathoz tartozó „plug and play” rendszerrel pedig akár a külső és belső árnyékolókat is integrálhatjuk.

okostetoablakidojarasbiztos 1
Magas fokú védelem
A nyílászárók távoli vezérelhetőségének számos előnye van. Kezdjük azzal, hogy a kényelmetlen magasságba épített ablakokat sokszor csak nehezen érjük el, ám az okosított tetőablakot kedvünkre irányíthatjuk. De nem csupán ennyit tudnak: fontos kiemelni a szél- vagy csapadékérzékelők felszerelésének lehetőségét. Az otthonunk környékére lecsapó zivatar vagy szélvihar miatt nem kell aggódnunk, hiszen a véletlenül vagy akár szándékosan nyitva hagyott tetőablakaink érzékelői programjuk szerint azonnal munkához látnak, és megvédik a belteret az esőtől. Ha a lakásban megnövekedett a páratartalom, akkor is számíthatunk a korszerű berendezésre, amely egy gyors szellőztetéssel vagy az árnyékoló leeresztésével kellemes klímát teremt. Mindezekre nemcsak előre programozottan van lehetőség, számítógépen keresztül vagy okostelefonunk alkalmazásának segítségével magunk is nyithatjuk-csukhatjuk az ablakokat, húzhatjuk le és fel az árnyékolókat. Az ily módon lezajló folyamatokat valós időben követhetjük, azaz figyelhetjük, hogyan csökken a hőmérséklet vagy mikor záródik be a félig nyitva hagyott tetőablak, hogy a beltér ne hűljön le túlságosan, vagy ne kapcsoljon be feleslegesen a fűtés.

A Roto különböző üvegezéssel ellátott Designo és RotoQ-4 motoros tetőablakai egyaránt alkalmasak arra, hogy az átlagosan 20-25 év élettartamú épületautomatizálási rendszerekbe legyenek integrálva. Ha pedig a „hackeléstől” tartunk, fontos megjegyezni, hogy a visszaélések megelőzéséről titkosítása révén gondoskodik a Rotoval kompatibilis és bevizsgált Becker vezérlőközpont (BTronic).

További információk: roto.hu

 

Ezt megelőző cikkünk:

Hozzászólások

0
    0
    Az Ön Kosara
    Your cart is emptyReturn to Shop