50. születésnapját ünnepli az EGLO!

50. születésnapját ünnepli az EGLO!

FaceBook  Twitter  rjon neknk!

My light, my style! Az idén szeptemberben 50. születésnapját ünneplő EGLO termékeit, lámpáit globálisan a minőség, az elegancia, az innováció jellemzi. Ludwig Obwieser 1969-ben Ausztriában nyitotta meg az első villamossági szaküzletet EGLO Leuchten néven, amely mára világmárkává nőtte ki magát, több mint 60 leányvállalattal, több mint 132 országban van jelen.
otvenevesazeglo1 720

 

A FÉNY kétségkívül óriási hatással van életünkre, egészségünkre, figyelmünkre és hangulatunkra. Ha este már nem élvezhetjük a természetes fény adta lehetőségeket, fényforrásokat használunk. Mai világunkban az óriási elénk táruló választékból a megfelelőt kiválasztani nem kis feladat, hiszen az esztétikum mellett számos egyéb szempont kell figyelembe vennünk. Gondoljuk csak el, bármilyen hihetetlen, de minden második másodpercben felkapcsolnak valahol egy EGLO lámpát a világon. Az EGLO cég és márka számtalan lehetőséget kínál ahhoz, hogy ebből a választékból szemezgessünk: hiszen az EGLO szlogenje állandó: my light my style – Az én lámpám, az én stílusom!

otvenevesazeglo 1
Sikerük titka a világ vezető lakberendezés és dizájn trendjeinek változására való különös érzékenység, valamint, hogy termékeiket a vásárlók igényei és visszajelzései alapján – 90 százalékban saját fejlesztéssel tervezik és alakítják. Vezető szerepüket a minőség (5 év jótállás led panelekre), az igényesség, az innováció (energiahatékony led fényforrás, bluetooth vezérlés, lépcsőzetes fényerőszabályozás (dimmelés), távirányítós funkció, illetve a legújabb Z-generációs lámpacsalád, az okoslámpa applikáció) határozza meg, ahogyan a globalitás, az elegancia, a vagányság, a sokszínűség és sokoldalúság éppúgy jellemző rájuk.

otvenevesazeglo 2
Termékeik ugyanakkor megfizethetőek, és az innováción, okos megoldáson túl trendi, stílusos a megjelenésük. A modern, minimalista darabok mellett találhatunk tőlük a régi idők emlékeire különleges vintázs darabokat, kollekciókat is.

otvenevesazeglo 3
Az EGLO tehát idén ünnepli 50 esztendős fennállását. A „korszerű dizájn nagyfokú funkcionalitással párosulva megfizethető áron” egy 50 éve tartó sikeres fejlődést tett lehetővé. Az Eglo Lux Kft. Magyarországon, Dunakeszin – mint a világ egyik EGLO leányvállalata – 1992-ben kezdte el a működését. A cég gyorsan kinőtte magát, és felépült egy modern gyár Pásztón, ahová a gyártást és szerelést 1993-ban át is helyezték. A kereskedelmi központ és a EGLO LÁMPA SZAKÜZLET most is Dunakeszin található, illetve az országos SHOP in SHOP partnerüzleteikben az EGLO termékkínálat túlnyomó része nemcsak megtekinthető, de meg is vásárolható.

otvenevesazeglo 4
Az EGLO – osztrák nagyvállat lévén – az év jelentős történelmi eseményeivel ünnepel. Hogy ezt kicsit mi is átérezhessük, mit is jelent ez az 50 esztendő, nézzünk meg néhány jelentősebb momentumot, hogy mik is történtek akkortájt világ- és persze hazai viszonylatban. Ha már innováció és technológia, akkor érdemes megemlítenünk elsőként az amerikaiak holdra szállását Neil Armstronggal, miközben a franciák megkezdték repülésüket a Concorde és az Arpanet (online) gépekkel, amelyet az internet előfutáraként is emlegetnek1969 márciusában indult el a magyar televízió színes kísérleti adása is, egy Tupoljev Tu–144 -es pedig első ízben lépte át a hangsebességet júniusban. Az egészség és a sport terén is történt számos említésre méltó esemény: Németországban ebben az évben végezték az első szívátültetést, a havannai vívó világbajnokságon pedig ezalatt két ezüst és három bronzérmet nyert a magyar csapat, akik a kajak-kenu Európa bajnokságán Moszkvában négy arannyal, három ezüsttel és öt bronzéremmel tértek haza. Számos elképesztő felfedezés, olyan esemény, ami akkoriban jelentősen megváltoztatta, vagy legalábbis új irányba terelte az emberiséget. S hogy mi a közös ezekben a valóban nagy áttörést jelentő eseményekben? A képzelőerő, amellyel olyan dolgok és cselekedetek jöhettek létre, mint azelőtt még soha!
Az EGLO-t is pontosan ebben az úttörő szellemben és hangulatban alapította meg az osztrák Ludwig Obwieser, s ez az úttörő szellemiség az azóta világméretű cégnek ma is sajátja.

otvenevesazeglo 6
Mottójuk is már kerek 50 esztendeje tartja magát, garantálva a sikeres fejlődést, hiszen a „Korszerű dizájn nagyfokú funkcionalitással párosulva megfizethető áron” alapvető elvárásunkként él bennünk, titkoltan vagy nyíltan kimondva, amikor otthonunk, irodánk, üzletbelsőnk berendezését, technológiáját álmodjuk meg éppen…


EGLO LUX Kft.
2120 Dunakeszi, Fő út 143/A
Tel.: 27/542 914, fax: 27/341 409
www.eglo.com
www.egloshop.hu

eglo logo


Cikkek
& ÉrdekessÉgek

Széllkapu függőkerttel, találkozóhelyekkel

A 2013-ban kezdődött Millenáris projekt befejezéseképpen megnyílt a budai Széllkapu mintegy 17 ezer négyzetméter zöldfelülettel, amely az elhanyagolt telket hivatott revitalizálni. Az új fővárosi zöldfelületen 355 előnevelt fát telepítettek, létrehoztak egy 700 négyzetméteres, vízinövényeknek otthont adó tavat, és kialakítottak egy új mélygarázst is. A 2013-ban kezdődött Millenáris projekt befejezéseképpen megnyílt a budai Széllkapu mintegy 17 ezer négyzetméter zöldfelülettel, amely az elhanyagolt telket hivatott revitalizálni. Az új fővárosi zöldfelületen 355 előnevelt fát telepítettek, létrehoztak egy 700 négyzetméteres, vízinövényeknek otthont adó tavat, és kialakítottak egy új mélygarázst is. A fenntarthatóság érdekében elsősorban honos, a városi klímát és az ökológiai adottságokat jól tűrő fákat és cserjéket, illetve úgynevezett stressztűrő évelőfajokat választva sokszínű, biodiverz környezet jött létre mintegy 17 ezer négyzetméter zöldfelülettel. A rengeteg pad, a lankás részeknek nézőtérjelleget adó ülőtámfalak és a tér tagoltsága lehetővé teszi, hogy a parkban több program is fusson egy időben, különböző helyszíneken. A sétautak három, gomba formájú, árnyat adó építményben futnak össze, tetejükön napelemekkel, így tágas, agóraszerű találkozóhely jött létre. A megnyíló kétszintes Millenáris2 mélygarázs 500 gépkocsi befogadására alkalmas, ezzel helyreállítva a terület beruházás előtti parkolóhelyszámát. Nagyobb összefüggő állomány a százötven díszcseresznye fa, amelyek cseresznyevirágzás idején különleges hangulatot árasztanak, de vannak a területen nagyobb méretű lepényfák, tölgyek, fenyők, almák, nyírek és gyertyánok is. Emellett ötvenezer évelő növény, rengeteg díszfű, nagyméretű cserje és negyvenezernél több hagymás növény színesíti a nagyközönség előtt is megnyíló parkot. A Széllkapu terveit a TSPC Mérnökiroda, Kádár Mihály és Könözsi Szilvia készítette. A park tájépítészei, Majoros Csaba és Balogh Andrea változatos domborzatú parkot terveztek. A bevásárlóközpont felé méretes függőkertet építettek, amelynek akár panorámalifttel is megközelíthető felső szintjéről kilátás nyílik a Margit körút, a Vár és a budai hegyek felé. A szemközti oldalon, a park középső traktusában elhelyezett vízfelület felé déli irányba lejtő, pihenésre alkalmas domboldalt alakítottak ki. Nem messze a tótól kapott helyett a párásító fúvókkal is felszerelt vízjáték. A színes fényekkel megvilágított, programozható vízsugarak dizájnbetonlapokból törnek elő, amelyek felületébe stilizált növény- és állatfajtákat megjelenítő grafikákat martak. {igallery id=4799|cid=1101|pid=1|type=category|children=0|showmenu=0|tags=|limit=0}

Új kilátó a Naplás-tó partján

A XVI. kerületi Naplás-tó környezetében új kilátót építtet a Pilisi Parkerdő Zrt. azzal a céllal, hogy a pesti oldali városi erdők ökológiai és turisztikai értékét fejlessze. A beruházás értékét növeli, hogy a környék az utóbbi évtizedekben ipari övezetből intenzíven alakult át lakó és pihenő övezetté. A XVI. kerületi Naplás-tó környezetében új kilátót építtet a Pilisi Parkerdő Zrt. azzal a céllal, hogy a pesti oldali városi erdők ökológiai és turisztikai értékét fejlessze. A beruházás értékét növeli, hogy a környék az utóbbi évtizedekben ipari övezetből intenzíven alakult át lakó és pihenő övezetté. A Naplás-tó Budapest legnagyobb kiterjedésű állóvize, valójában a Szilas-patak árvízvédelmi tározója Cinkota mellett, amely mára a fővárosiak egyik kedvenc pihenőhelyévé nőtte ki magát, nem mellesleg pedig színes állat- és növényvilága miatt is érdemes meglátogatni. A tó és közvetlen környezete 1997 óta természetvédelmi terület, a cinkotai parkerdővel és a Merzse-mocsárral együtt számos vízimadár fontos pihenőhelye a tavaszi és őszi madárvonulási időszakban. A kilátó megvalósítását a fővárosi Tér-Köz pályázat és a XVI. kerületi önkormányzat finanszírozása tette lehetővé, terveit a Robert Gutowski Architects készítette, a kivitelező pedig a Prédikálószéki-kilátót is építő Fitotron System Kft. A terepi munkálatok a szükséges engedélyek birtokában augusztus első hetében indultak, a várható befejezés és átadás idén ősszel lesz. A kilátó koncepciójának megfogalmazása során a helyszín adottságait figyelembe véve fontos szempont volt, hogy a kilátó a fák fölé magasodjon, ezzel teljes panorámás kilátást téve lehetővé a környékre. Ez az átalakulás az erdők funkcióját és az erdei turisztikai lehetőségeket is megváltoztatja: szerencsésen felértékelődnek, ökológiai és turisztikai szempontból egyaránt méltó helyükre kerülhetnek a főváros pesti oldalának erdőterületei. {igallery id=4799|cid=1102|pid=1|type=category|children=0|showmenu=0|tags=|limit=0}

Új Duna-híd épül

Budapesten tehermentesíteni kell a belvárost, hogy egyszerűbben és gyorsabban lehessen utazni, és hogy a kevesebb károsanyag-kibocsátásnak köszönhetően klímabarát közlekedési rendszere legyen a fővárosnak. E célt szolgálja az új dél-pesti híd, amely közvetlen összeköttetést teremt Újbuda és Csepel, valamint Ferencváros, Kispest és Kőbánya között. A tervek szerint legkésőbb 2023-ban kiírható a kivitelezői tender, majd következhet a három évig tartó építkezés. Budapesten tehermentesíteni kell a belvárost, hogy egyszerűbben és gyorsabban lehessen utazni, és hogy a kevesebb károsanyag-kibocsátásnak köszönhetően klímabarát közlekedési rendszere legyen a fővárosnak. E célt szolgálja az új dél-pesti híd, amely közvetlen összeköttetést teremt Újbuda és Csepel, valamint Ferencváros, Kispest és Kőbánya között. A tervek szerint legkésőbb 2023-ban kiírható a kivitelezői tender, majd következhet a három évig tartó építkezés. Miközben Budapest belvárosi szakaszán megközelítőleg egy kilométerenként található átkelési lehetőség, délebbre csaknem tíz kilométer választja el egymástól a Rákóczi hidat és az M0 gyűrű déli hídját, ráadásul a déli városrészek között a mai napig nincs a városhatáron belüli közvetlen összeköttetés. Csepel immár hetven éve vár arra, hogy Budapesten belül végre átkelő épüljön a budai kerületek felé. Az új Duna-híd megépítéséről 2018 decemberében határozott a kormány, s míg a Rákóczi híd építésekor a villamos vonal kiépítését csak a híd átadása után húsz évvel pótolták Újbudára, addig az új Duna-híd esetében a hídon átvezető villamos vonalat már a híddal együtt tervezteti a kormány. Fürjes Balázs, Budapest és a fővárosi agglomeráció fejlesztéséért felelő államtitkár szerint az új híd önmagában is 50 ezernél is több autóval csökkentheti a belváros autóforgalmát. A budai Galvani utca és a pesti Illatos út vonalában épülő híddal közvetlen villamos összeköttetés jön létre Buda, Csepel és Dél-Pest között. A tervezendő négy kilométer hosszú villamos vonal Budán a Fehérvári úti villamos pályáról leágazva a Galvani utcán át Csepelen a Weiss Manfréd útnál a H7-es HÉV-et, a Soroksári útnál a H6-os, és a Kunszentmiklós-Tass elővárosi térséget kiszolgáló 150-es vasútvonalat is keresztezve a szakaszon 5 új akadálymentes megállópárt kap. Az utazási idő rövidülésével az érintett településrészek lakói könnyebben jutnak el a szomszédos kerületbe dolgozni, tanulni vagy éppen vásárolni; a felesleges kerülők megszűnésével pedig az autók károsanyag-kibocsátása is csökken.