A Mapei mindig többet ad!

Műszaki szempontból semmi nem látszik jelentéktelenebbnek annál, mint hogy milyen fugázóval töltjük ki a fugaréseket. A legtöbb gondunk azonban mégis emiatt van, mert a fugázó mindig szem előtt van!

amapeimindigtobbetad 720

A beépített segédanyagoknak kétféle követelménynek kell megfelelniük. Egyrészt teljesíteniük kell a szabványos követelményeket, amelyek tulajdonképpen a forgalmazáshoz szükségesek minimumok ahhoz, hogy a termék piacra kerülhessen. Ha a termék csak ezt teljesíti, akkor valószínűleg alacsony árral értékesíthető, és jó eséllyel a laikusok számára adja el magát.

Mitől professzionális a Mapei fugázó?
Egy ennél magasabb szinten lévő, professzionális terméknek rendelkeznie kell olyan tulajdonságokkal, amelyek a felhasználóknak valamilyen többletet adnak. Vagy a burkolónak kell a garanciális időszak során, illetve a használatakor olyan előnyt kapnia, ami a hasznára válik, vagy a végfelhasználónak kell olyan értékhez jutnia, ami pozitívan értékel, de az sem baj, ha mindkettő teljesül egyszerre. No de kezdjük az elején!
A fugázók szabványos jelöléseik megtalálhatóak a zsákon is. A cementes fugázóknál CG1-es besorolású termékek a normál fugázók, amelyek a piacon már alig-alig fellelhetők. A CG2 jellel ellátott termék fokozott terhelhetőségűek, ezeket szokás flexibilis fugázónak hívni. Ha a zsákon találunk egy “W” betűt, akkor az csökkentett vízfelvételű termék, azaz kevésbé szívja magába a vizet. Ha találunk egy “A” betűt is, akkor az a fugázó nagy kopásállóságú, így sem terheléstől, sem a tisztítástól nem fog gyorsan kopni.
A Mapei összes fugázója CG2WA besorolású, így a Keracolor FF Flex, Keracolor GG , Ultracolor Plus fugázói is rendelkezik ilyen minősítéssel. Ma már egy CG2WA besorolású termék alapterméknek számít, ez a szakmai minimum.

Mit tud az Ultracolor Plus fugázó?
A fugázóválasztékból nemzetközi szinten is kiemelkedik az Ultracolor Plus fugázó, ami az előbb felsoroltokon kívül számos előnyt ad a mind a kivitelező, mind a végfelhasználó részére. Az Ultracolor Plus fugázó már rég nem az a gyorskötő fugázó, amiről még most is sokan gondolják, hogy könnyen és gyorsan ráég a lapra. Az elmúlt évek fejlesztéseinek köszönhetően a fugarések kitöltése után normál körülmények között még 30-40 perccel is könnyedén lemosható. Tehát ugyanúgy használható, mint a normál kötésű fugázóhabarcsok. Bedolgozása könnyű, normál körülmények között kezes bárányként viselkedik a kivitelező keze alatt. azonban az elkészült fuga számos olyan előnyt is nyújt a kivitelező és a végfelhasználó részére is, amit egy átlagos fugázó nem.
Az Ultracolor Plus a cementes fugázók között az egyik legnagyobb alakváltozó képességű termék, így a burkolólapok közötti mozgásokból, hőtágulásokból adódó feszültségeket jól le tudja építeni. Ez a tulajdonság nagymértékben csökkenti a laptorlódás okozta felválásokat, töréseket. Nem véletlen, hogy a teraszokra, úszómedencébe ezt a terméket ajánljuk.
A szín tökéletes egyenletességét garantáló speciális, úgynevezett önhidratáló kötőanyagon alapuló technológiával készül, amit további két innovatív technológiával egyesítettek: a BioBlock®-kal és a DropEffect®-tel.
A BioBlock® technológia a fuga mikrostruktúrájában egyenletesen eloszló szerves molekulákat ad a habarcshoz, amelyek nagymértékben megakadályozzák a penészért felelős mikroorganizmusok megtelepedését a felületen. A DropEffect®, erősen csökkenti a rákerülő víz beszívódását. Vízlepergető képessége és a cementes fugázók között is egyedülállóan zárt mikroszerkezete miatt alig engedi magába a nedvességet, így a felmosás vagy a rákerülő szennyeződések hatásra a fugázó csak kis mértékben koszolódik.

amapeimindigtobbetad 1
A fuga tisztítása
A gyorskötő tulajdonság sem csak egy elméleti haszon. Rendszeres hiba, hogy az átadott felületet a háziasszony vegyszerekkel letisztítja. Azonban a vegyszeres tisztítással meg kellene várni a fugázó teljes terhelhetőségét, ami egy normál kötésű fugázónál 1 hét és az Ultracolor Plusnál 1 nap. A korai vegyszeres terhelésből adódó elszíneződések, tönkremenetelek azonban már nehezen és csak sok munkával javíthatók. Ha ez bekövetkezik, ennek a költségét – átadott tisztítási-karbantartási utasítás nélkül – a kivitelezőnek kell állnia. Ha a megrendelő kapott ilyen utasítást, és abban kitértek az első használatba vételre is, akkor pedig a megrendelőnek. Így vagy úgy, a korai terhelésből adódó tönkremenetel gyakori és igen kellemetlen probléma, ami az Ultracolor Plus használatával megelőzhető.
Az Ultracolor Plus nem hajlamos a kivirágzásra sem. A hagyományos, portlandcement kötőanyagú fugázóhabarcsokkal ellentétben az Ultracolor Plus speciális cementjei a hidratáció során nem képeznek kalcium hidroxid (mész-hidrát) kristályokat, amely a kivirágzás okozója, így a Ultracolor Plus felületén nem képződik a saját anyagából származó kiválás.

Fugaválasztáskor ne feledjük, hogy az Ultracolor Plus fugázó messze többet nyújt, mint egy hagyományos fugázó. Nem véletlen, hogy a Mapei alkalmazástechnikus kollégáik otthonra ezt használják.

Otthonának szüksége lenne egy alapos felújításra?

A Mapei tematikus lakossági kiadványai segítenek Önnek!

mapei 190301 logo 


Ezt követő cikkünk:
Ezt megelőző cikkünk:

Hozzászólások

0
    0
    Az Ön Kosara
    Your cart is emptyReturn to Shop