Gluténmentes körtés csokis süti



glutenmenteskortescsokis 720

Hozzávalók 28×10 cm-es formához:
15 dkg őrölt mandula /mandulaliszt, 7 dkg tápiókaliszt, 5 dkg kakaópor, fél csomag sütőpor, 1 nagy csipet só, 7 dkg barnacukor, 3 tojás, 1 dl olaj, 1,5 dl kávé, 3 db körte, 2-3 evőkanál szeletelt mandula, juharszirup a tálaláshoz, vaj a tortaformához

A sütőt 180 fokra előmelegítjük, a formát kivajazzuk. A körtéket megmossuk, szárazra töröljük, és az aljukat levágjuk úgy, hogy meg tudjanak állni a talpukon. A tészta száraz alkotóelemeit (mandulaőrlemény/liszt, tápiókaliszt, kakaópor, sütőpor, só) összekeverjük egy tálban, tehetünk még bele narancshéjat is. A tojást a cukorral és az olajjal egy robotgép segítségével habosra keverjük, majd hozzáadjuk a száraz alkotóelemeket és a kávét. Jól elkeverjük, a tésztát a kivajazott formába öntjük, majd beleállítjuk a körtéket. A tésztát megszórjuk szeletelt mandulával, és 40-50 percig sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy átsült-e, ha igen, kivesszük, hagyjuk kihűlni, majd óvatosan kiemeljük a formából. Meglocsoljuk juharsziruppal, de fagyival is kínálhatjuk.


Hozzászólások

0
    0
    Az Ön Kosara
    Your cart is emptyReturn to Shop