A tetőtérben is biztonságban

Ha otthonunk biztonságáról van szó, akkor elsőként családunk megóvására és a betörések elkerülésére szoktunk gondolni, így lakásunk fő védvonalát, a bejárat, az erkély- és teraszajtók strapabírását szoktuk megvizsgálni. Ezután jöhetnek az akár elérhető magasságban lévő homlokzati ablakok. De mi a helyzet egy tetőtéri ablakkal? Ott is van értelme a biztonságról beszélni!

atetoterbenisbiztonsagban 720

Az emberek többségének „az ablak és a biztonság” témakörében elsősorban a gyermekek megóvása, illetve a betörések elkerülése jut eszébe. Vegyük sorra, hogy mit nyújt a csúcsminőségű vasalatokat és a mindenki számára elérhető, prémium tetőtéri ablakokat gyártó Roto!

Fő védelmi vonalak
Ha betörésbiztonság, akkor elsősorban a bejárati ajtók, az erkély- és teraszajtók kerülnek górcső alá. Ezeknél elengedhetetlen fontosságú a vasalat minősége, erőssége, amely elsődleges szerepet tölt be a behatolók elleni védekezésben.

atetoterbenisbiztonsagban 2
Jó tudni, hogy a nyílászárók tekintetében sem kell feláldozni a biztonságot a megjelenés oltárán: erről a Roto új generációs, akadálymentes közlekedést is lehetővé tevő vasalatcsaládja, a bukó szellőztetést is biztosító Roto NX bukó-nyíló vasalat gondoskodik. Ez egyrészt elbírja a manapság trendi, akár fal-méretű erkélyajtók méretes szárnyait is, másrészt TiltSafe kivitel esetén buktatott állapotban is érvényes az RC 2 ellenállási osztály szerinti korszerű és elvárt betörésgátlás. Ezek mögött tehát biztonságban érezhetjük értékeinket és szeretteinek.

atetoterbenisbiztonsagban 1

Extra védelem a gyermekszobákban
A gyerkőcök szobájába kifejezetten ajánlott a TiltFirst technológiával rendelkező és egy speciális zárható kilinccsel kiegészített Roto vasalat. Ez a modell biztonságos szellőztetést tesz lehetővé és meggátolja az ablak felügyelet nélküli nyithatóságát.
A legkisebbek megóvásával kapcsolatban fontos megjegyezni, hogy egy statisztika szerint a gyerkőcöket érintő balesetek 44 százaléka otthon történik, éppen ott, ahol szülők a legnagyobb biztonságot remélik. Szerencsére a Roto ennek szellemében készíti tetőablakait. Mutatjuk, hogyan!

atetoterbenisbiztonsagban 3
Ablak, ahol nem a behatolástól félünk igazán
A Roto Designo R6/R8, illetve i8-as tetőablakai négy ponton záródnak, ezzel erősítve a ház védelmét. További lehetőség a Designo R6/R8 modellnél, hogy rendelhető a gyárban előre beszerelt, a riasztórendszerhez integrálható mágneses érzékelőkkel.
A Roto tetőablakok a gyermekvédelem fogalmát is újraértelmezik. Kifejezetten a gyerekszobában hasznos az úgynevezett nyitáskorlátozó funkció, amelyet a Designo R6/R8 kínál. Ennek lényege, hogy az ablak egy fék segítségével tíz centiméterig nyitható, ami így megakadályozza például, hogy egy felfedező kedvű gyermek kimásszon az ablakon.
A Designo i8 motoros felnyíló ablakot szabadalommal védett megoldású rejtett motorok működtetik, amelyek különböző módon vezérelhetők. A nyílászáró kiemelkedő tulajdonsága a családbarát kivitel: még gyerekzárral is rendelkezik.
Nem kérdés tehát, hogy a biztonság és a dizájn mellett a Roto termékeinek a komfort is kiemelkedő jellemzője.

www.roto.hu

 

Ezt követő cikkünk:
Ezt megelőző cikkünk:

Hozzászólások

0
    0
    Az Ön Kosara
    Your cart is emptyReturn to Shop