Gyümölcsös, citromos, bazsalikomos torta



gyumolcsosbazsalikomostorta 720

Hozzávalók 4 személy részére:
2×20 dkg liszt, 2×20 dkg nagyon puha vaj, 2×10 dkg cukor, 2×4 tojás, 2×1 teáskanál sütőpor, 2 citrom leve, 15 levél bazsalikom
A krémhez: 15 dkg vaj, 10 dkg porcukor, 5 ek. bazsalikomos málnakrém
(Bazsalikomos málnakrém: 50 dkg málna, 5 dkg cukor, 5-6 levél bazsalikom)
Tálaláshoz: 10-15 dkg bogyós gyümölcsök vegyesen (málna, eper, szeder, áfonya, ribizli éppen, ami szezonális, vagy ami elérhető a piacon)

A málnaszószhoz a málnát a cukorral gyakori kevergetés mellett, ügyelve arra, hogy le ne égjen, 5 percig főzzük. A bazsalikomot nagyon apróra vágjuk, és a főzés végén a málnaszószhoz adjuk. A citromlevet a bazsalikommal összeturmixoljuk, a sütőt 180 fokra előmelegítjük. A tortához a piskótát két adagban sütjük meg: az egyik adag lisztet (20 dkg) elkeverjük az 1 tk. sütőporral, hozzáadjuk a 4 tojást, a 10 dkg cukrot, a nagyon puha vajat és a bazsalikomos citromlé felét. Az egészet robotgéppel összekeverjük, a kivajazott sütőformába beleöntjük a krémet, majd az előmelegített sütőben 30 perc alatt készre sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy átsült-e, kivesszük a sütőből, és hagyjuk kihűlni. Ezt követően elmossuk a formát, és elkészítjük a másik tortalapot is. Közben elkészítjük a vajkrémet is: ehhez a vajat szobahőmérsékleten hagyjuk megpuhulni, majd a porcukorral együtt egy robotgép segítségével habosra keverjük. Miután mindkét lap elkészült és kihűlt, öszszeállítjuk a tortát (ha szükséges, a piskóták esetleg enyhén kirepedt tetejét vágjuk le). Az egyik piskóta tetejét megkenjük a málnakrémmel, majd a habzsákba töltött vajkrémmel befedjük. Ráhelyezzük a másik piskótát a levágott részével a krém felé. A torta tetejét megszórjuk porcukorral, majd darabolt eperrel és aprított bazsalikommal dekoráljuk. A torta oldalán látható vajkrémrózsákba egy-egy szem bogyós gyümölcsöt teszünk. Fogyasztás előtt hűtőben pihentetjük minimum egy órát.


Hozzászólások

0
    0
    Az Ön Kosara
    Your cart is emptyReturn to Shop