Energia saját tetőről

A Nap kimeríthetetlen energiaforrás, a kérdés csak az, hogy hogyan és milyen hatékonysággal vagyunk képesek kiaknázni. A Bramac Solar rendszereivel környezetterhelés nélkül tudunk jelentősen csökkenteni számláinkon, miközben a tetőkép is egységes és esztétikus marad.

energiasajattetorol 720

Magyarországon a napsütéses órák száma eléri a 1900–2200 óra/év átlagot is, ami kifejezetten magasnak számít, így a napkollektorok és napelemek használata igazán megtérülő befektetésnek számít. Mivel az év minimum nyolc hónapjában, márciustól októberig jól kihasználhatók a napkollektorok, egy átlagos otthon számára a szükséges energiamennyiség nagy része fedezhető ezzel a technológiával, míg napelemekkel a saját felhasználáson túl akár többlet energiát is elő tudunk állítani.
A napkollektorok olyan hőtermelő berendezések, amelyek a melegvíz-előállítást szolgálják, a használati meleg víz előállítása mellett azonban alkalmazhatóak fűtéskiegészítésre vagy akár a medence fűtésére is. Ebben jó partner a Bramac Solar tetősíkba épített napkollektoros rendszere, amellyel a melegvízigény háromnegyede és fűtéshez használt energia több mint harmada stabilan előállítható, csakis a Nap segítségével.
A napelemek pedig elektromos áramot termelnek, amelyet bármilyen berendezéssel felhasználhatunk. Fontos a megfelelő méretezés: egy 3,5 kWp teljesítményű napelemmel például egy 3-4 fős család átlagos energiafogyasztással saját tetőről tudja fedezni teljes éves áramszükségletét (világítás és háztartási gépek használatához). Nem kell aggódnunk a rossz időjárástól sem, mivel a Bramac napelem rendszerei szűrt fényből is képesek áramot előállítani.

energiasajattetorol 1
Bár sokat hallhattunk már a napelemként funkcionáló tetőcserepekről, ezek a gyakorlatban még nem bizonyítottak. A Bramacnál azonban rendelkezésre áll a technológia, hogy a panelek szinte észrevétlenek maradhassanak. A nagytáblás tetősíkba építhető rendszerek bármilyen héjazatba elhelyezhetők, a Prémium napelemrendszerek monokristályos moduljait pedig elsősorban a sík tetőcserepek helyére építik be, ezáltal tökéletesen illeszkednek a környezetükbe, így a tetőkép is harmonikus marad. A tetősík feletti rendszereket ezzel szemben a tetőre épített sínrendszerre szerelik rá – ez a tető és a héjazat összképét némileg megbontja, de előnye, hogy olcsóbbak a tetősíkba integrált rendszereknél.
A Bramac a tetőrendszerek összes többi eleméhez hasonlóan a Solar egységeket is komplex teszteknek veti alá, hogy az időjárásállóságuk még extrém körülmények között is garantálható legyen. A Bramac Solar rendszereiről bővebb információk érhetők el.

www.bramac-solar.hu

 

Hozzászólások

0
    0
    Az Ön Kosara
    Your cart is emptyReturn to Shop