Csak csendben, csak halkan…

…hogy senki meg ne hallja – tartja a mondás. És valóban, van, amit nem szeretnénk hallani. Ilyen például a lefolyó zaja, amely akár családi házról, társasházról vagy irodaépületről legyen szó, zajforrást jelent az épületen belül. Éppen ezért célszerű már tervezéskor, valamint a kivitelezés megkezdése előtt számolni a szennyvízhálózat ilyen zajhatásaival is.

csakcsendbencsak 720

Erre a problémára nyújtanak megoldást az UPONOR hang/zajcsillapított szennyvízvezeték-rendszerek, amelyek különböző rétegfelépítésben kaphatók. Az UPONOR DECIBEL hangcsillapított vezetékek szerelése egyszerűbb, gyorsabb, mivel nem kell külön foglalkozni az utólagos hangszigeteléssel, ezáltal időt és pénzt tudunk spórolni a beruházásnál. A jelenlegi kivitelezési gyakorlat során számos ejtő vezetékhez kerül be normál tokos szennyvízvezeték-testhanggátló szigetelés, amelynek időigényes a pontos felrakása, és ha a szigetelés nem folytonos, akkor ugyanúgy megmarad a kellemetlen testhang egy része. Az UPONOR DECIBEL három rétegből épül fel: a külső és belső PP-réteg a mechanikai védelmet biztosítja a csővezetéknek, míg a középső réteg ásványi erősítésű polipropilénből áll, amely garantálja a rendszer zajcsillapítását. A belső PP réteg ellenáll a karcolásoknak, így védelmet nyújt a dugulások ellen.

csakcsendbencsak 1

Kötéstechnikája tokos kivitel, amely jelentősen leegyszerűsíti a csővezeték szerelését. A gumigyűrű gyárilag már a tokban van elhelyezve, ezzel is gyorsítva a kivitelezést. A DECIBEL könnyen csatlakoztatható az esetleges meglévő tokos és öntöttvas rendszerekhez is, ily módon a mai kornak megfelelő gépészetet varázsolhatunk egy meglévő épületbe is, viszonylag gyors kivitelezési idő mellett. A rendszer elérhető 50, 75, 110 és 160-as méretben széles idom- és csővezetékválasztékkal. A csőhálózat szabadon történő szerelése is megoldható, hiszen a külső réteg színe esztétikus fehér, UV-álló kivitelű. Javasolt alkalmazási terület: szennyvíz/csapadékvíz ejtők/gerincvezetékek szabadon, álmennyezet felett és előtétfal mögötti szerelése során.

csakcsendbencsak 2

Csapadékvíz szállításakor a rendszer maximális nyomása: 0,5 bar lehet. A megfelelő hangcsillapítás elérése érdekében javasolt a csővezetékek rögzítéséhez testhangszigeteléssel ellátott rögzítő rendszer használata (fix-, és csúszóbilincs)! A jó hangszigetelő képesség érdekében új és meglévő épületek magas akusztikai igényét is kielégíthetjük az UPONOR DECIBEL rendszer használatával.

csakcsendbencsak 3
Összefoglalva:
Uponor Decibel szennyvízvezeték-rendszer:

  • Mindenféle akusztikai követelményszintű, új és felújított épületekhez.
  • Könnyű szerelés.
  • Elérhető 50, 75, 110 és 160 mm-es méretekben.
  • Tartós, többrétegű PP falszerkezet, magas fokú hangszigetelő tulajdonságokkal.
  • Sima, kopásálló belső felület az eltömődés kockázatának csökkentéséért.
  • Magas fokú ellenállóság az alacsony hőmérséklet és az UV sugárzás ellen.
  • Szívós, fehér külső felület az esztétikus beépítésért.
  • Kielégíti az EN 1451 európai szabvány követelményeit.

A nagyobb épületekben előforduló különböző tűzszakaszokon történő csővezeték átvezetése kizárólag a mindenkor érvényben lévő tűzvédelmi előírásoknak megfelelő tűzvédelmi mandzsettákkal történhet. További, részletes műszaki információ az Uponor DECIBEL segédletben. Letöltés ide kattintva!

UPONOR, ha számít, hogy mennyi a DECIBEL…

uponor logo

Uponor Épületgépészeti Kft.
1043 Budapest, Lorántffy Zsuzsanna utca 15/B
T. +36 1 203 3611
E-mail: info.hungary@uponor.com
www.uponor.hu

 

 

 

 


Ezt követő cikkünk:

Hozzászólások

0
    0
    Az Ön Kosara
    Your cart is emptyReturn to Shop