Falafel humusszal és tabbouleh salátával



falafelhumusszal 720

Hozzávalók 4 személy részére A FALAFELHEZ:
25 dkg száraz csicseriborsó, 1 nagy csokor petrezselyem, 5 dkg dió, 1 gerezd fokhagyma, fél mokkáskanál őrölt római kömény, fél mokkáskanál cayenne bors, 2 mokkáskanál só (vagy ízlés szerint), 1 evőkanál csicseriborsó liszt (vagy fehérliszt), 2 evőkanál víz
A HUMMUSZHOZ: 40 dkg csicseriborsó konzerv, 1 gerezd fokhagyma, 2 evőkanál szezámmagkrém, fél citrom leve, só ízlés szerint, 3-4 ek olívaolaj vagy szezámmagolaj
A TABBOULEH SALÁTÁHOZ: 1 kígyóuborka, 2 nagy csokor petrezselyem, 1 csésze főtt bulgur, 2 citrom leve, 2-3 evőkanál olívaolaj, só ízlés szerint

A falafelhez a csicseriborsót beáztatjuk egy éjszakára, másnap lecsepegtetjük, 1 gerezd fokhagymát lereszelünk, a petrezselyemleveleket leszedjük a szárról. A csicseriborsót, a fokhagymát, a petrezselymet, a fűszereket egy késes robotgépbe tesszük, és az egészet pépesre aprítjuk. Hozzáadjuk a vizet és a csicseriborsólisztet, összekeverjük, és egy órán át hűtőben pihentetjük. Ezalatt elkészítjük a humuszt, amihez a főtt csicseriborsót 1 dl főzőlével együtt (vagy a konzerv levével) beleöntjük egy turmixba, hozzáadjuk a tahinit, az olajat, a citromlevet, a sót, 1 gerezd lereszelt fokhagymát, és az egészet összeturmixoljuk (ha túl sűrű, adunk hozzá még egy kis vizet. A tabbouleh salátához a petrezselymet apróra vágjuk, az uborkát felkockázzuk, és összekeverjük a főtt bulgurral. Citrommal és olívaolajjal meglocsoljuk, sóval ízesítjük. A falafelmasszát kivesszük a hűtőből, diónyi méretű golyókat formázunk belőle, és a forró olajban aranybarnára sütjük, majd a humusszal és salátával tálaljuk.


Ezt követő cikkünk:
Ezt megelőző cikkünk:

Hozzászólások

0
    0
    Az Ön Kosara
    Your cart is emptyReturn to Shop