Megújuló energia és az alumíniumtető

Kevesen tudják, hogy hazánk éghajlatának köszönhetően minden négyzetméterre körülbelül 1265 kilowattóra napenergia jut, ami kifejezetten jó érték. A világszerte terjedő trendnek köszönhetően egyre többen fordulnak a nap energiáját hasznosító napelemek és napkollektorok alkalmazása felé. Kellően széles a választék, amire azonban most fel szeretnénk hívni a figyelmet, az a biztonságos és tartós rögzítés – fémtetőre.

megujuloenergiaesazaluminiumteto 720

A napenergiát már őseink is hasznosították, könnyedén gyújtottak tüzet a segítségével, manapság pedig már fejlett technológia áll rendelkezésünkre, hiszen a napelem egy ismert és elismert lehetőség az elektromos áram környezetbarát előállítására. A napenergia megújuló forrás, ráadásul a nap hője és fénye nem kerül pénzbe, környezetbarát, hiszen egyáltalán nem jár üvegházhatást növelő szén-dioxid-kibocsátással.

megujuloenergiaesazaluminiumteto 2
Más fenntartható áramfejlesztő létesítményekkel – szél- vagy vízerőművek – ellentétben elektromos áramot bárki előállíthat a saját tetőjén. Számos tévhit terjed a fémtetőkkel kapcsolatban, ami miatt talán fel se merül annak lehetősége, hogy ezekre is biztonsággal szerelhetők az egyébként nagyméretű megújuló energiát gyűjtő szerkezetek. A kulcs, ahogy gyakran, az átgondolt szerkezetekben keresendő, amelynek elemei egymáshoz illenek, így biztosítják pl. esetünkben a biztonságos szerelést.
Sokak számára újdonságként hat, de kalkulációkkal bizonyított, hogy az alumíniumfedés ökológia szempontból ideális választás. E könnyűfémből készülő tetőfedőanyag gyártása részben energiatakarékos, részben pedig környezetbarát, ökológiai lábnyoma csekély. Tekintettel az alumínium kis súlyára, e fedőanyag a felújításkor akár az eredeti vagy javított ácsszerkezetre is felhelyezhető. Ugyanakkor a szakemberek javaslata, hogy ha már tetőfelújításba kezdünk, alaposan vizsgáljuk meg a tető ácsszerkezetét is, ám ha kis súlyú fedőanyagot használunk, az ehhez szükséges szerkezet is minden bizonnyal kedvezőbb költséggel megvalósítható.
A PREFA nem csak tetőfedéshez és homlokzathoz kínál burkolatot, teljes rendszert biztosít, de a kiegészítő elemek műszakilag korrektté és persze széppé teszik a tetőt. A tetőfedő- és homlokzatburkoló rendszerek mellett a cég kínálatában megtalálhatóak az ereszcsatorna-rendszerek, és amennyiben valaki emellett dönt, megoldást kínál a napelemek könnyű és biztonságos beépítésére is. Ezek a PREFA professzionális, és hosszútávon tartós PS.13 napelem rögzítő elemei.

megujuloenergiaesazaluminiumteto 1

Az ördög igenis a részletekben rejlik!
A PREFA nemcsak a minőségi, alumíniumból készült, tartós rögzítő rendszert adja, hanem egy teljes csomagot is mellé: tetőprofi általi tanácsadás, tervezés és statikai számítás. A szakkivitelező általi beépítés mellett a PREFA rögzítő rendszer szakszerű megtervezése hosszú távon gondoskodik a stabilitásról és a biztonságról, mindezt alacsony szerelési költséggel, hosszú élettartammal és hosszútávú értékmegőrzéssel.
Az összes PS.13 rögzítő rendszer és hozzá tartozó termék minden PREFA tetőrendszerrel kompatibilis: a profilsínek, síntoldók, középső modulrögzítők, záró modulrögzítők, keresztföldelő kapocs, kábelátvezető elem, kábelrögzítő stb., amelyek egyszerűen és gyorsan beszerelhetők, csak és kizárólag standard szerszámokkal. A PREFA innovatív gondolkodásának köszönhetően a termékek mindig igazodnak az aktuális műszaki irányelvekhez.

További információ: www.prefa.hu

 

 

Hozzászólások

0
    0
    Az Ön Kosara
    Your cart is emptyReturn to Shop